CHP'den, Kılıçdaroğlu'nun çağrısı sonrasında önerge

CHP'den, Kılıçdaroğlu'nun çağrısı sonrasında önerge

CHP'den, Kılıçdaroğlu'nun çağrısı sonrasında... CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kılıçdaroğlu'nun eşi ve CHP liderinin yakınları hakkındaki mal varlıklarıyla ilgili araştırma önergesi verilmesine ilişkin dilekçede şu ifadelere yer verildi:"En yaygın ve yalın...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kılıçdaroğlu'nun eşi ve CHP liderinin yakınları hakkındaki mal varlıklarıyla ilgili araştırma önergesi verilmesine ilişkin dilekçede şu ifadelere yer verildi:

"En yaygın ve yalın haliyle kamu gücünün siyasetçiler ve kamu görevlilerince özel çıkarlar için kötüye kullanılması şeklinde tanımlanan yolsuzluklar toplumun devlete ve adalete olan güvenini temelden sarsmaktadır. Güçlü ve sağlıklı işleyen bir demokratik sistem kurulabilmesi için siyasetçi ve bürokratların devlet kurumları ve kamusal varlıkların yönetiminde saydamlık ve hesap verebilirlik ilkelerine uymaları, mal varlıklarındaki değişiklikleri kamuoyu ile paylaşmaları yolsuzlukların önlenmesi açısından önemlidir. Yolsuzlukların önlenebilmesi adalet, eşitlik, şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkelerine dayalı bir yönetim anlayışının başta siyasi parti genel başkanları olmak üzere tüm siyasetçiler ve üst düzey kamu yöneticileri tarafından benimsenmiş olmasına bağlıdır. Temiz siyaset yapanlar hesap vermekten hiçbir zaman korkmazlar, dürüst olduklarını her fırsatta topluma ispatlamaktan kaçınmazlar ve halka hesap vermeyi siyasi ve kişisel bir sorumluluk olarak kabul ederler."

Kılıçdaroğlu, Meclis'teki bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmada, "Buradan söylüyorum, CHP milletvekillerine söylüyorum, benim ailem, çocuklarım, torunum, damadım, hatta ve hatta dünürlerim, hepsi için araştırma önergesi verin ve hepsi araştırılsın. Hiçbir tereddüdüm yok. Beş kuruş bulursanız beş kuruş, gelip bu kürsüden özür dileyeceğim. Ama ben bu Ankara'daki beylere de seslenmek isterim. Benim gösterdiğim cesareti siz gösterebilir misiniz?" demişti.

AKP'DEN İLK TEPKİ: SİYASİ MANEVRA

Anayasa Komisyonu Başkanı AKP'li Mustafa Şentop, "CHP Grup başkanvekillerinin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisi ve ailesinin mal varlıklarının araştırılması için TBMM Başkanlığına sundukları araştırma önergesine AK Parti'nin bakışının nasıl olacağı ve hangi yönde oy kullanacağı" sorusu üzerine şu değerlendirmede bulundu: 

"Bir bakalım, bir görelim. Türkiye, bu tür numaraları daha önce yaşadı, 1990'lı yıllarda da bu tür şeyler oldu. Malumunuz, 1990'lı yılların ortasında liderlerin mal varlığı tartışması yaşanmıştı. Daha sonra 'seninki de araştırılsın, benimki de araştırılsın, ben veriyorum, sen ver' derken hiç bir araştırma yapılmamıştı. Bunlar siyasi manevralardır, bunları biliyoruz."

"CHP'den, Kılıçdaroğlu'nun çağrısı sonrasında önerge" haberi, 12 Aralık 2017 tarihinde yazılmıştır. 12 Aralık 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP'den, Kılıçdaroğlu'nun çağrısı sonrasında önerge haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'den, Kılıçdaroğlu'nun çağrısı sonrasında önerge 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:53 Hızlı Uyumanın Sırları: Sadece Birkaç Dakikada Uykuya Dalmanın Yolları!
  2. 20:49 İstanbul'da toprak kayması yaşandı: 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi!
  3. 20:45 Biden Yönetimi İsrail'e 1,3 Milyar Dolarlık Silah Satışı İçin Hazırlık Yapıyor
  4. 20:42 Gaziosmanpaşa'da Toprak Kayması: 14 Gecekondu Etkilendi, 70 Kişi Tahliye Edildi
  5. 20:38 Görsel Zeka Testi: Hızlı Düşünme ve Algılama Becerilerinizi Ölçün!
  6. 20:37 Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Randevu alıp gitmeyenler dikkat!
  7. 20:33 AYM'den ifade özgürlüğü kararı alındı: Bildiri dağıtmak için artık izne gerek yok
  8. 20:33 NATO, Ukrayna'ya Askeri Destekte Kararlı: Savunma Kapasitesi Güçleniyor
  9. 20:27 Alerjik Astım: Semptomları, Tanı ve Tedavi Yöntemleri
  10. 20:19 Isparta'da Uyuşturucu Taciri Kaçmaya Çalışırken Yakalandı
  11. 20:14 Tottenham, Fenerbahçe'nin Yıldızı Sebastian Szymanski İçin Hamle Yapıyor
  12. 20:13 Apple, WhatsApp ve Threats uygulamalarını Çin mağazasından kaldırdı
  13. 20:10 Türkiye'de Yüksek Döviz Kuru: macOS mı, Windows mu? İşletim Sistemleri Karşılaştırması
  14. 20:08 ÖSYM tarafından bu hafta sonu 4 sınav yapılacak
  15. 20:03 İzmir'de Meydana Gelen Trafik Kazasında Bir Kişi Hayatını Kaybetti
  16. 19:53 20 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
  17. 19:49 Türkiye Ekonomisine IMF Değerlendirmesi: Reformlar Ön Planda
  18. 19:38 Prof. Dr. Canan Karatay'dan Sağlıklı Et Pişirme İpuçları!
  19. 19:37 Milletvekillerinin tüm zamları açıklandı!
  20. 19:33 Limonlu Bisküvili Pasta: Lezzetli ve Kolay Tarif
Politika Haberleri