CHP'den tepki: Gerçekler halktan kaçırılıyor

CHP'den tepki: Gerçekler halktan kaçırılıyor

CHP'den tepki: Gerçekler halktan kaçırılıyor Önceki gün 14.Ağır Ceza Mahkemesine başvurarak “MİT Tırlarına ilişkin yapılan haberlerden dolayı açılan dava, komisyonumuzun çalışma alanındadır'' diyerek mahkemeyi izleme talebinde bulunan CHP’li üyeler mahkeme tarafından...

Önceki gün 14.Ağır Ceza Mahkemesine başvurarak “MİT Tırlarına ilişkin yapılan haberlerden dolayı açılan dava, komisyonumuzun çalışma alanındadır'' diyerek mahkemeyi izleme talebinde bulunan CHP’li üyeler mahkeme tarafından reddedildi. Bunun üzerine ortak bir açıklama yapan Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu’nun CHP’li üyeleri şöyle konuştu: “ Dün sabah 14. Ağır Ceza Mahkemesine başvurduk.

Kamuoyunda MİT Tırları davası olarak bilinen, Can Dündar ile Erdem Gül’ün yargılandığı davayı izleme talebimizi dile getirdik. CMK’NIN 187. MADDESİNE dayanarak yaptığımız başvuruda üyesi olduğumuz GİK’in çalışma alanının Milli güvenliği ilgilendiren tüm konular olduğunu belirttik. GİK’in aynı zamanda MİT, Jandarma İstihbarat, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı ve MASAK’ı denetleme yetkisinin olduğunun altını çizdik.

Dilekçemizde GİK’in tüm toplantılarının basına kapalı ve gizli olduğunu da vurguladık. Dolayısıyla Can Dündar ve Erdem Gül’ün yargılandığı duruşmayı izlememizde bir sakınca olmadığını konunun çalışma alanımız içinde olduğunu beyan ettik.

Ancak buna rağmen savcı bugün yapılan duruşmada talebimizin reddedilmesini istemiş, mahkeme de ne yazık ki bu talebi yerinde görmüştür. GİK üyelerinin bu duruşmaya alınmaması tamamen keyfi bir uygulamadır. Bu kararla birlikte gerçekler halktan ve meclisten kaçırılmıştır.

Bizimle birlikte davaya müdahil olmak isteyen CHP’li 8 milletvekili arkadaşımızın talepleri de reddedilmiştir. Oysa ki; eğer ortada parlamentoya yönelik bir suç işlendiği iddiası varsa, parlamentoya karşı işlendiği iddia edilen suçlara ilişkin süren davayı izlemek hepimizin görevidir.

Mahkeme bu somut gerçeğe rağmen CHP Milletvekillerinin başvurusunu reddetmiş, dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile MİT’in müdahillik başvurusunu olumu sonuçlandırmıştır. Eğer ortada parlamentoya yönelik bir suç iddiası varsa bundan sadece başbakanı mı etkilenmektedir? CHP milletvekilleri de aynı çatı altında görev yapmamakta mıdır?

Mahkemenin CHP’li vekillerin duruşmayı izlemesine koyduğu engel duruşmanın siyasi baskı altında gerçekleştiğini göstermesi açısından önemli bir kanıttır. Cumhurbaşkanın bizzat taraf olduğu bir davanın halka ve dolayısıyla meclise kapatılmış olması, verilecek kararın adalet duygusunu tatmin edeceğine ilişkin ciddi ve derin bir şüphe doğurmuştur.

Bu bağlamda 14.Ağır Ceza Mahkemesi’nin siyasi baskıların etkisi altında kalarak milletvekillerinin duruşmaya girmesini engellemesinin hukuktaki karşılığı keyfi davranmaktır.

CHP her türlü keyfi engellemeye, siyasi baskıya altı boş fezleke tehditlerine rağmen demokrasi ve özgürlük mücadelesini taçlandıracak, mahkemelerdeki kararların duruşma salonlarında verileceği bir Türkiye inşa edecektir. Hiç kimsenin bundan şüphesi olmasın.

"CHP'den tepki: Gerçekler halktan kaçırılıyor" haberi, 01 Nisan 2016 tarihinde yazılmıştır. 01 Nisan 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP'den tepki: Gerçekler halktan kaçırılıyor haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'den tepki: Gerçekler halktan kaçırılıyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:17 Ekrem İmamoğlu: AK Parti kendisine oy verenlerin beklentilerini karşılayamıyor
  2. 11:15 Balıkesir Adayları Sosyal Medya İle Seçmene Ulaşıyor
  3. 11:05 Madonna Brezilya'ya Ücretsiz Konser Verecek! Son Konseri Mi?
  4. 11:05 Altın Fiyatları Hareketli: Gram Altın Ne Kadar?
  5. 11:02 Fenerbahçe'nin Eski Yöneticisi'nden şok hamle! Başkanlığa Aday Olacak!
  6. 11:00 Sakarya’da 796 bin 924 Seçmen Oy Kullanacak
  7. 10:54 MediaMarkt Türkiye'de Otomatik Kahve Makineleri Trendini Belirliyor
  8. 10:52 Yunanistan'da 6.0 büyüklüğünde deprem
  9. 10:51 GAÜN Öğrencileri Gaziantep Adalet Sarayında Duruşma Seyrine Katıldı
  10. 10:49 CHP İzmir Adayı Tugay: "1 Nisan'da Yeni Bir Sayfa Açılacak"
  11. 10:46 Mehmet Şimşek: Dünya Bankası’ndan 1,5 milyar dolarlık kaynak temin ettik
  12. 10:42 Nejat İşler: Ben her gün ölümü düşünüyorum
  13. 10:39 Seçil Erzan davasında yeni gelişme: Selçuk İnan’a verilen belgelerdeki imza sahte çıktı
  14. 10:31 Murat Yetkin yazdı: İmamoğlu bu kadar eşitsiz bir seçimi kazanırsa siyasi iklim nasıl değişir
  15. 10:25 EPDK deprem bölgesinde avans ödemelerini erteledi: 1 Nisan'da resmileşecek
  16. 10:24 Tekirdağ’da uyuşturucu ve silah operasyonunda büyük vurgun!
  17. 10:21 Ahmet Türk: İrademiz sandıklara yansırsa barışa bir adım daha yaklaşırız
  18. 10:16 Avcılar’da dehşet: Eşini çocuklarının gözü önünde öldürdü
  19. 09:49 Sermaye Piyasası Kurulu: Şirketlerin ilk halka arz ön şart tutarlarında indirime gidildi
  20. 09:45 Pelin Karahan: Eşime çıplak fotoğraflar attılar
Politika Haberleri