CHP'den rapora cevap: FETÖ sempatizanı Reşat Petek...

CHP'den rapora cevap: FETÖ sempatizanı Reşat Petek...

CHP'den rapora cevap: FETÖ sempatizanı Reşat... Şerhte, komisyon raporunun “FETÖ’cü yöntemlerle tahrif edildiği'' belirtildi.Darbe Araştırma Komisyonu Raporu’nun muhalefet şerhleri eklendikten sonra AKP’li Komisyon Başkanı Reşat Petek tarafından değiştirildikten sonra...

Şerhte, komisyon raporunun “FETÖ’cü yöntemlerle tahrif edildiği'' belirtildi.

Darbe Araştırma Komisyonu Raporu’nun muhalefet şerhleri eklendikten sonra AKP’li Komisyon Başkanı Reşat Petek tarafından değiştirildikten sonra Meclis Başkanlığı’na sunulmasıyla ilgili tartışma sürüyor. TBMM Başkanlığı’na bu konuyla ilgili şikayetlerini ileten CHP’li Komisyon üyeleri, yapılan değişiklikle ilgili olarak 71 sayfalık ek bir muhalefet şerhi hazırladı.

Ek muhalefet şerhinde, Komisyon Başkanlığının TBMM teamüllerini, içtüzüğü ve siyasi nezaketi görmezden geldiğine dikkat çekilerek şöyle denildi:

Adalet Yürüyüşü’nden sonra sonuçlanmış rapora gizlice ek yaptılar. Bu tutumlarıyla suç ikrarında bulundular ve “ortak menzile'' yürüdükleri FETÖ ile kurgu davalar yaratma konusunda tam bir zihni paralellik gösterdiklerini açıkça ortaya koymuş oldular. Böylece AKP, yakın gelecekte tecelli edecek özgür yargıya FETÖ’yle tam on üç yıl boyunca aynı menzile ulaşmak için yaptıkları koordineli işbirliğini ikna edici kanıtlarından birini daha vermiş oldu.

AKP Genel Başkanı Erdoğan 15 Temmuz gecesini şehitlerin ruhlarını acıtacak bir şekilde kendi günah çıkarma ayinine dönüştürmüş, üç defa program değiştirerek Kılıçdaroğlu’nun TBMM’den halka yaptığı konuşmanın tekrarlanmasını engellemek içi CHP’yi törenlerden dışlamıştır. Yetmemiş CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu “sokağa çıkamaz hale gelebileceğinden'' söz edebilmiş ve ona tıpkı FETÖ’cü taktiklerle ne idüğü belirsiz birtakım sahte suçlar isnat edilebileceğini imayı aşan bir tehditkarlık ile ifade etmiştir. Bu tür sahte suç isnatları imasında bulunurken zihninde Komisyon Raporu’na kendisinden başka hiç kimsenin imzası olamayacak son yeni ilavenin bulunduğu ve bunu artık tamamen kendisine tabi kıldığı sözde mahkemelerin bir delil olarak değerlendirebileceği gerçeğinin bulunduğu neredeyse muhakkak gibidir.

Tarih kurgularla yazılamaz

Komisyon raporuna yapılan son derece kötü niyetli ilaveyle vatandaşlar arasında yayılan tek adam devletinin mutlak hakimi duygusu ve kanaatini pekiştirmek ve bunun verdiği korkutucu güçle hakimiyetinin asla yıkılamayacağı izlenimini kökleştirmek istenmiştir. Türkiye bir aşiret devleti değildir. Bin yılı aşan devlet, yüz yıllık Cumhuriyet, kesintilere uğrasa da demokrasi deneyimimiz vardır. Tarih kurgularla yazılmaz, yazılamaz.

En hafifinden FETO sempatizanı Reşat Petek Başkanlığındaki 15 Temmuz FETÖ Darbesini Araştırma Komisyonu’nun hazırladığı raporun Saray’ın kendi amaçları doğrultusunda kurguladığı 15 Temmuz hikayesini tahkim edecek bir anlatı olması amaçlanmıştır. Biz CHP olarak buna izin vermeyeceğiz. 15 Temmuz’un hikayesinin kurgulara değil adalet yürüyüşünün başarısı sonucunda gerçeklere dayandırılması için çalışacağız.

"CHP'den rapora cevap: FETÖ sempatizanı Reşat Petek..." haberi, 20 Temmuz 2017 tarihinde yazılmıştır. 20 Temmuz 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP'den rapora cevap: FETÖ sempatizanı Reşat Petek... haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'den rapora cevap: FETÖ sempatizanı Reşat Petek... 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:33 Sağlık Deposu Kuru Üzüm: Doğanın Mucizesi
  2. 05:27 İsrail-Gazze Savaşı İçin AB’den Siyasi Baskı Çağrısı!
  3. 05:21 Gençlerin Geleceği:Chp Başkanı Özgür Özel Beka Sorunu ve Siyasette Yeni Dönem Üzerine Konuştu!
  4. 05:12 Kraliyetin Sessizliği: Kate Middleton’un Akıbeti İnsanları Neden Endişelendiriyor?
  5. 05:05 Elektrikli Araçlar: Şarj Altyapısının Geleceği Belirsiz
  6. 05:02 Trump Davası: Cezaya Tepki ve Finansal Engeller
  7. 04:57 Hızlı Teşhis, Etkili Tedavi: Tayland’da Yapay Zeka’nın Rolü
  8. 03:37 Biden'dan Netanyahu'ya Refah iletisi: "Refah'ın işgali hata olur"
  9. 03:37 İsrail basını duyurdu: İsrail ve Hamas arasında esir takası gerçekleşecek mi?
  10. 01:56 Nvidia, yeni yapay zeka çipini duyurdu
  11. 01:56 Para sayma görüntülerine ilişkin Canan Kaftancıoğlu "şüpheli" sıfatıyla ifadeye çağrıldı
  12. 01:17 İsrail Şifa Hastanesi'ne Dördüncü Kez Baskın Düzenledi: 20 Ölü, 200 Tutuklu!
  13. 01:12 İzlanda'da Olağanüstü Hal İlan Edildi: Son Üç Ayda Dördüncü Patlama Yaşandı!
  14. 01:00 Canan Kaftancıoğlu İfade Vermek Üzere Çağrıldı!
  15. 00:54 Murat Kurum: İstanbul Depreme Hazır Değil, İmar Barışı Tartışması
  16. 00:48 Borsa İstanbul'da dört hafta sonra bir ilk yaşandı!
  17. 00:47 Meteorolojiden uyarı! 19 Mart hava durumu: Bir tarafa yağmur bir tarafa kar yağışı
  18. 00:47 Bakan Göktaş’tan Kadın İstihdamına Destek: Güçlü Adımlar Atılıyor!
  19. 00:47 Nepal Bayrağı: Mirası ve Geleceği Yansıtan Sembol
  20. 00:38 Erbakan ve Kılıç’tan AKP’ye Tepki: Yerel Seçimlerde Siyasi Şantaj!
Politika Haberleri