CHP'den flaş iddia: Gökçek'in derdi 1 milyar dolara konmak

CHP'den flaş iddia: Gökçek'in derdi 1 milyar dolara konmak

CHP'den flaş iddia: Gökçek'in derdi 1 milyar... CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "Melih Gökçek, Atatürk Orman Çiftliği'nin Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne devrini 30 yıla uzatan kanunun çıkmasını bekliyor ve buranın ihalesini de yapabilmek için direniyor" dedi....

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "Melih Gökçek, Atatürk Orman Çiftliği'nin Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne devrini 30 yıla uzatan kanunun çıkmasını bekliyor ve buranın ihalesini de yapabilmek için direniyor" dedi. Yarkadaş AKP'ye "Nurettin Sözen Modeli"ni de önerdi.

AKP'deki parti içi kriz tüm hızıyla sürüyor. AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üç kez çağrı yapmasına rağmen, Ankara, Bursa ve Balıkesir Belediye Başkanları istifa etmiyor. 

TAKVİMİ GÖKÇEK BELİRLİYOR
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in istifa etmemesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP'li Barış Yarkadaş, "Gökçek, önce 10 Kasım'a kadar süre istedi. Ardından ise çıtayı yükseltti ve istifa tarihi olarak 23 Nisan'ı gösterdi. Bu süre içinde zaman kazanmak ve ihaleleri bitirmek istiyor" ifadesini kullandı.

Gökçek'in siyasi tecrübesine dayanarak zaman kazanmaya ve konjonktürü kendi lehine çevirmeye çalıştığına dikkat çeken Yarkadaş, "Siyasette 24 saat bile uzun bir süredir sözü önemli... Gökçek istifa sürecini zamana yaymaya ve olan biteni görerek ona göre tavır almaya çalışıyor" dedi.

SATIŞLAR TAM GAZ SÜRÜYOR
Gökçek'in bu süre zarfında, önceden planladığı  ihale ve arsa satışlarını da tamamlamak istediğini belirten Yarkadaş, "Şu sıra 41 parsel arsa var. Onları da satmak istiyor. Ancak turbun büyüğü ise heybede değil 'torba'da" diye konuştu.

Gökçek'in şu an TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen 140 maddelik torba yasaya eklettiği bir "ihale" maddesinin yasalaşmasını beklediğini belirten Yarkadaş, sözlerine şöyle devam etti:

"AKP'li Melih Gökçek, ranttan vazgeçemiyor. Torba Yasa'ya Atatürk Orman Çiftliği'nin Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne devrini on yıldan otuz yıla çıkaran bir madde koydurdu. Bu madde yasalaştığı takdirde, bir milyar dolarlık bir rant ortaya çıkacak. Gökçek, kamuoyunun ANKA PARK olarak bildiği bu projenin ihalesini de yapabilmek için zaman kazanmak istiyor. AKP bu maddeyi çıkarırsa, hepsi zan altında kalır."

'GÖZLER PAZARTESİ MECLİS'TE OLSUN'
Kendisinin konuya ilişkin ilk açıklamayı bir TV kanalında  yapmasının ardından, AKP'li üyelerin torba yasaya 6. Madde olarak eklenen ANKA PARK'ın ihalesine ilişkin maddeyi 'atladıkları'nı belirten Yarkadaş şöyle konuştu:

"140 maddenin 132'sini komisyondan geçirdiler. ANKA PARK maddesini atladılar. Ancak Gökçek de bir yandan bastırıyor ve AKP'li vekillere 'Maddeyi geçirin' diyor. Komisyon son kez pazartesi günü toplanacak. Bakalım Gökçek'in mi yoksa Recep Tayyip Erdoğan'ın mı dediği olacak? Belli ki; Gökçek'in AKP içindeki lobisi de güçlü... İstifası istenen Gökçek, bırakın istifa etmeyi, Meclis'ten yasa çıkartıyor..."

KİME SÖZ VERDİ?
Komisyondan bu maddenin geçmesi ve yasalaşmasını bekleyen Gökçek'in ANKA PARK ihalesini " hayat - memat meselesi" haline getirdiğini belirten Yarkadaş "İhale için birilerine söz verdiği iddia ediliyor. Başkanlıktan düştüğünde kendisini koruyabilecek bir güce bu ihaleyi vermek istediği konuşuluyor. Ayrıca  1 milyar dolarlık bu rantı kimseye teslim etmek istemiyor" dedi.

ANKA PARK adlı 'ucube' projeye şu ana dek 1 milyar dolara yakın bir kaynak aktarıldığını belirten Yarkadaş "Bu parayla Ankara'nın ulaşım sorunu çözülebilirdi. Harcanan para, metro yapımı için ayrılan kaynaktan daha fazla... Kente getirisi ise sıfır..." ifadesini kullandı.

'YORGUNLUK DEĞİL ÇÜRÜME VAR'
AKP'nin istifasını istediği belediye başkanlarına ilişkin kamuoyuna gerçekleri anlatmadığını da ifade eden CHP'li Yarkadaş "Metal Yorgunluğu sözü, yaşanan çürümeyi gizlemek için ortaya atıldı. Yorgunluk yok çürüme var" dedi. Yarkadaş "Çürümeyi yaratan temel faktör ise terör örgütü FETÖ'ye yardım... AKP'li yetkililer bu gerçeği gizliyor" diye konuştu.

İSTİFA TALEBİNİ MİT VE MASAK RAPORU TETİKLEDİ
MİT ve MASAK'ın terör örgütü FETÖ'nün mali kaynaklarına ilişkin kapsamlı bir çalışma yürüttüğünü belirten TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Üyesi Yarkadaş, "Mali kaynağa ilişkin yapılan çalışmalarda oklar AKP'li belediyeleri gösterince, Saray istemeye istemeye düğmeye basmak zorunda kaldı. Kamuoyuna gerçeği söylemek yerine Metal Yorgunluğu  kavramıyla gerçeğin üstünü örtmeye çalıştılar" dedi. 

AKP'li 59 belediye başkanının soruşturma kapsamına alındığını belirten Yarkadaş, "Bu liste daha da uzayacak. Belediye meclis üyeleri de mercek altına alınacak. İmar planları ve ihalelere ilişkin kapsamlı bir çalışma yürütülecek. AKP bu belediye başkanlarını istifa ettirerek, hasarı en aza indirgemeye çalışıyor" şeklinde konuştu. 

'HAPİS KORKUSU YAŞIYORLAR'
AKP'li başkanların istifa etmemesindeki temel etkenin "başkanlıktan düştükten sonra hapse atılma korkusu" olduğunu belirten Yarkadaş, AKP'ye de çağrı yaptı. Yarkadaş, "İşi uzatmayın... Nurettin Sözen Modeli'ni uygulayın. Sözen İSKİ'de rüşvet aldığına inandığı bürokratını savcılığa şikayet etmişti. Suç varsa gizlemeyin... Suçu gizlemek de suç işlemek anlamına gelir" dedi.

"CHP'den flaş iddia: Gökçek'in derdi 1 milyar dolara konmak" haberi, 22 Ekim 2017 tarihinde yazılmıştır. 22 Ekim 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan CHP'den flaş iddia: Gökçek'in derdi 1 milyar dolara konmak haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'den flaş iddia: Gökçek'in derdi 1 milyar dolara konmak 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:57 Gençlerin Buluşma Noktası: Balıkesir’in Yeni Kitap Kahvesi
  2. 16:48 Bertelsmann Araştırması: Türkiye’nin Otokrasi Sınıfı
  3. 16:45 Pencereleri Parlatan Kahve Filtresi: Çevre Dostu Temizlik Sırrı!
  4. 16:30 Zihninizi Zorlayacak: UNESCO’nun Zor Dil Sıralaması!
  5. 16:23 iPhone 17 Geliyor: Çizilmelere Meydan Okuyan Ekran Teknolojisi!
  6. 15:40 Astrolojide Büyük Dönüşüm: Satürn’ün Balık Burcundaki Etkisi
  7. 15:29 Akşener tekrar muhalefeti hedef gösterdi: "CHP'li başkanlar İYİ Partilileri maraba görüyor"
  8. 15:26 Pençe-Kilit Operasyonunda Vatan Savunması: Şehit ve Yaralılar Var!
  9. 15:24 MSB duyurdu: 1 asker şehit oldu
  10. 15:02 Katlanabilir Tabletten Mac’e: Apple’ın Yeni Yolculuğu
  11. 14:48 Türkiye’nin Yaşlanan Yüzü: 65 Yaş Üzeri Nüfus %10’u Aştı
  12. 14:41 Ünlü astrolog seçim tahminlerini paylaştı: İmamoğlu mu Kurum mu kazanacak?
  13. 14:41 Beşiktaş'ın o yıldız oyuncusu geri dönüyor!
  14. 14:41 Motorindeki zamdan sonra benzinde de artış! 21 Mart'tan itibaren fiyatlarda yükseliş bekleniyor
  15. 14:41 Özel'den Erdoğan'a gönderme: "YRP ayrılana kadar iyiydi, şimdi ip cambazı diyor"
  16. 14:40 Kafelerdeki Kahveler Sağlığımızı Tehdit Ediyor mu? Karatay Uyarıyor
  17. 14:35 Enerji Tasarrufunda 6 Altın Kural!
  18. 14:33 İsrail Şifa Hastanesi'ne baskın düzenledi: 50 kişi hayatını kaybetti, 200 kişi tutuklandı
  19. 14:30 Astrolojiye Göre: Paraya Düşkün ve Mütevazi Burçlar!
  20. 14:23 Ak Parti'li Belediye Başkanının yolsuzluk raporları dikkate alınmadı!
Gündem Haberleri