CHP'de Devrimci Demokratlar: Darbeye de tek adama da hayır

CHP'de Devrimci Demokratlar: Darbeye de tek adama da hayır

CHP'de Devrimci Demokratlar: Darbeye de tek ... CHP'de Devrimci Demokratlar girişimi, başarıya ulaşmayan darbe girişimi hakkında bir açıklama yaparak "Darbeye de hayır tek adama da" dedi.İşte o açıklama:Uzun bir süre iktidarı birlikte paylaşan güçler arasında, bir iç hesaplaşma...

CHP'de Devrimci Demokratlar girişimi, başarıya ulaşmayan darbe girişimi hakkında bir açıklama yaparak "Darbeye de hayır tek adama da" dedi.

İşte o açıklama:

Uzun bir süre iktidarı birlikte paylaşan güçler arasında, bir iç hesaplaşma sonucu ortaya çıkan ve yüzlerce insanının kanının dökülmesine neden olan darbe girişimine de, darbeye de tereddütsüz hayır! Ülkemizin geleceğini meclisi bombalayanların, tanklardan ateş açanların, polisi, askeri, yurttaşı karşı karşıya getirenlerin belirlemesine “evet'' diyemeyiz!

Çok açık ki, kavganın tarafları ve darbenin sorumluları, ülkemizi bugüne kadar gerginlikler ve kutuplaştırmalar üzerinden yöneten zihniyetin temsilcileridir. Nitekim darbe girişimi, gerçek de olsa, “çakma'' da olsa demokrasi güçleri ile demokrasi karşıtları arasında yaşanmamıştır. Tıpkı “Saray Darbesi'' gibi…

 “Darbe girişiminin'' yanlıları ve karşıtları olan FETÖ diye adlandırılan Gülen Cemaati de, AKP de, Erdoğan da elbirliği ile ülkemizi kaosun merkezine taşıyan güçlerdir! Bu nedenle 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin engellenmesini “demokrasi zaferi'' diye sunmak, yargı-yürütme ve yasama arasında kuvvetler ayrılığını oradan kaldıran, meclisi işlevsiz hale getiren, ülkemizi şiddet ve terörün merkezine taşıyan, demokrasiyi ve özgürlükleri yok eden AKP’yi hem de “demokrasi'' adına “parlatmak'' anlamına gelir!

Darbe girişimini demokrasi yanlıları ve karşıtları olarak sunmak, bizi tekbirler eşliğinde “emir eri'' bir askerin kafasını kesenleri “sokağa çıkarak darbeyi önleyen demokrasi aşığı vatandaşlar olarak''  tarif etmeye kadar götürür!

Evet, darbeden demokrasi çıkmaz ama tek adamlığa soyunanlardan, IŞID’i besleyenlerden de bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da asla demokrasi çıkmaz! Bu zihniyetten demokrasi çıkmayacağı gibi, Erdoğan bir kez daha mağduriyeti oynayarak, kendisinden bir efsane yaratmaya çalışacak ve başkanlık hayalini hızla hayata geçirmeye çalışacaktır!

15 Temmuz’u bir “demokrasi zaferi'' gibi yutturmaya çalışanlara ortak olmayalım! Şirin gözükme kaygısından uzak, gerçekleri daha cesurca ifade etmek, “saray ve tank darbecilerini'' teşhir etmek zorundayız. Çünkü dünden sonra ülkemizin daha karanlık ve daha baskıcı bir döneme gireceği anlaşılmaktadır. Nitekim, iktidar “itidal ve sağduyu'' çağrısı yapacağına, televizyondan, SMS’den, sosyal medyadan “cihat çağrılarına'' dönüşen çağrılar yapmaktadır. Bu durum son derece tehlikeli ve iç savaşa yol açabilecek bir kaosun habercisi gibidir! Bundan sonraki gelişmelerin yalnızca cemaati yok etmekle, orduyu yeniden dizayn etmekle kalmayacağı açıktır. Başkanlık için Erdoğan’ın daha etkisiz bir muhalefet kurguladığı açıktır. Bu sürecin sonu diktatörlüğün pekişmesidir!

Ülkemizin, darbeye ve tek adama ihtiyacı yok, normalleşmeye ihtiyacı var! Normalleşmenin yolu demokrasiden geçer! Ülkemizi demokratikleştirmek ise, bu hükümetten kurtulmadan olmaz! Bu zor görev partimiz CHP’nin omuzlarımızdadır! Demokrasiden yana olan güçler olarak, “Saray Darbesi''ne de, “Tank Darbesi''ne de karşı birleşmekten ve laik- demokratik Türkiye için başka çaremiz yok!

"CHP'de Devrimci Demokratlar: Darbeye de tek adama da hayır" haberi, 17 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 17 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP'de Devrimci Demokratlar: Darbeye de tek adama da hayır haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'de Devrimci Demokratlar: Darbeye de tek adama da hayır 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:45 Rakı severlere kötü haber: TBYD Başkanı zam için tarih verdi!
  2. 14:42 Araç Kiralama Giderlerinde Kamuda İsraf Alarmı
  3. 14:34 Sığınmacıları Ruanda'ya Gönderme Kararı: İngiltere'nin Tartışmalı Adımı
  4. 14:31 Güneş Kremi: Yaz Aylarının Vazgeçilmezi ve Cilt Dostu Koruyucunun Faydaları!
  5. 14:30 Heyecanla Beklenen Ölümlü Dünya 2'nin Netflix Yayın Tarihi Belli Oldu!
  6. 14:30 Muğla Büyükşehir Belediyesi'nden müjde! 1 Mayıs itibariyle 1 TL'ye düşürülüyor
  7. 14:26 Boeing'in 787 Üretimindeki Sorunlar ve FAA Gözetimi: Havacılık Devi Zorluklarla Karşı Karşıya
  8. 14:24 ABD Kısıtlamalarına Rağmen: Nvidia Çipleri Çin'de Alıcı Buluyor
  9. 14:20 Kağıthane'de Tehlikeli Yolculuklar: Çocuklar Risk Altında!
  10. 14:15 Türkiye'nin iş gündemi Beştepe'de: Çalışma Meclisi'nde neler konuşulacak?
  11. 14:15 Tottenham, Fenerbahçe'nin Yıldızı Sebastian Szymanski İçin Hamle Yapıyor
  12. 14:09 Albanese, Elon Musk'ı Twitter'daki Tutumu Nedeniyle Eleştirdi
  13. 14:06 Kayseri’den milli takıma 13 sporcu birden gitti!
  14. 14:06 Beşiktaş Transfer Çalışmaları: Nicolas Valentini İddiaları ve Boca Juniors'tan Açıklama
  15. 14:03 Duracell ve Doğa Koleji İş Birliğiyle Atık Pil Toplama Kampanyası: Battery Friend Forever
  16. 14:00 Cübbeli Ahmet'ten şeyh açıklaması geldi: İsmailağa Cemaati'nde 'Post'a kim oturacak?
  17. 13:59 Derbide Taraftar Dehşeti! O Yıldız Futbolcunun Başına Bıçak Denk Geldi!!
  18. 13:58 Hazine İki Tahvil İhalesiyle Toplamda 31.7 Milyar TL Borçlandı
  19. 13:50 Halil Umut Meler, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda yer alacak!
  20. 13:31 Balıkesir'de Mahzen-31 Operasyonuyla 8 Şüpheli Yakalandı!
Politika Haberleri