CHP'de 'dokunulmazlık' çatlağı büyüyor!

CHP'de 'dokunulmazlık' çatlağı büyüyor!

CHP'de 'dokunulmazlık' çatlağı büyüyor! TBMM’de Milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği görüşümelerine saatler kala CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, partisinin ''evet oyu verilmesi’ yönünde görüş belirttiği...

TBMM’de Milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği görüşümelerine saatler kala CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, partisinin ''evet oyu verilmesi’ yönünde görüş belirttiği anayasa oylamasına katılmayacağını açıkladı.

Yazılı açıklama yapan CHP’li Erol, milletvekili olurken, “Anayasaya sadakatten ayrılmayacağına namusu ve şerefi üzerine ant içtiğini'' anımsattı. Erol, “İçtiğim yemine sadık kalacağım. Anayasaya aykırı olan bir düzenlemenin oylamasına katılmayı etik bulmuyorum. O yüzden AKP’nin dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili teklifin Meclisteki oylamasına katılmayacağım'' dedi.

Yalnız değil!

Daha önce CHP'li Eren Erdem, Sezgin Tanrıkulu, Özgür Özel de daha önce dokunulmazlıklar için Kılıçdaroğlu gibi düşünmediğini ortaya koyan vekillerdendi. CHP kulislerine göre 40 civarı vekil Anayasa'ya aykırı biçimde yapılan oylamada 'hayır' oyu kullanacak!

Vekillerin görüşleri

Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba: AKP samimi değil. Amacı dokunulmazlık konusunu milletvekillerinin sırtında sopa gibi kullanmak. MYK üyesiyim Genel Başkanımıza deste vereceğim. Ama parti tabanımız AKP’nin bunu lehinde ve muhalefetin aleyhinde kullanacağından endişeli.

Fikri Sağlar: Kabul etmek AKP’nin istediği oyuna gelmektir. Beklentimiz anayasanın 83. maddesinin, dokunulmazlığı kürsü dokunulmazlığı ile sınırlayacak şekilde kalıcı anayasa değişikliğidir. AKP’nin önerisi palyatif tedbir alınmasına yönelik oyundur. Ben 1994 sürecini yaşayan biriyim, o zaman da karşı çıkmıştım. Bu şekilde HDP’lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasından sonra akacak her damla kanın sorumlusu AKP’dir, Erdoğan’dır. AKP önerisinin anayasaya aykırı olduğunu bilip, “evet'' demek, kendimize, hukuk devletine saygısızlıktır.

İlhan Cihaner: Bu kendi politikalarımızı, tersinden bir başka siyasi gücün belirlemesi anlamına gelir. Yarın bir gün de AKP bizi milliyetçi olmamakla suçlayacak deyip bizi başka bir alana sıkıştırabilir. “Bugün ''bana HDP’li diyecekler'', ertesi gün “bana vatan haini'' diyecekler, “cemaatçi'' diyecek diye bu tarz mayınlı arazileri kale alırsak şekilsiz, sonsuz pragmatizme düşmüş hal alırız.

Mahmut Tanal: Ben destek vermeyeceğim. Milletvekillerinin kaderi Erdoğan ve Kılıçdaroğlu’nun tavrına terk edilemez. Eğer dokunulmazlıklar kaldırılacaksa, önseçimle geldiğim için örgütüme gideceğim ve istifa et derlerse milletvekilliğinden istifa edeceğim. Erdoğan’ın ve 4 bakanın hiçbirinin dosyası yok. CHP’nin sokakta, halkla iç içe olan milletvekillerini Meclis’e hapsetmek demektir. Genel Başkanımızın 83. maddenin kalıcı olarak değiştirilmesi önerisinin arkasındayım.

Barış Yarkadaş: Anayasaya aykırı olan hiçbir uygulamaya evet demem. Hayır diyerek, Erdoğan’ın Meclis’e talimat veremeyeceğini de göstereceğiz. Gülen Cemaati’ne ait 4 bin 50 hâkim ve savcının, Erdoğan’ın eliyle yerleştirdiği 5 bine yakın yargı mensubunun olduğu bir yargı sistemine neden güveneyim.

Mehmet Tüm: Bu dönemde önerinin getirilmesi doğru değil. Yeni Türkiye’de yeni AKP devleti ile karşı karşıyayız. Amaç muhalefete göz açtırmamak. Erdoğan ve 4 eski bakanla ilgili dosyalar yargıya gidecekse destek veririz.

CHP Giresun milletvekili Bülent Bektaşoğlu: '' Bu şekliyle AKP’nin önerisine evet demem mümkün değil. Elbette hayır oyu vereceğim’ 

"CHP'de 'dokunulmazlık' çatlağı büyüyor!" haberi, 17 Mayıs 2016 tarihinde yazılmıştır. 17 Mayıs 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP'de 'dokunulmazlık' çatlağı büyüyor! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'de 'dokunulmazlık' çatlağı büyüyor! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
Politika Haberleri