CHP'den ittifak açıklaması: Seçimler için ön şartımız...

CHP'den ittifak açıklaması: Seçimler için ön şartımız...

CHP'den ittifak açıklaması: Seçimler için ön... CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi (PM), Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) ve milletvekilleriyle yeni tüzük taslağını masaya yatırmak üzere parti genel merkezinde topladı. Kılıçdaroğlu başkanlığında gerçekleştirilen...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi (PM), Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) ve milletvekilleriyle yeni tüzük taslağını masaya yatırmak üzere parti genel merkezinde topladı. Kılıçdaroğlu başkanlığında gerçekleştirilen kapalı grup toplantısı saat 11.00'de başladı. CHP Grup Başkan Özgür Özel ise parti genel merkezinde basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

CHP’li Engin Özkoç’un yaptığı açıklamasının CHP’nin kendi adayıyla değil de ortak bir adayla 2019’da seçime gideceği gibi algılandığının sorulması üzerine Özel, "İki türlü bir seçim olacak. Bu iki türlü seçimin sonunda kazananın cumhuriyetçiler, demokrasiden ve parlamenter sistemden yana olanlar olması gerektiği ön şartımız. Bunun dışında herhangi bir şartımız yok. Tüm partiler ilk turda en yüksek oyu alacak kendi adaylarını çıkarmayı düşünebilir, değerlendirirler bu son derece saygın önemli bir duruştur. Buna itiraz etmemiz söz konusu olamaz. İkinci tura kalan ve bu cumhuriyet rejimini savunan adaydaki bir birleşme ve ilk turda herkesin kendi adayı ikinci turdaki birleşme çok akılcı bir önermedir reddedilemez. Belli konularda benzer düşünen partilerin ittifaklar kurması ya da bir aday üzerinde anlaşmaları reddedilemez" ifadelerini kullandı.

"Ben Bekir Bozdağ ile Tanju Özcan farklı şeyler söylüyorsa Tanju Özcan’a inanırım"

"Tanju Özcan, Bekir Bozdağ’la yaptığı diyaloğu anlattı. Yerel seçimlerin Kasım ayında yapılabileceğini söylemiş. Yerel seçimlerin öne alınması konusunda size gelen bilgi var mı?" sorusu üzerine "Türkiye Cumhuriyeti’nin başbakan yardımcılarını, bakanlarını ciddiye almak zorundayız. Bir başka yerde böyle şeyler konuşup, kameraların karşısına geçip kesin bir dille erken seç yok diyen Bekir Bozdağ’ı kamuoyunun takdirine sunmak lazım. Ben Bekir Bozdağ ile Tanju Özcan farklı şeyler söylüyorsa Tanju Özcan’a inanırım. Bozdağ’a inanmam. Geçmiş tecrübelerimiz kimin doğru söyleyip kimin doğrudan uzaklaştığı konusunda 100 oyum olsa 100’ünü de CHP’li Tanju Özcan’a veririm. Bekir Bozdağ’ın bugün böyle söyleyip yarın tersini söylediği konusunda elimde onlarca biriktirdiğim geçmiş tecrübe var" şeklinde konuştu.

Tezcan, konuşmasına şöyle devam etti:
"CHP gösterdiği adayın ilk turda seçilmesini amaçlar ama iki türlü bir sistemdir. İlk turda seçilemediği takdirde ikinci turda tüm CHP’lilerin ve CHP’ye sempatiyle bakan CHP’nin paylaştığı değerleri paylaşanların tam destek vereceği bir aday gözetilmelidir. Ancak ikinci tur düşünüldüğünde de diğer partilerden fire vermeyecek bir aday olması gerektiği açıktır. Bu aklın gereğidir. Kazanmak istiyorsak gereği budur. Adayın bu titizlikle belirleneceği konusunda hepimizin beyanları var.

Kendilerini ittifaka muhtaç edenler ortada. Altlarına imza etmişler, çerçeveyi çizmişler. İttifaka muhtaç bir anlayışla karşı karşıyayız. Bizim bir ittifaka muhtaçlığımız, mecburiyetimiz yok. Tüm partilerle yan yana durabiliriz yan yana duruşumuz gökyüzündeki gökkuşağı gibidir. Birbirinin içine girmeden, karışmadan farklı olduğumuzun bilincinde ama durduğumuz yerinde farkındayız. Cumhuriyetten ve demokrasiden yana duran herkesle farklı renklerdeki herkesle birlikte dururuz. Ama bu birbirimizin içine geçme anlamına hiçbir zaman gelmedi bundan sonra da gelmez. Ne HDP’yle, ne Saadet’le, ne İYİ Parti ile ne pek çok diğer partiyle birlikte de değiliz yan yanayız. Yan yana durduğumuz yeri çok net tarif ediyoruz . Cumhuriyete bağlılık sadakat ve demokrasi talebidir."

"CHP'den ittifak açıklaması: Seçimler için ön şartımız..." haberi, 02 Mart 2018 tarihinde yazılmıştır. 02 Mart 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan CHP'den ittifak açıklaması: Seçimler için ön şartımız... haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'den ittifak açıklaması: Seçimler için ön şartımız... 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:08 Dünya Bankası, Türkiye'ye milyonlarca dolarlık bir borç verme kararı aldı!
  2. 23:01 Trump'ın yargılandığı mahkeme önünde bir kişi kendini yaktı!
  3. 22:53 Fenerbahçe'nin Avrupa'dan elde ettiği gelir açıklandı!
  4. 22:49 Türkiye pazarı için özel olarak geliştirilen Tesla Model Y'nin satış fiyatı netleşti!
  5. 22:15 Gazze'deki Çatışmalar Çevre ve Sağlık Felaketine Yol Açıyor: BM Uyarısı
  6. 22:14 Kulüpler Birliği, TFF'ye seçim için bir çağrıda bulundu!
  7. 22:14 Beşiktaş, ligdeki beş maçlık galibiyet hasretine son verdi
  8. 22:11 Beşiktaş, MKE Ankaragücü'nü 2-0 Mağlup Ederek Galibiyet Hasretine Son Verdi
  9. 22:06 Okul müdürünü tacizle suçlayan lise öğrencilerinin şikayetleri sonucunda müdür tutuklandı
  10. 22:06 İstenmeyen tüylerden acısız nasıl kurtulunur?
  11. 22:05 Teknik direktör değişikliklerinin Beşiktaş'a fayda sağladığı görülüyor
  12. 22:02 Evde uygulayacağınız bu yöntemle herkes dişlerinizin beyazlık sırrını soracak!
  13. 21:56 Tokat'taki depremin yol açtığı hasarın detayları kamuoyuna sunuldu
  14. 21:56 Hamas, Blinken'ı İsrail'in yanında olmakla suçladı
  15. 21:44 Kızartma yapmadan önce yağa bir parça ekmek koyun
  16. 21:43 Koç Holding, Romanya'daki Ford Otosan Fabrikasında Seri Üretime Geçti!
  17. 21:37 Bakan İbrahim Yumaklı duyurdu: Ödemeler hesaplara yatırılıyor
  18. 21:36 ABD Dışişleri Bakanı Blinken açıkladı: “Refah’ta askeri operasyonlar desteklemediğimiz bir şey”
  19. 21:33 Pamuklu nevresimler nasıl düzgün şekilde yıkanır?
  20. 21:13 Galatasaray'ın hedefi 60 milyon avro
Gündem Haberleri