CHP'den Cerattepe mesajı: AKP paranın yenmediğini anlayacak

CHP'den Cerattepe mesajı: AKP paranın yenmediğini anlayacak

CHP'den Cerattepe mesajı: AKP paranın yenmed... Dernek Başkanı Emir Alioğlu, CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel'i hem kutladı hem de Cerattepe için yapmayı düşündükleri etkinliklere destek istedi. Yüksel de dernek üyelerini CHP Parti Meclisi Üyesi Sevda Erdan Kılıç ve...

Dernek Başkanı Emir Alioğlu, CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel'i hem kutladı hem de Cerattepe için yapmayı düşündükleri etkinliklere destek istedi. Yüksel de dernek üyelerini CHP Parti Meclisi Üyesi Sevda Erdan Kılıç ve il yöneticileriyle birlikte ağırladı.

Dernek Başkanı Alioğlu, Yüksel'e il başkanlığı görevinde başarılar dileyerek, "Cerattepe'de yaşananları birinci ağızdan kendisine aktaralım istedik. Cerattepe'de yandaş bir işadamı doğayı talan etmek, dereleri kurutmak istiyor. Yapacakları inşaatlarla suyun akış yönünü değiştirecek, dinamitlerle doğayı ve canlıları katledecekler. Sayın Başbakanımız'ın, Cerattepe'den giden heyete şimdilik inşaatların ve maden yapımının durdurulduğu ve mahkeme kararının bekleneceği sözü var ancak daha bu sözün üzerinden iki gün geçmeden, Cerattepe'deki doğa katliamını durduran mahkemenin hakimleri bu davadan alındı ve bizim şimdiden endişelerimiz artmış durumda. Yandaş firmanın bütün inşaat makineleri hala orada. Her an yeniden başlayabilirler ama bizler, Türkiye'nin her yerindeki Artvinliler olarak Cerattepe'yi, doğayı korumaya devam etme konusunda çok kararlıyız. Bu bağlamda İzmir'de yapacağımız organizasyon ve eylemlere, Sayın Yüksel'i ve partililerini de destek vermeye davet etmeye geldik." dedi.

YÜKSEL: BÖLGE HALKININ SAHİP ÇIKMASI ÇOK ÖNEMLİ

CHP İl Başkanı Yüksel ise konuşmasına, "Göreve yeni seçilen dernek başkanımızı ve yöneticilerini ben de kutluyor, ortak çalışmalarda birlikte olacağımıza inanıyorum." diyerek başladı. Artvin'de yaşananlara duyarsız kalmanın mümkün olmadığını söyleyen Yüksel, "Zaten Cerattepe'de maden çalışmalarının başlayacağını duyduğumuz andan itibaren hem oradaki örgütümüzle hem de genel merkezimizle hep yakından ilgilendik ve bu direnişe destek verdik. Dünyanın neresinde olursa olsun, doğaya zarar veriliyorsa biz karşı çıkar, mücadele veririz. Bu tür mücadelelere bölge halkının sahip çıkması son derece önemli. Tıpkı Cerattepe'deki Artvinliler gibi kendi dağınıza, ormanınıza, derenize sahip çıkarsanız, o zaman bu mücadelede başarılı olursunuz. Bizler de İzmir'de, UrlaOvacık'ta RES için katledilmeye çalışılan çam ormanına, Göllüce'de talan edilmek istenen meralara, Kemalpaşa Akalın'da çocukların okulunun dibine yapılmak istenen taş ocağına karşı direndik. Oradaki halk da, köylü de bu direnişe sahip çıktı ve tüm dünya sesimizi duydu. Bu bölgelerdeki mücadelemiz şimdilik başarılı ama ne olacağı kesin belli değil, takip ediyoruz." şeklinde konuştu.

İl Başkanı Yüksel, bir Kızılderili atasözünü uyarlayarak, "Son balık öldüğünde, son nehir kuruduğunda, son ağaç kesildiğinde AKP iktidarı paranın yenmediğini anlayacak.'' dedi.Alaattin Yüksel, şunları kaydetti: "Cerattepe'de Artvinlilerin gösterdiği duyarlılık ve mücadele sadece Türkiye'nin değil, tüm dünyanın takdirini ve desteğini kazanmıştır. Zaten bu haklı direniş ve verilen büyük desteği gören Başbakan da Cerattepelilerle görüşerek, şimdilik bir çalışma yapılmayacağına söz verdi ama Sayın Başbakan, daha öncelerde de bir çok söz vermişti. İnanıyorum ki kendisi bu sözleri tutmak istiyordur ancak karar mercii ya da son sözü söyleyecek kişinin o olmadığını ve saraydan gelecek isteklere hayır diyemeyeceğini biliyoruz. AKP'nin adalet zihniyeti, kendisini Cerattepe'de de göstermiştir. Sayın başkanın ifade ettiği gibi Cerattepe'de bu katliama dur diyen mahkemenin iki hakimi, hemen bir kulp bulunarak davadan alınmış ve başka yerlere tayin edilmiştir. Tüm AKP baskısına karşın halktan ve adaletten yana karar veren cesur hakimleri hemen görevden alarak, yerlerine kendi istedikleri kararları verecek isimleri atıyorlar. Bunun adına da adalet, demokrasi ve millet iradesi gibi kulplar takıp millete yutturmaya çalışıyorlar. Biz CHP olarak Cerattepe'nin ve Artvinlilerin yanındayız ve bu mücadeleye destek vermekten vazgeçmeyeceğiz."

"CHP'den Cerattepe mesajı: AKP paranın yenmediğini anlayacak" haberi, 27 Şubat 2016 tarihinde yazılmıştır. 27 Şubat 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP'den Cerattepe mesajı: AKP paranın yenmediğini anlayacak haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'den Cerattepe mesajı: AKP paranın yenmediğini anlayacak 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:33 Sağlık Deposu Kuru Üzüm: Doğanın Mucizesi
  2. 05:27 İsrail-Gazze Savaşı İçin AB’den Siyasi Baskı Çağrısı!
  3. 05:21 Gençlerin Geleceği:Chp Başkanı Özgür Özel Beka Sorunu ve Siyasette Yeni Dönem Üzerine Konuştu!
  4. 05:12 Kraliyetin Sessizliği: Kate Middleton’un Akıbeti İnsanları Neden Endişelendiriyor?
  5. 05:05 Elektrikli Araçlar: Şarj Altyapısının Geleceği Belirsiz
  6. 05:02 Trump Davası: Cezaya Tepki ve Finansal Engeller
  7. 04:57 Hızlı Teşhis, Etkili Tedavi: Tayland’da Yapay Zeka’nın Rolü
  8. 03:37 Biden'dan Netanyahu'ya Refah iletisi: "Refah'ın işgali hata olur"
  9. 03:37 İsrail basını duyurdu: İsrail ve Hamas arasında esir takası gerçekleşecek mi?
  10. 01:56 Nvidia, yeni yapay zeka çipini duyurdu
  11. 01:56 Para sayma görüntülerine ilişkin Canan Kaftancıoğlu "şüpheli" sıfatıyla ifadeye çağrıldı
  12. 01:17 İsrail Şifa Hastanesi'ne Dördüncü Kez Baskın Düzenledi: 20 Ölü, 200 Tutuklu!
  13. 01:12 İzlanda'da Olağanüstü Hal İlan Edildi: Son Üç Ayda Dördüncü Patlama Yaşandı!
  14. 01:00 Canan Kaftancıoğlu İfade Vermek Üzere Çağrıldı!
  15. 00:54 Murat Kurum: İstanbul Depreme Hazır Değil, İmar Barışı Tartışması
  16. 00:48 Borsa İstanbul'da dört hafta sonra bir ilk yaşandı!
  17. 00:47 Meteorolojiden uyarı! 19 Mart hava durumu: Bir tarafa yağmur bir tarafa kar yağışı
  18. 00:47 Bakan Göktaş’tan Kadın İstihdamına Destek: Güçlü Adımlar Atılıyor!
  19. 00:47 Nepal Bayrağı: Mirası ve Geleceği Yansıtan Sembol
  20. 00:38 Erbakan ve Kılıç’tan AKP’ye Tepki: Yerel Seçimlerde Siyasi Şantaj!
Politika Haberleri