CHP'de Devrimci Demokratlar: Silahlar ve bombalar sussun, Meclis konuşsun

CHP'de Devrimci Demokratlar: Silahlar ve bombalar sussun, Meclis konuşsun

CHP'de Devrimci Demokratlar: Silahlar ve bom... “Ülkemizde barışı ancak CHP öncülüğündeki barış güçleri sağlar'' diyen CHP’de Devrimci Demokratlar bir bildiri yayınlayarak, çözüm için Sosyalist Enternasyonal’in ve bölge barış güçlerinin de katılacağı ulusal...

“Ülkemizde barışı ancak CHP öncülüğündeki barış güçleri sağlar'' diyen CHP’de Devrimci Demokratlar bir bildiri yayınlayarak, çözüm için Sosyalist Enternasyonal’in ve bölge barış güçlerinin de katılacağı ulusal ve uluslararası düzeyde geniş katılımlı bir “Barış Konferansının'' hemen toplanmasını ve arkasından da büyük bir miting düzenlenmesini önerdi.

Sözün bittiği yerdeyiz! “Ya Başkanlık Ya Kaos'' diyen zihniyet ülkemizi tipik bir Ortadoğu ülkesine dönüştürdü! Beş ay için de Ankara’da tam üç kez canlı bomba patlatıldı. Sur, Cizre, Nusaybin, Bağlar, Yüksekova yanmaya, yıkılmaya devam ediyor…

Yeni bir bombanın nerede ne zaman patlayacağı ve içimizden hangi masum canları alıp götüreceğini bekleyemeyiz! 7 Haziran sonrası AKP’nin zemin hazırlayarak tetiklediği, önce IŞİD’in arkasından da PKK’nın da dahil olduğu bu kaos ortamına son vermeliyiz! Mevcut durumun yalnızca izleyeni olmamak için partimiz CHP “artık yeter'' diyerek hemen harekete geçmelidir! Çünkü, söz bitti, artık eylem zamanıdır!

ZOR OLAN YİNE BİZE DÜŞTÜ: BARIŞ!

Yalnızca “teröre, şiddete hayır'' demek yetmiyor, zor olanı yani barışı istemek zorundayız! “Ya benden, ya terörden yanasın'' şeklindeki akıl tutulmasından yana olmayacağımız gibi, AKP ile PKK arasına da sıkışıp kalmak zorunda değiliz!

AKP’nin kendisi gibi düşünmeyen herkesi terörist ilan etmesine açıkça karşı çıkmalı, bunca katliamdan sonra bir tek sorumlunun bile istifa etmediği bir ortamda, kaosun asıl sorumlusu olduğunu teşhir etmeliyiz! Tıpkı, gerekçesi ne olursa olsun masum insanları bombalayan şiddet yanlısı örgütlere, teröre de sessiz kalmayacağımız gibi!

Yaşanan acıların siyasi sorumlusu olan AKP iktidarının da, bu günahlara ortak olanların da  günahlarını ortadan kaldıracak, hatta hafifletecek her türlü hamleden bu yüzden titizlikle uzak durmalıyız!

TERÖRE HAYIR, ÖZGÜRLÜĞE EVET!

Şiddetin ve terörün her şekline amasız, fakatsız “hayır'', adalete ve özgürlüğe “evet'' diyen herkes bizim yol arkadaşımızdır! Şimdi zaman, ülkemizi, kan gölüne çevirmek isteyenlere, bölmeye ve kutuplaştırmaya çalışanlara inat, parlamentoda, üniversitede, fabrikada, mahallede, kahvede, her yerde cesaretle ''silahlar sussun, Türk, Kürt, Arap, Alevi, Sünni, Hristiyan herkes barış içinde bir arada yaşasın'' deme zamanıdır!

Yaşayarak öğrendik ki; Şiddet her seferinde yeni şiddetleri beraberinde getiriyor! Terör ve şiddet yalnızca güvenlikçi tedbirlerle, baskıyla çözülmez. 40 yıldır yaşadık ve her seferinde bu yöntemin tek başına bir çözüm olmadığını gördük… Kuşkusuz çözüm için güvenliği elden bırakmamız düşünülemez ama artık, halkı ve sivil inisiyatifleri çözüm sürecine dahil etmeden, demokratik yöntemleri öne çıkarmadan çözüm olmayacağını da görmek zorundayız!

SÖZ BİTTİ ŞİMDİ EYLEM ZAMANI!

Bütün bu ve benzeri nedenlerle şimdi partimiz CHP’nin öne çıkma zamanıdır! Kolay olanı, yani savaşı ve şiddeti değil, zor olanı yani barışı ve kardeşliği seçtiğimiz için tarihsel misyonumuzun bize verdiği rolle öne çıkmak zorundayız…

Yapılması gerekenler bellidir:

Her şeyden önce partimiz, “CHP olarak her türlü sorumluluğu alırız, ülkemizde de barışı ancak bizim öncülüğümüzdeki barış güçleri sağlar'' diye hareket etmelidir.  Çünkü CHP, şu anki mevcut siyasi ortamda, ulusal ve uluslararası tüm taraflarla görüşebilecek, Kürt sorununu barışçıl ve demokratik bir şekilde ve parlamentoda eşit yurttaşlık temelinde çözebilecek yegane güçtür.

Partimizin Genel Başkanı başta olmak üzere, MYK ve PM üyeleri, milletvekilleri, il, ilçe yöneticileri, kadın ve gençlik kolları yöneticileri PM toplantısından hemen sonra, son katliamın yapıldığı Kızılay’dan Meclis’e “Silahlar sussun, meclis konuşsun'' diyerek meclise yürümeli, parlamentoyu derhal acil toplantıya, sorumluları da istifaya çağırmalı ve meclisteki dört partiden oluşan bir “Barış ve Çözüm Komisyonu''nun kurulmasını önermeliyiz!

Parlamento içi ve parlamento dışı bütün partilerin, güçlerin, sendikaların, meslek odalarının, işveren derneklerinin, STK’ların içinde yer alacağı “Barış Meclisi''nin kurulmasına öncülük etmeliyiz!

Üyesi olduğumuz Sosyalist Enternasyonal Yönetim Kurulu’nu derhal toplantıya  çağırarak, Ankara’da ve Strasburg’da, bölgenin bütün hükümet başkanlarının da çağrılacağı ve en kısa sürede ulusal ve uluslararası düzeyde geniş katılımlı bir “Barış Konferansı'' toplanmasını sağlamalıyız!

“Barış Konferansı''na katılacak bütün güçlerin desteği ile Ankara’da büyük bir “Barış Mitingi'' yapmalı, “savaş durana kadar'', bütün il ve ilçe binalarımızın etrafında her Pazar günü saat 12:00 – 13:00 arasında ''''Barış Zincirleri’’ oluşturmalıyız.

16 Mart 2016, Ankara

CHP’de DEVRİMCİ DEMOKRATLAR

"CHP'de Devrimci Demokratlar: Silahlar ve bombalar sussun, Meclis konuşsun" haberi, 16 Mart 2016 tarihinde yazılmıştır. 16 Mart 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP'de Devrimci Demokratlar: Silahlar ve bombalar sussun, Meclis konuşsun haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'de Devrimci Demokratlar: Silahlar ve bombalar sussun, Meclis konuşsun 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:22 Emeklilere kötü haber geldi! Çalışan emeklinin maaşından ek kesinti yapılacak
  2. 23:22 Ürdün ve Almanya'dan Ortak Açıklama: İsrail-İran Gerilimi Ele Alındı
  3. 23:17 İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, İsrail Başbakanı Netanyahu ile Gerginlikleri Görüştü
  4. 23:16 AB'den İran'a İsrail'e saldırısı nedeniyle yeni yaptırımlar olacak
  5. 23:12 Miçotakis'in Açıklamalarıyla Yunanistan'ın Deniz Parkı Planları Türkiye'den Tepki Aldı
  6. 23:10 Seçim Yenilgisi Yumuşattı: Erdoğan'dan Özgür Özel'e "Kapımız Açık"
  7. 23:02 Süper Lig’den 9 kulüp'ten o haber! Hepsi PFDK’ya sevk edildi!
  8. 22:58 Nesrin Cavadzade yeni aşka yürüdü!
  9. 22:52 Yeni Bulgular: Zihinsel Yaşlanma Süreci 30'lu Yaşlarda Başlıyor!
  10. 22:47 Powell ve Macklem: ABD ve Kanada Ekonomileri Değerlendirildi
  11. 22:42 Ukrayna Parlamentosu Askerlik Şartlarını Sıkılaştıran Yeni Yasayı Kabul Etti
  12. 22:24 Birleşmiş Milletler, Gazze için 2,8 milyar dolarlık yardım çağrısında bulunacak
  13. 22:10 Erdal Beşikçioğlu ilk nikahını kıydı!
  14. 21:56 Özgür Özel, Kobani davası için heyet görevlendirdi!
  15. 21:52 İsrail çocuk parkına saldırdı: 10 kişi yaşamını kaybetti
  16. 21:41 Galatasaray'dan Türk futbol tarihine geçen o transfer!
  17. 21:39 Türkiye ve ABD, Gazze İçin İnsani Yardım ve Güvenlik Konularını Görüştü
  18. 21:35 Selen Görgüzel kendisine yorum yapan takipçisine o cevabı verdi!
  19. 21:34 Doruk Erolçevik, Türk Eskrim Tarihinde Bir İlk: Dünya Şampiyonu!
  20. 21:14 Avrupa'da Doğal Gaz Fiyatları, Jeopolitik Gerilimlerle Yükselişte: TTF'de %7,5 Artış
Politika Haberleri