CHP'den Anafartalar çıkarması

CHP'den Anafartalar çıkarması

CHP'den Anafartalar çıkarması CHP, Çanakkale Savaşı’nın en önemli kara çarpışması olan ve Atatürk’ün komutasında kazanılan Anafartalar Zaferi’nin 101. yıldönümünü, 10  Ağustos Çarşamba günü büyük törenlerle kutlayacak. Türkiye’nin dört...

CHP, Çanakkale Savaşı’nın en önemli kara çarpışması olan ve Atatürk’ün komutasında kazanılan Anafartalar Zaferi’nin 101. yıldönümünü, 10  Ağustos Çarşamba günü büyük törenlerle kutlayacak. Türkiye’nin dört bir yanından gelecek CHP’lilere Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, zaferin kazanıldığı alanda seslenecek.
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Çanakkale Zaferi’nin en önemli kara çarpışmaları olan ve savaşın gidişatını değiştiren Anafartalar Zaferi’nin 101. yıldönümünü bu yıl büyük törenlerle kutlayacak. Tarihimizin en önemli savaşları arasında yer alan 1.Anafartalar Zaferi 9-10 Ağustos 1915 tarihlerinde yaşanmış ve Albay Mustafa Kemal komutasındaki Türk birlikleri, düşmanı yenerek Gelibolu’yu ele geçirme hayallerini suya düşürmüştü. 21-29 Ağustos 1915 tarihleri arasında yaşanan 2. Anafartalar Zaferi’de yine Albay Mustafa Kemal’in komutasındaki Türk birliklerinin zaferiyle son bulmuş, düşmanın Çanakkale’den geri çekilme sürecini başlatmıştı.
 
ANAFARTALAR ZAFERİ NEDEN ÖNEMLİ?
 
Dünya tarihinin son büyük, Türk tarihinin ise en büyük süngü savaşı olan Anafartalar Zaferi’nin kazanılmasında birinci derecede rol oynayan Mustafa Kemal’in adı bu zafer ile halk arasında “Anafartalar Kahramanı'', “İstanbul’u Kurtaran Kahraman'' ünvanlarıyla tanınmıştı.. Birçok tarihçi bu zafer ile halkın Mustafa Kemal’in ismine güven duymaya başladığını ve Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcında hareketin başında “Anafartalar Kahramanı Mustafa Kemal''in olduğunun duyulmasının mücadeleye destek verilmesinde büyük etkisi olduğu üzerinde birleşiyor. Atatürk, yarbay olarak başladığı Çanakkale Savaşı’nı bu başarılarından dolayı tuğgeneral olarak bitirmişti.
 
PROGRAMDA NELER VAR?
 
Zaferin yıldönümü olan 10 Ağustos Çarşamba günü sabah saat 08.00’da savaşın en önemli sahası olan Büyük Anafarta Köyü’nde bir araya gelecek olan CHP’lilere, müzik sanatçısı Vedat Sakman, zaferin önemini anlatan konuşma yapacak ve ardından Atatürk için bestelediği şarkıyı seslendirecek. Törende şehitler için bir de arya (ağıt) okunacak. Ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, vatandaşlara hitap edecek. Ardından CHP yönetimi, Conkbayırı’nda yapılacak olan resmi törene katılacak. Törenlerin bitiminde şehitlikler ziyaret edilecek. Hazırlıkları organize eden CHP Genel Başkan Yardımcıları Yasemin Öney Cankurtaran, Seyit Torun ve Tekin Bingöl tören yapılacak alanda inceleme bulundu. Cankurtaran, Torun, Bingöl, hazırlıkların bittiğini, son yılların en görkemli kutlamasının yapılacağını söyledi. Törene CHP yönetimi dışında CHP’li 81 il başkanının ve Türkiye’nin dört bir tarafından kaldırılacak otobüslerle gelecek olan binlerce partilinin de katılacağı belirtildi.

yaseminicerik.jpg

Tören yapılacak alanda inceleme yapan CHP Genel Başkan Yardımcıları Yasemin Öney Cankurtaran, Seyit Torun ve Tekin Bingöl’ün içinde olduğu heyet ardından hatıra fotoğrafı çektirdi
 

"CHP'den Anafartalar çıkarması" haberi, 09 Ağustos 2016 tarihinde yazılmıştır. 09 Ağustos 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP'den Anafartalar çıkarması haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'den Anafartalar çıkarması 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:23 Sağlıklı ve Lezzetli: Yoğurtlu Brokoli Salatası Tarifi!
  2. 17:18 Nijerya'daki Hapishane Tahrip Oldu: Kaçaklar Yakalanıyor, Halk Uyarılıyor
  3. 17:09 Almanya'da Pandemi Döneminde Sağlık Harcamaları Yüzde 20 Arttı
  4. 17:05 Macron: Avrupa'nın Güçlenme Mücadelesi Geride Kalıyor, Ölüm Riskiyle Karşı Karşıya
  5. 17:00 İstanbul'da Hafta Sonu Güneşli Hava Bekleniyor
  6. 16:56 Meta'nın WhatsApp İle İlgili İddiaları: İsrail'in Hedef Belirleme Sisteminde Rolü mü Var?
  7. 16:52 Gazze'de Son 24 Saatte İsrail Saldırılarında 43 Filistinli Hayatını Kaybetti
  8. 16:45 Antalya'da Çöl Tozu Taşınımı: Görüş Mesafesi Azaldı
  9. 16:41 Kaspersky'den Telegram Kullanıcılarına Toncoin Dolandırıcılığı Uyarısı
  10. 16:36 Dunsborough'da 160 Balina Karaya Vurdu: 26 Hayvan Kurtarılamadı
  11. 16:10 Ekonomik Kriz Türkiye'de Çocuk İşçiliğini Artırıyor
  12. 16:08 Dikkat Edilmeli! Maske Takma Zorunluluğu Geri Dönebilir!
  13. 16:08 Sergen Yalçın İmzasını Attı! Yeni Takımı Resmen Açıklandı
  14. 16:08 Konut Piyasasında Son Dakika Gelişme! Fiyatlar Neden Düşüyor?
  15. 16:08 Yeşilçam'ın Efsanesi Kaza Geçirdi! Yoğun Bakıma Alındı
  16. 16:03 Karasu'da Köpeğin Ezilmesi Olayı: Sürücünün Düyarsızlığı Toplumsal Tepkiyle Karşılandı
  17. 16:00 Fenerbahçe - Beşiktaş Derbisinin Hakemi Belli Oldu: Volkan Bayarslan
  18. 15:52 Fenerbahçe Beko EuroLeague'de Monaco'yu Uzatmada Geçerek Seride 1-0 Öne Geçti
  19. 15:51 Belarus Lideri: Rusya-Ukrayna Barışı İçin İstanbul Anlaşması Önemli
  20. 15:45 Enerji Dönüşümünde Batarya Teknolojilerinin Yükselişi: IEA Raporu
Politika Haberleri