CHP’den emeklilikte yaşa takılanlar için soru önergesi

CHP’den emeklilikte yaşa takılanlar için soru önergesi

CHP’den emeklilikte yaşa takılanlar için sor... ABC Haber MerkeziCHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, emeklilikte yaşa takılanlar hakkında soru önergesi verdi. Bülent Öz, “Emeklilikte yaşa takılanlar için bir düzenleme yapılacak mıdır?'' diye sordu.VATANDAŞ HAKKINI İSTİYORÖz’ün...

ABC Haber Merkezi

CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, emeklilikte yaşa takılanlar hakkında soru önergesi verdi. Bülent Öz, “Emeklilikte yaşa takılanlar için bir düzenleme yapılacak mıdır?'' diye sordu.

VATANDAŞ HAKKINI İSTİYOR

Öz’ün soru önergesi şöyle:

İstediklerinde Mağduriyeti Bir Düzenleme ile Giderebilen İktidar, Emeklilikte Yaşa Takılanları Görmezden Gelerek, Emekçinin Hakkını Gasp Etmektedir.

Çalışarak Devlete katkı sağlayan ve pirim gün sayısını dolduran emekçinin emekli olması en doğal hakkıdır. Fakat 1999 yılında çıkan bir yasa, sadece bu tarihten sonraki işe giren vatandaşları değil, öncesinde çalışmaya başlamış ve emeklilik hakkı kazanmak için sadece pirim gün sayısı eksik olan vatandaşlarımızı da etkilemiştir. Hükümet olarak istediği her konuda düzenleme ile mağduriyet giderebiliyorken, maalesef emeklilikte yaşa takılan vatandaşımız için düzenleme yapmaması vatandaşımızı umutsuzluğa sevk etmektedir. Bir gecede çıkan yasa ile milyonlarca vatandaşımız yaş engeline takılarak hayal kırıklığına uğramıştır. Vatandaşlarımız umut verici bir açıklama beklerken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ’nın Emeklilikte Yaşa Takılanlar ne olacak sorusuna “Takılmaya devam edecekler'' talihsiz açıklaması Sosyal Devlet İlkesine uymamaktadır.

İktidar Adaletini, Suriyeli’ye Ücretsiz Sağlık Hizmeti Verip, Emeklilikte Yaşa Takılanı 53 tl Ödemeye Mahkum Ederek Sağlıyor.

Sosyal Güvenlik, Sosyal Devletin görevidir. Yapılacak bir düzenleme ile mağduriyeti gidermek yerine, iktidar mağduriyeti arttırmaktadır. Emeklilikte yaşa takılan kişiler Sağlık Güvenceleri olması için Genel Sağlık Sigortası Pirimi yatırmak zorunda bırakılmaktadır. Prim gün sayısı dolduğu halde yaşa takılarak emekli olamayan vatandaşlarımızın 53 tl ödeyerek sağlıktan faydalanabilecek olmaları, hakkettikleri maaşı alamadıkları gibi sağlık haklarına da gasp uygulamasıdır.

Bir gecede çıkan yasa ile emeklilikleri engellenen vatandaşlarımızın yaşadığı mağduriyet maç başladıktan sonra kural değişmesiyle, bir tarafın kaybetmesine sebep olmakla aynı sonuçtur.

Mağdur Vatandaşımız Müsemma Değil, Hakkını İstiyor

1999 yılında bir kanun çıktı diye mağdur olup ailesi dağılan, çocuğunun eğitim masraflarını karşılamakta güçlük çeken ve bunalıma giren vatandaşlarımız için bir düzenleme talebimizi yineliyoruz. Çünkü finansman dağılımında Suriyeliler için limitsiz harcamalar yapılırken, emeklilikte yaşa takılanlar için finans dağılım dengesini bozacağı için düzenle yapılamıyor sebebi gerçeği yansıtmamaktadır. Mutlak ki emeklilikte yaşa takılanlar için yapılacak bir düzenleme maliyeti, Suriyeliler için bütçemizden harcanan ve harcanmaya devam edecek milyarlarca Dolardan daha fazla olmayacaktır.

İktidarın böyle bir düzenleme yapmaya gücü vardır ve mağduriyetin giderilmesi ile milyonlarca vatandaşımız ve aileleri rahat bir nefes alacaktır. Emeklilikte Yaşa Takılanlar ekstra müsemma gösterilmesini istemiyor, sadece hak ettikleri sosyal devlet güvencesine bir an önce kavuşmak istemektedir.

Suriyeliler İçin Hesapsızca Para Harcayanlar, Emeklilikte Yaşa Takılanlar Bütçeyi Sarsar Dememeli

Suriyelerin finans dağılımındaki limitsiz harcamaları devletimizin bütçesini sarsmadığı fakat emeklilikte yaşa takılanların bütçe dengesini bozduğu için yaşa takılmaya devam etmek zorunda kalmaları bağlamında yazılı olarak sorduğu sorular;

1 – 1999 yılında çıkan yasa ile kaç kişi emeklilikte yaşa takılarak mağdur olmuştur?

2 – Emeklilikte yaşa takıldığı için hak ettiği sağlık imkanlarından faydalanamayıp, sosyal güvence için kaç vatandaşımız Genel Sağlık Sigortası yatırmaktadır ve kaç vatandaşımız sağlıktan faydalanamamaktadır?

3 – Sağlık Bakanının da belirttiği gibi Suriyelilere sağlıktan ücretsiz faydalanma imkanı verildiği gerçeğinde, hak ettiği sağlık güvencesini alabilmek için 53 TL ödemek zorunda kalan emeklilikte yaşa takılan vatandaşlarımız için bir düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz?

4 – Ülkemizde yaşayan Suriyelere, Sosyal Güvenlik kapsamında bugüne kadar ne kadar para harcanmıştır? Ve emeklilikte yaşa takılanlar için yapılacak bir düzeleme ile giderilecek mağduriyetlerin maliyeti ne kadardır?

5 – Emeklilik pirimi dolduğu halde yaşa takıldığı için kurumunda mecburen çalışmak zorunda kalan kaç vatandaşımız vardır?

6 – Sosyal Devlet ilkesi ile uyuşmayan “Takılmaya Devam Edecekler'' anlayışı ne zaman son bulacak? Ve emeklilikte yaşa takılanlar için bir düzenleme yapılacak mıdır?

"CHP’den emeklilikte yaşa takılanlar için soru önergesi" haberi, 18 Mayıs 2017 tarihinde yazılmıştır. 18 Mayıs 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan CHP’den emeklilikte yaşa takılanlar için soru önergesi haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP’den emeklilikte yaşa takılanlar için soru önergesi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:20 İsmail Saymaz: Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast
  2. 08:16 Aytunç Erkin yazdı: 15 Temmuz öncesi uyaran albay bir kez daha uyardı
  3. 08:11 Fehmi Koru: Birileri, CHPlilere, basit gündemlerin peşine takılmanın yanlışlığını hatırlatmalı
  4. 08:09 Soğuk hava geliyor: Meteoroloji’den çok sayıda kent için kuvvetli sağanak uyarısı
  5. 08:06 İsrail İran’a misilleme saldırısı başlattı
  6. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  7. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  8. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  9. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  10. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  11. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  12. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  13. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  14. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  15. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  16. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  17. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  18. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  19. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  20. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
Ekonomi Haberleri