CHP’den AB Komisyonu raporuna ilk yorum: ’Bu hükümetle bir şey olmaz’

CHP’den AB Komisyonu raporuna ilk yorum: ’Bu hükümetle bir şey olmaz’

CHP’den AB Komisyonu raporuna ilk yorum: ’Bu... CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, AB Komisyonu’nun Türkiye raporuna ilişkin ’AB müzakere sürecinin başladığından bu yana en sert rapor. Bu rapor, bu hükümetle bir şey olmayacağına ilişkin rap

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Avrupa Birliği Komisyonu’nun yayımladığı ve şu ana kadar Türkiye hakkında hazırlanan eleştiri düzeyi en yüksek olduğu belirtilen Avrupa Komisyonu İlerleme Raporunu ilişkin, " AB müzakere sürecinin başladığından bu yana en sert rapor. Bu rapor, bu hükümetle bir şey olmayacağına ilişkin rapordur" değerlendirmesinde bulundu.

Öztürk, AB  sürecinin yeniden canlandırılmasının, OHAL’in bir an önce kaldırılması, demokrasiye dönüş, yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığın sağlanması, medyaya uygulanan baskıların azaltılması, ortadan kaldırılması, sansürcülüğe son verilmesiyle mümkün olabileceğini söyledi.

TBMM’de gazetecilere yaptığı açıklamada Yılmaz,  göç ve irtica konusu bir kenara bırakılırsa hemen hemen bütün konularda Türkiye’ye eleştiriler yöneltildiğini kaydetti.

Yılmaz, Türkiye’nin büyük adımlarla AB sürecinden, AB perspektifinden uzaklaştığının belirtildiğini, özellikle temel haklar, yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı, basın hürriyeti, basına uygulanan sansürün eleştirildiğini kaydetti.

YARGI BAĞIMSIZLIĞI GENİŞ YER BULDU
Türkiye’de CHP olarak eleştirdikleri pek çok konunun, AB tarafından da eleştirildiğini, özellikle yargı bağımsızlığının çok geniş yer bulduğunu ifade eden Yılmaz, yargının bağımsızlığının zayıflatıldığı, OHAL’in devam etmesi halinde, OHAL uygulamalarının Türkiye’yi daha fazla demokrasi ve hukuk devletinden uzaklaştırdığına vurgu yapıldığını aktardı.

Rapordaki en çarpıcı hususun "demokrasi" gündemli olduğunu belirten CHP’li Yılmaz; "Türkiye’de demokrasinin kurumsal, fonksiyonel işleyişinin ciddi darbe yediğine ilişkin tespitlerdir. Hukukun üstünlüğünün ortadan kaldırıldığına ilişkin tespitlerdir. Yargı bağımsızlığı, adil yargılama ilkesinin yerle yeksan edildiğine ilişkin bizim belirttiğimiz endişelerimizin burada da bir kere daha belirtilmiş olmasıdır" ifadelerini kullandı.

’AB BİR TEK MÜLTECİLERE HARCANAN PARAYA ALKIŞ TUTUYOR’
Hükümetin, bir karar vermek zorunda olduğunu, AB süreci gereksizse çıkıp, "Bu süreç gereksizdir, biz bu süreci istemiyoruz" demesinin daha etik olduğuna işaret eden Yılmaz, sanki varmış gibi davranıp, olması için hiçbir şey yapmamanın etik olmadığını bildirdi.

Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu konuda da bizim tutumumuz bellidir. Mülteci konusu, Türkiye’nin üzerine yük olarak yüklenmiştir. Türkiye’nin normal vatandaşların parası, vergileri bu mültecilere harcanmakta, AB bir tek buna alkış tutmakta. Bunun dışındaki her konu hemen hemen eleştiri haline getirilmiş. Hükümete çağrımız şudur, bu sürecin canlandırılması ancak OHAL’in bir an önce kaldırılması, demokrasiye dönüş, yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığın sağlanması, medyaya uygulanan baskıların azaltılması, ortadan kaldırılması, sansürcülüğe son verilmesiyle mümkün olabilir. Bunun dışında biz AB sürecini canlandırmak istiyoruz demekle olmaz. Bu rapor, bu hükümetle bir şey olmayacağına ilişkin rapordur. Raporun özü budur."

"CHP’den AB Komisyonu raporuna ilk yorum: ’Bu hükümetle bir şey olmaz’" haberi, 20 Nisan 2018 tarihinde yazılmıştır. 20 Nisan 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan CHP’den AB Komisyonu raporuna ilk yorum: ’Bu hükümetle bir şey olmaz’ haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP’den AB Komisyonu raporuna ilk yorum: ’Bu hükümetle bir şey olmaz’ 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  2. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  3. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
  4. 15:04 Perde Arkasında Gizlenen Cinayet: 'Anneme Taciz Etti, Öldürdüm'!
  5. 15:00 Wasco'da Korkunç Olay: İnşaat İşçileri Bacak Çiğneyen Adamla Karşılaştı!
  6. 14:55 İsrail Kısıtlamalarına Rağmen Mescid-i Aksa’da Cuma Namazı Kılındı
  7. 14:51 Lamborghini'nin Yenilenen Logosu: Güçlü, Zarif, Cesur
  8. 14:43 Yapay Zeka: İş Dünyasında Devrim, Akademide Yenilik
  9. 14:39 Kosova'nın Kuzey Mitroviça Bölgesinde Türkçe Resmi Dil Oldu!
  10. 14:37 Babacan'dan Erdoğan'a maaşı çağrısı: "Milyonlarca emekliyi aldatmaktan vazgeçin!"
  11. 14:34 Osayi-Samuel Trabzonspor Fenerbahçe Maç’ı İçin "Şiddet Maçı Bıraktırmalıydı”dedi
  12. 14:30 Maryland'deki Köprü Faciası: 60 Milyon Dolarlık Kurtarma Çabaları Devam Ediyor
  13. 14:26 Bayraktar: Üretici ve Market Arasındaki Fiyat Farklarına Dikkat Çekiyor
  14. 14:18 Premier Lig'den Radikal Karar: Top Toplayıcı Çocuklar Artık Oyunculara Top Vermeyecek!
  15. 14:14 Goldman Sachs: İstanbul Seçimleri Türk Lirası Üzerinde Olumlu Etki Yaratabilir
  16. 14:06 Yeniden Refah Partisi'ne TGRT'ten Engel: İstanbul Adayları Programa Alınmadı
  17. 14:01 Tacikistan'dan Rusya'daki Konser Salonu Saldırısıyla İlgili 9 Şüpheli Gözaltına Alındı
  18. 13:57 Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri Şehitler İçin Vefa Hareketinde
  19. 13:54 Özel Okul Ücretleri Dudak Uçuklatıyor! 1 Milyon Liraya Ulaştı!
  20. 13:52 İEKKK Toplantısında Tunç Soyer'e Veda: "Yola Devam Ediyorum"
Gündem Haberleri