CHP’den Soylu’ya Fransızca ağır yanıt: Diarrhée de la bouche

CHP’den Soylu’ya Fransızca ağır yanıt: Diarrhée de la bouche

CHP’den Soylu’ya Fransızca ağır yanıt: Diarr... CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ilişkin sözlerini eleştirerek, "Türkçe cevap vermeyi kendime zul sayıyorum. O yüzden Fransızca bir söz söylemek...

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ilişkin sözlerini eleştirerek, "Türkçe cevap vermeyi kendime zul sayıyorum. O yüzden Fransızca bir söz söylemek istiyorum. Pişman olduğuna eminim. Siyasette bu tarz bu kadar tehdit şantaj kaba hakaret içeren hadsiz ifadeleri kullananlara şöyle bir terimle tanımlarız: Diarrhée de la bouche.'' dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Engin Altay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ilişkin sözlerini eleştirerek şöyle konuştu:

"Kamuoyuna herkesin ibretle şaşkınlıkla dinlediği ve çok yadırgadığını laflar. AK Parti FETÖ'yü taşeron olarak kurduğu kumpaslarına şimdi de geçmişte Erdoğan'a ağza alınmayacak küfürler savuran Soylu'yu taşeron olarak kullanmaya devam ediyor. Artık AK Parti denince aklımıza sadece kumpas geliyor. Bu noktadan sonra İçişleri Bakanlığı hukuksal meşruiyetini yitirmiştir. Bakan hukuk dışına çıkmıştır. Elbette sayın genel başkanımız kendisiyle ilgili dava açtı bu hukuki yolu. Ahlaki boyutunu halkımıza bırakıyoruz. Siyasette sert eleştiri hatta bir parça yaralayıcı sözler olur ama siyasette haksızlık küstahlık densizlik edepsizlik olmaz. Devletin bir bakanının o bakanlığın imtiyazıyla densizlik yapması demokrasilerde kabul edilebilir değildir. Devleti siper alarak yapılan tehdide pabuç bırakacak değiliz. Ama bunu yaparken devletle kavga etmeyeceğiz. Onlar devleti önlerine siper alarak bize attıkları her kurşuna karşı gene demokrasiye gene her şeye rağmen çürümüş olsa bile yargıya güveneceğiz. Türkçe cevap vermeyi kendime zul sayıyorum. O yüzden Fransızca bir söz söylemek istiyorum. Pişman olduğuna eminim. Siyasette bu tarz bu kadar tehdit şantaj kaba hakaret içeren hadsiz ifadeleri kullananlara şöyle bir terimle tanımlarız: Diarrhée de la bouche... Yani? Yanisine millet baksın. AK Parti'de bir sicil affı sağlanabilmesi için bunu yapan Süleyman Soylu'nun şöyle bir özelliği var önce hakaret ediyor söylemediğini bırakmıyor. Böyle adamların devlette önemli pozisyonlara gelmemesi lazım. Deniyor ki damatla arasında kavga var. Demek ki bakan bu kavgadan bir hasar almış. Bu hasarı onarmak ve bir sicil affına maruz kalmak için ana muhalefet başkanına böyle maganda ağzıyla konuşmak belki ona bu affı sağlar ama içişleri bakanının kamu vicdanındaki yeri yerle yeksan olmuştur."

 'Diarrhée de la bouche' Fransızca 'ağız ishali' anlamına geliyor


 

"CHP’den Soylu’ya Fransızca ağır yanıt: Diarrhée de la bouche" haberi, 11 Aralık 2017 tarihinde yazılmıştır. 11 Aralık 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP’den Soylu’ya Fransızca ağır yanıt: Diarrhée de la bouche haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP’den Soylu’ya Fransızca ağır yanıt: Diarrhée de la bouche 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  2. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  3. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  4. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  5. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  6. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  7. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  8. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  9. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  10. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  11. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  12. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  13. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  14. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
  15. 15:04 Perde Arkasında Gizlenen Cinayet: 'Anneme Taciz Etti, Öldürdüm'!
  16. 15:00 Wasco'da Korkunç Olay: İnşaat İşçileri Bacak Çiğneyen Adamla Karşılaştı!
  17. 14:55 İsrail Kısıtlamalarına Rağmen Mescid-i Aksa’da Cuma Namazı Kılındı
  18. 14:51 Lamborghini'nin Yenilenen Logosu: Güçlü, Zarif, Cesur
  19. 14:43 Yapay Zeka: İş Dünyasında Devrim, Akademide Yenilik
  20. 14:39 Kosova'nın Kuzey Mitroviça Bölgesinde Türkçe Resmi Dil Oldu!
Politika Haberleri