CHP’de Devrimci Demokratlar’dan iddialı çıkış!

CHP’de Devrimci Demokratlar’dan iddialı çıkış!

CHP’de Devrimci Demokratlar’dan iddialı çıkış! Geçtiğimiz günlerde "Böyle gitmez, bu düzen değişmeli" başlıklı bir bildiri yayınlayan “CHP’de Devrimci Demokratlar'', aralarında CHP PM üyelerinin, milletvekillerinin, ilçe başkanlarının ve belediye meclis üyelerinin de...

Geçtiğimiz günlerde "Böyle gitmez, bu düzen değişmeli" başlıklı bir bildiri yayınlayan “CHP’de Devrimci Demokratlar'', aralarında CHP PM üyelerinin, milletvekillerinin, ilçe başkanlarının ve belediye meclis üyelerinin de olduğu 200’ün üzerinde kişinin katıldığı özel bir toplantı ile süreci değerlendirdi.

İsme çağrılı olarak Taksim Hill Otel’de “CHP’de iktidar için devrimci demokrat yürüyüş'' başlığı ile yapılan toplantı Ziya Disanlı’nın açış konuşmasıyla başladı. Necdet Saraç’ın divan başkanlığı yaptığı toplantıda divan, Dursun Bulut, Yıldırım Öztürk ve Tülay Ateş’den oluştu.

CHP'de Devrimci Demokratlar bildirisi: Bu düzen değişmeli

Yaklaşık 4 saat süren ve 32 kişinin konuştuğu toplantıda öne çıkan bazı başlıklar şöyleydi:

CHP DEVRİMCİLEŞMELİ
CHP içinde muhalif bir kanat değiliz. Biz yalnızca eleştiren değil, bütün çalışmalara katılan ancak partinin sola dönmesini, devrimcileşmesini isteyen bir ekibiz. Partimizin iktidara taşınması için söylemlerini netleştirmesi, söylem ve eylem birliği sağlaması ve ''bu düzeni değiştireceğiz’ iddiası ve kararlılığı ile hareket etmesi gerekir.

chp_devrimcidemokratlar_17.jpg

YENİ SİYASET TARZI GEREKİYOR
CHP Genel Merkezi 12 milyon oy almış devasa bir gücü iyi yönetemiyor, partimizi politik ve örgütsel açıdan yapısal sorunları çözerek, laik ve demokratik bir Türkiye için artan siyasi rolüne uygun davranması gerekir. CHP’nin siyasi rolü bugünlerde daha da artmıştır. Bugün ülkemizde mevcut iktidara karşı demokratik bir alternatif üretecek ve geniş kitleleri ayağa kaldıracak en önemli güç Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Partimizi CHP, Türkiye’de umutsuzluğu ve yer yer öne çıkan çaresizliği aşacak şekilde yeni bir iktidar alternatifi için hem kendi içinde, hem de Türkiye siyasetinde yeni bir siyasal kültür, yeni bir siyaset yapma tarzı geliştirmelidir. Anayasa, barış, Kürt mesesinin çözümü, Suriyeli göçmenler, laiklik, dinci örgütlenme ve eğitim, kamuculuk gibi alanlarda söylemlerimiz netleşmeli, ''bu ülkenin temel bütün sorunlarını biz çözeriz’ yaklaşımını öne çıkartmalıyız.

KİŞİLER DEĞİL POLİTİK DURUŞ
Ayrılıklarımız ve birlikteliğimiz kişilere göre değil, politik söylemlere göre olmalıdır. İdeolojiler bitti, sağ-sol bitti yaklaşımı gerçekleri yansıtmıyor. Bugün ülkemizde barışı savunmadan, laikliği savunmadan, göçmenlerden yana tavır almadan alternatif olmak mümkün değil. Sürece müdahale ve iktidar yürüyüşü için CHP’de siyasi cesaretin ve radikal söylemlerin öne çıkması gerekir. AKP tarafından tümüyle ele geçirilen ve parti devletine dönüşen Türkiye’de düzeni değiştirmeden demokratikleşme sağlanamaz.  Bu nedenle parti içi mücadele yerine, partiyi iktidara taşıyan bir perspektifi ile parlamento dışı muhalefeti de kucaklayacak ve bir ''Demokrasi Bloku’ oluşturacak şekilde mücadelenin yükseltilmesi vurguları da öne çıktı…

chp_devrimciddemokratlar_07_03_2016_02.jpg

TÜZÜK DEĞİŞMELİ
CHP tüzüğü demokratikleşmeli, örgütlenme modelimiz ve yönetim anlayışımızı değiştirilmeli. Üyelik yapısı nitelikli hale gelmeli. Tüm üyeleri sürece katmalıyız. Baskın kurultaylar yerine, katılımcı bir anlayışla hareket etmeliyiz. Kararlarda etkin olabilmesi için MYK, PM tarafından seçilmeli.

MÜCADELEYE DEVAM
Toplantı sonucunda “ortak bir sonuç bildirisinin'' yayınlanması ve çalışmaların katılımı dikkate alarak “Çalışma Grupları'' oluşturarak çalışmaların devam etmesi ve etkinliklerle büyütülmesi benimsendi.

chp_devrimciddemokratlar_07_03_2016_01.jpg

TOPLANTIYA KATILIM YOĞUN OLDU
200’ün üzerinde katılımın olduğu toplantıya CHP üyelerinin yanı sıra, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, CHP Parti Meclis Üyeleri Gülseren Onanç, Zeki Kılıçaslan, Yıldırım Kaya, CHP Arnavutköy İlçe Başkanı Mustafa Keskin, Bakırköy İlçe Başkan Celal Sevinç, Esenyurt İlçe Başkanı Ali Gökmen, İstanbul İl YK Üyesi Şükran Akyol, Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya, geçmiş dönem milletvekilleri Müslim Sarı, Süleyman Çelebi ve Rıdvan Budak ve çok sayıda IBB ve ilçe belediye meclis üyesi de katıldı. Ayrıca, meclisteki bütçe görüşmelerinden dolayı toplantıya katılamayan İstanbul Milletvekili Dr. Ali Şeker gibi bir çok milletvekili de başarı mesajı gönderdi.

"CHP’de Devrimci Demokratlar’dan iddialı çıkış!" haberi, 10 Mart 2016 tarihinde yazılmıştır. 10 Mart 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP’de Devrimci Demokratlar’dan iddialı çıkış! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP’de Devrimci Demokratlar’dan iddialı çıkış! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:03 Karasu'da Köpeğin Ezilmesi Olayı: Sürücünün Düyarsızlığı Toplumsal Tepkiyle Karşılandı
  2. 16:00 Fenerbahçe - Beşiktaş Derbisinin Hakemi Belli Oldu: Volkan Bayarslan
  3. 15:52 Fenerbahçe Beko EuroLeague'de Monaco'yu Uzatmada Geçerek Seride 1-0 Öne Geçti
  4. 15:51 Belarus Lideri: Rusya-Ukrayna Barışı İçin İstanbul Anlaşması Önemli
  5. 15:45 Enerji Dönüşümünde Batarya Teknolojilerinin Yükselişi: IEA Raporu
  6. 15:43 Sokak Köpeğinin Saldırısında Yaralanan Genç Kızın Ayağı Kırıldı
  7. 15:32 Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: Ermenistan'ın İntikamcı Eğilimleri Endişe Verici
  8. 15:29 EURO 2024: Almanya'da Heyecan Dorukta!
  9. 15:25 Tavuk Etinde Fiyat Patlaması: Tedarik Sıkıntısı İstanbul'u Vuruyor
  10. 15:22 Gümrükte Terk Edilen Michael Jordan İmzalı Spor Ayakkabılar İhaleyle Satışa Çıktı
  11. 15:18 Mescid-i Aksa'ya Sabah Baskını: Gerilim Tırmanıyor
  12. 15:14 Sergio Oliveira'nın Galatasaray Macerası: Tartışma ve Beklentilerin Altında Performans
  13. 15:11 Merkez Bankası Faizi Sabit Tuttu: Nakit Avans ve Kredi Kartı Faizleri Ne Olacak?
  14. 15:10 Japonya'da Dolar Karşısında Yen Değer Kaybı Endişesi: Yetkililerden Uyarı ve Hazırlık Sinyali
  15. 15:07 Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Fahiş Fiyatlarla Mücadelede Kararlılık Artıyor
  16. 15:05 Gönül Dağı Setinde Taciz Skandalı: Mahkeme Kararı Açıklandı!
  17. 15:03 Dondurma Kaşığı İle Çikolatalı Kurabiye Tarifi!
  18. 14:57 Saç Derisi Sorunlarına Doğal Çözümler: Sağlıklı Saçlar İçin Yöntemler!
  19. 14:56 Bu 5 Şehir Tehlikede! Meteoroloji İki Gün Boyunca Uyardı: Tehlikeli Hava Durumu Kapıda!
  20. 14:54 Beyaz Eşya Seçimi Kabusa Dönmesin! Yeni Evlenecekler Dikkatli Olsun!
Politika Haberleri