CHP'den Saray sözcüsüne tepki: Kafası da kalın!

CHP'den Saray sözcüsüne tepki: Kafası da kalın!

CHP'den Saray sözcüsüne tepki: Kafası da kalın! CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, "Bu ülkede muhalefetin başı olacaksın teröristi hastanede ziyaret edeceksin'' sözüne ilişkin, “Cumhurbaşkanından ve Cumhurbaşkanlığı Sözcülüğünden...

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, "Bu ülkede muhalefetin başı olacaksın teröristi hastanede ziyaret edeceksin'' sözüne ilişkin, “Cumhurbaşkanından ve Cumhurbaşkanlığı Sözcülüğünden kullanmış olduğu sözlerle ilgili bir özür, bir geri alma, bir açıklama ve bir tekzip bekliyoruz. Bu özür gelmezse Cumhurbaşkanı’na, Cumhurbaşkanlığı sözcüsüne, bu konuda bu söylemleri tekrar eden Adalet ve Kalkınma Partili yetkililere, milletvekillerine bu yalan haberleri bu algı operasyonunun parçası olarak köpürten basın yayın kuruluşlarına karşı dava açacağız'' dedi.

Özel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ile birlikte TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

“SAYIN CUMHURBAŞKANI GERÇEKDIŞI SÖZLERİ, YALANLARI GERÇEK GİBİ ANLATIYOR''

Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerini eleştirerek şöyle dedi:

“Doğrudan Cumhurbaşkanının ağzından ülke adeta bir iç savaşa doğru sürükleniyor. Sayın Cumhurbaşkanı gerçekdışı sözleri, yalanları gerçek gibi anlatıyor. Örneğin Kabataş yalanını söylediğinde gözlerimle gördüm demişti, izledim demişti. Camiye ayakkabıyla girdiler, camide içki içtiler, dedi.

Ama hiç bunlardan bir ders almadık. Şimdi çıkıyor televizyonun karşısına ve şöyle söylüyor, ''bu ülkede muhalefetin başı olacaksın, teröristi hastanede ziyaret edeceksin’.

“SADECE SOYADININ DEĞİL KAFASININ DA KALIN OLDUĞU ÇIKIYOR ORTAYA''

Kendisi bir yandan Sözcüsü bir yandan. İbrahim Kalın’ın ifadelerini okuduğunuzda sadece soyadının değil, kafasının da kalın olduğu çıkıyor ortaya. Sen kimsin bir bürokrat olarak…

BİR KİŞİNİN BURNU KANASA BİR KİŞİNİN PARMAĞI İNCİNSE SORUMLUSU BUNLAR

Bundan sonra bir kişinin burnu kanasa, bir kişinin parmağı incinse sorumlusu bunlar. Vallahi de yalan, billahi de yalan. Bunlara kimse inanmasın. Böyle bir işten siyasi rant devşirmeye çalışanları CHP olarak kınıyoruz.''

BAŞBAKAN’A SESLENDİ

Başbakan Binali Yıldırım’a da seslenen Özel, “Sayın Binali Yıldırım söyleyecek bir sözünüz var mı, o dudaklarınızın arasından iki kelime de laf dökülsün. Bugün gün değildir düşük profilliyi olmayı ispatlamanın. Bir sorumlu dile sahip olman lazım. Sana sus Ali dediler susuyor musun? Binali bir kelime konuş'' dedi.

“BİZİ KİMSE NE KURŞUNLA NE TEHDİTLE KORKUTMAYA ÇALIŞMASIN''

Herkesi sorumluluğa davet ettiklerini ifade eden Özel, “Bizi kimse ne kurşunla ne tehditle korkutmaya çalışmasın'' diye konuştu.

“CEZAEVLERİNE ZİYARET YAPILIYOR İNSAN HAKLARI KOMİSYONUYLA BERABER''

Ağbaba da basın toplantısında Cumhurbaşkanı’nın açıklamalarına değinerek şöyle dedi:

“Cezaevlerine ziyaret yapılıyor İnsan Hakları Komisyonuyla beraber. Cezaevinde kim yatıyorsa ona yapılıyor. Cezaevinde şehit yakını yatmıyor, gazi yatmıyor.

Billboardlara ilan veren Büyükşehir Belediye Başkanı yalan söylüyor, iftira atıyor.

Diyor ki, ''CHP’liler PKK’ları, DHKP-C’leri ziyaret etti’.

Ayşe Türkmenoğlu şu anda Cumhurbaşkanının baş danışmanı.

Ayşe Türkmenoğlu ile birlikte Sayın Mehmet Metiner, Sayın Mehmet Kerim Yıldız, Sayın Abdürrahim Akdağ, MHP Tokat Milletvekili Sayın Reşat Doğru, HDP Adana Milletvekili Sayın Murat Bozlak ile birlikte onlarca cezaevi ziyareti yaptık. Birlikte bütün koğuşlara girdik. Başımızda Ayşe Türkmenoğlu vardı. ''Barış’ görüşmeleri sürerken AKP milletvekillerinin o mahkumlarla nasıl kucaklaştığını ben gözlerimle şahidim. Biz Allah kurtarsın diyorduk. Onlar inşallah Tayyip Bey sizi kurtaracak diyordu. Şimdi kalkmışlar utanmadan bizi suçluyorlar.

Mardin Cezaevine, Osmaniye Cezaevinde, Van Cezaevine giden bu insanlar. Ne demişler, rapor tutmuşlar, ''PKK’lı mahkumlar Kürtçe haklarında telefon görüşmeleri bizim dönemimizde yapılmaya başlanmıştır’ demişler.

İş bitti, bizi suçlamaya çalışıyorlar.

“BİR LEKE KALACAKSA VEYA BİR YERE TUTACAKSA BİZE TUTMAZ''

Eğer bu görüşmeler cezaevinde mahkuma göre bir leke kalacaksa veya bir yere tutacaksa bize tutmaz.

Kemal Kılıçdaroğlu’nu teröristlerle, terörle aynı kareye sokmak vicdansızlıktır, ahlaksızlıktır. Bunun tamamen iftira tamamen yalan olduğunu bir kez daha sizlerin dikkatine sunuyoruz.''

“SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ''

Hukuki bir başvuru olup olmayacağına ilişkin soruya da Ağbaba, “Bu yayınları yapan gazetelerle ilgili, billboardlara asan kurumlarla ilgili Genel Merkezimizde bugün MYK’da konuşulacak, bunlarla ilgili suç duyurusunda bulunacağız'' dedi.

“CUMHURBAŞKANINDAN BİR ÖZÜR BİR GERİ ALMA BİR AÇIKLAMA VE BİR TEKZİP BEKLİYORUZ''

MYK toplantısında bu konunun enine boyuna değerlendirileceğini ifade eden Özel de, şöyle dedi:

“Öncelikle bugün hükümetten aklıselim açıklama bekliyoruz. Cumhurbaşkanından ve Cumhurbaşkanlığı Sözcülüğünden kullanmış olduğu sözlerle ilgili bir özür bir geri alma bir açıklama ve bir tekzip bekliyoruz. Çünkü 'bu ülkede muhalefetin başı olacaksın teröristi hastanede ziyaret edeceksin' lafı bütün hastanelerde mahkum koğuşları var. Kapısında jandarma var, jandarmanın elinde defter var, orada içeriye ana muhalefet partisi değil, sinek girse, kuş girse o deftere kayıt yapılır. Çıksın Adalet Bakanlığı 14 yıldır ellerinde. Sağlık Bakanlığı 14 yıldır ellerinde, hastaneler ellerinde, Milli Savunma Bakanlığı ellerinde, çıksınlar ana muhalefet partisi lideri hangi hastanede hangi teröristi ziyaret etmiş bir göstersinler.

“BU ÖZÜR GELMEZSE DAVA AÇACAĞIZ''

Bu özür gelmezse Cumhurbaşkanı’na, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsüne, bu konuda bu söylemleri tekrar eden Adalet ve Kalkınma Partili yetkililere, milletvekillerine bu yalan haberleri bu algı operasyonunun parçası olarak köpürten basın yayın kuruluşlarına karşı dava açacağız.

Bugün MYK’da konuşulacak, CHP devleti yönetenlerden bir sağduyu, tansiyonu düşürücü bir adım bekliyor.

Devlet protokolün üçüncü sırasındaki kişinin çelengine yapılan birkaç tane provokatörün saldırısına sessiz kalacaksa o çelengi korumayı biz biliriz.

Ana muhalefet partisine kurşun atan adam 5 dakika önce bütün bakanların önünde sek sek oynuyorsa, sonra da gidip o kurşunu atıp geri dönebiliyorsa biz o kurşunu attırmamasını da biliriz. Ama bu legal standartlar içinde siyaset yapan bir partiye ve bir partinin alması gereken bir karar değil. Bu Türkiye’ye hakaret olur, güvenlik güçlerine hakaret olur.

CHP olarak bize bu kararları aldırtmasınlar. Bu konuda sağduyulu açıklamalar bekliyoruz. Hukuki savaşı da veririz, günü gelir o çelengi de koruruz, o çelengi koruyamayanın da kafasına o çelengi geçirmesini de biliriz ama doğru değildir.''

“BİR LİNÇE TABİ TUTMAYA VE HEDEF GÖSTERMEYE ÇALIŞMAKTADIR''

“Cumhurbaşkanı millete havale ettim dedi ne diyorsunuz?'' sorusuna Özel, “Cumhurbaşkanı açıkça başta Genel Başkanımız tüm CHP’lileri bu algı operasyonunun sonucunda varmak istediği noktada provokatörlerin de yardımıyla bir linçe tabi tutmaya ve hedef göstermeye çalışmaktadır. Bundan sonra yapılacak her türlü fütursuzca davranış her türlü ahlaksızca söz her türlü hukuksuz müdahale her türlü saldırı Cumhurbaşkanının sorumluluğundadır'' yanıtını verdi.

“EĞER BİR SUÇ VARSA AKP’LİLER BAŞKANLIK EDİYOR BU SUÇA''

Ağbaba da, “Biz tek başımıza gitmedik, bizi tek başımıza cezaevine sokmuyorlar zaten. Cezaevine geçen dönem Cumhurbaşkanı başdanışmanı Ayşe Türkmenoğlu başkanlığında, bu dönemde Mehmet Metiner başkanlığında gidiyoruz. Eğer bir suç varsa AKP’liler başkanlık ediyor bu suça'' diye konuştu.

"CHP'den Saray sözcüsüne tepki: Kafası da kalın!" haberi, 09 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 09 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP'den Saray sözcüsüne tepki: Kafası da kalın! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'den Saray sözcüsüne tepki: Kafası da kalın! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:57 Sergey Lavrov'un Gündemi: Orta Doğu'daki Gerginlik, Ukrayna Krizi ve Ermenistan İlişkileri
  2. 17:51 Hava Durumu Uyarısı: Marmara ve Ege'de Şiddetli Yağış, Batı Akdeniz'de Fırtına Bekleniyor!
  3. 17:49 Erdal Beşikçioğlu depremzede kedinin yavrusunu sahiplendi! Duygusal paylaşım!
  4. 17:46 Düzce Valiliği'nden Şiddetli Fırtına Uyarısı: Batı Karadeniz Hazır Olsun!
  5. 17:43 Mars helikopteri son mesajını gönderdi
  6. 17:42 Dünya üzerindeki en tehlikeli ülkeler belirlendi: Türkiye hangi sırada yer alıyor?
  7. 17:39 Elon Musk sordu: Vine geri mi geliyor?
  8. 17:38 İsrail Askerlerinin Ev Baskınında Köpek Saldırısına Uğrayan Filistinli Genç: Useyd Taha
  9. 17:34 Fenerbahçe, Sivasspor Maçı Hazırlıklarına Hızlı Başladı
  10. 17:33 SimSimi nedir? SimSimi hakkında uyarılar
  11. 17:30 ATO Başkanı: Fiyat Artışlarıyla Mücadelede Birlik ve Sabır Önemli
  12. 17:27 TEKNOFEST 2024 ne zaman ve nerede?
  13. 17:23 Ak parti Başkanı Erdoğan'dan Şaşırtan Açıklama: 'Artık Fenerbahçeli Değilim!'
  14. 17:20 Fenerbahçe'de İsmail Kartal, Eleştiri Yağmuruna Tutuldu!
  15. 17:17 Ankara'da Boşanma Sürecindeki Kadın Cinayete Kurban Gitti
  16. 17:12 Serdar Ortaç'ın Mücadelesi: Playback Konserde Denge Zorluğu
  17. 17:07 Balık Av Yasaklarıyla Fiyatlar Tırmanıyor: Tezgahlar Boş Kalmıyor
  18. 17:03 Fitch Ratings, Türkiye'nin Kredi Notu Yükselmesinin Ardından Panel Düzenleyecek
  19. 16:59 Şubat Ayında Türkiye'de Ücretli Çalışan Sayısında %4,1 Artış Kaydedildi
  20. 16:55 Altın Piyasasında Günlük Yükseliş: Standart Altının Kilogram Fiyatı Arttı
Politika Haberleri