CHP'den Emine Erdoğan'a: Bin odalı sarayının bir kısmını harem yapabilir

CHP'den Emine Erdoğan'a: Bin odalı sarayının bir kısmını harem yapabilir

CHP'den Emine Erdoğan'a: Bin odalı sarayının... CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Cumhurbaşkanı Emine Erdoğan’ın Osmanlı’daki haremi bir okul olarak nitelemesine tepki gösterdi. Cankurtaran, “Eğer Emine Hanım çok faydalı buluyorsa 1000 odalı sarayının...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Cumhurbaşkanı Emine Erdoğan’ın Osmanlı’daki haremi bir okul olarak nitelemesine tepki gösterdi. Cankurtaran, “Eğer Emine Hanım çok faydalı buluyorsa 1000 odalı sarayının bir kısmını harem yapabilir'' dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nce Ankara’da düzenlenen “Tarihimizde İz Bırakan Valide Sultanlar'' isimli etkinlikte yaptığı konuşmada “Harem, Osmanlı Hanedan üyeleri için daha çok bir okuldur. Kadınların hayata hazırlandıkları, hayır faaliyetlerini örgütledikleri bir eğitim yuvasıdır'' diyen Emine Erdoğan’a kadınların tepkisi sürüyor.

Erdoğan’ın sözlerini kadına hakaret olarak niteleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve MYK Üyesi Yasemin Öney Cankurtaran,“Eğer Emine Hanım çok faydalı buluyorsa 1000 odalı sarayının bir kısmını harem yapabilir. İçine öğrenci gibi gördüğü cariyeleri de yerleştirebilir. Biz CHP olarak kadınların yerinin harem değil, işyerleri, gerçek okullar, sokaklar, meclis olduğunu tekrar hatırlatacağız'' dedi.

Olayların dönemleriyle değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Cankurtaran, “Emine Hanım, Harem’i bir eğitim yuvası diye nitelendirerek sempatik göstermeye çalışıyor ama bir kadın olarak en önemli ayrıntıyı atlıyor. Öncelikle Harem, dün de bugün de dünyada çok eşliliğin en başta gelen sembollerinden biridir. Bizim kültürümüzde harem yoktur. Eski Türk toplumlarına bakın hiçbirinde harem göremezsiniz. Harem bize Bizans yoluyla geçen ve özellikle İstanbul’un fethinden sonra yaygınlaşan bir uygulamadır. Benzerleri Arap, İran, Hint, Çin kültürlerinde vardır ama Türk kültüründe yoktur'' diye konuştu.

yaseminoneycankurtaran.jpg

“Harem’e kadınlar kaçırılarak geliyordu''

Harem’e kadınların biryerlerden yada ailelerinden koparılarak silah zoruyla getirildiğini söyleyen Yasemin Öney Cankurtaran, “Esir pazarlarında elden ele satıldıktan sonra çok güzel olanları Harem’e alınıyordu. O süre zarfına kadar başlarına neler geldiğini Allah bilir. Yaşamları boyunca Padişah’ın kulu yani köleleriydi. Harem’e girdikten sonra da bir daha oradan çıkamıyorlar bir nevi hapis hayatı sürüyorlardı. İnsanların zorla kaçırılarak getirildikleri ve yaşamlarının sonuna kadar zorla tutuldukları biryer iyi eğitim dahi verse sempatik gösterilebilir mi? En azından bir kadın için sempatik olmamalı'' ifadelerini kullandı.

"CHP'den Emine Erdoğan'a: Bin odalı sarayının bir kısmını harem yapabilir" haberi, 10 Mart 2016 tarihinde yazılmıştır. 10 Mart 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP'den Emine Erdoğan'a: Bin odalı sarayının bir kısmını harem yapabilir haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'den Emine Erdoğan'a: Bin odalı sarayının bir kısmını harem yapabilir 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:32 Ahmet Tatlıses'in avukatı: İbrahim Tatlıses'in akli dengesi yerinde değil
  2. 09:27 Mahkemeden Dilan ve Engin Polat’a bir suçtan tahliye kararı
  3. 09:23 Bolu'da damat vahşeti: Eşini ve kayınpederini öldürdü
  4. 09:17 İstanbul'da holding binasına silahlı saldırı
  5. 09:11 Ekrem İmamoğlu yabancı basına konuştu: Türkiye rotasını çizdi
  6. 09:06 Bakan Yerlikaya duyurdu: İstanbul'da "Mahzen-29" operasyonları
  7. 09:03 AK Parti'de “Kent Lokantaları” tartışması: Erdoğan sinirlendi
  8. 08:54 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ihalesi MHP'li Eyyup Yıldız ile AKP'li Cevat Olçok’a verildi
  9. 08:50 AK Parti’de Rolex 'kazası': “Biz bu milletin ta kendisiyiz” diye paylaştığı fotoğrafı sildi
  10. 08:45 Yenilenen Jeep Renegade e-Hybrid Türkiye'de: İşte fiyat listesi
  11. 08:39 Cem Yılmaz’ın nafaka esprisine Mehmet Esen’den sert tepki: Aşağılık bir benzetme
  12. 08:36 Kızılcık Şerbeti'nin Görkem'i Özge Özacar'dan tessettür yanıtı
  13. 08:28 Depremde oteli yıkılan AK Partili isme hizmet plaketi verildi
  14. 08:25 Nuray Babacan: Erdoğan’ın Marmaris tatilinden kritik detay, damat hariç herkes oradaydı
  15. 08:20 İsmail Saymaz: Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast
  16. 08:16 Aytunç Erkin yazdı: 15 Temmuz öncesi uyaran albay bir kez daha uyardı
  17. 08:11 Fehmi Koru: Birileri, CHPlilere, basit gündemlerin peşine takılmanın yanlışlığını hatırlatmalı
  18. 08:09 Soğuk hava geliyor: Meteoroloji’den çok sayıda kent için kuvvetli sağanak uyarısı
  19. 08:06 İsrail İran’a misilleme saldırısı başlattı
  20. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
Politika Haberleri