CHP'li başkana saldıran IŞİD sempatizanları tutuklandı

CHP'li başkana saldıran IŞİD sempatizanları tutuklandı

CHP'li başkana saldıran IŞİD sempatizanları ... DÜZCE’de, CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan’ı sokak ortasında tekme tokat döven Cihan Cengiz ve Raşit Arslanaydın ile dayak anına ilişkin videoyu sosyal medya hesabından paylaşan Osmanlı Torunları Yardımlaşma ve Dayanışma...

DÜZCE’de, CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan’ı sokak ortasında tekme tokat döven Cihan Cengiz ve Raşit Arslanaydın ile dayak anına ilişkin videoyu sosyal medya hesabından paylaşan Osmanlı Torunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İsa Üçüncüoğlu,polisteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.Mahkemeye sevk edilen 3 zanlı tutuklandı.

Dün saat 14.30 sıralarında Fevzi Çakmak Mahallesi’nde meydana gelen olayda, CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan’ın kullandığı otomobile arkadan gelen başka bir otomobil çarptı. Araçtan inen Cihan C. ve Raşit A., ’Sen vatan hainisin’ diyerek Tozan’a saldırdı. Tozan, aldığı tekme ve yumruk darbeleriyle yere düşürken, 2 saldırgan araçlarına binip kaçtı.

Olayın ardından Cihan C. ve Raşit A. ile dayak anını ilişkin cep telefonuyla çekilen videoyu, ’Düzce’de hain, ajan, vatana ihanet eden CHP İl Başkanını istemiyoruz. Varsa vatan hainleri, sıraya girsinler. Birgün birinizi, bir gün hepinizi’ notuyla Facebook hesabında paylaşan Osmanlı Torunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İsa Üçüncüoğlu gözaltına alındı.



İl Başkanı Zekeriya Tozan’ın hastanaden rapor alarak şikayetçi olduğu şüpheliler, polisteki sorgularının ardından bugün adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden Cihan C. ve Raşit A., ’kasten yaralama’, İsa Üçüncüoğlu ise ’suça azmettirmek’ ve ’halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit’ suçlarından savcıya ifade verdi.

TUTUKLANDILAR

CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan'a yumruklu saldırıda bulunan 2 kişi ve saldırıyı cep telefonuyla görüntüleyen ve sosyal medya hesabında paylaşan dernek başkanı İsa Üçüncüoğlu çıkartıldıkları mahkemece tutuklandı.

BAŞSAVCILIK AÇIKLAMA YAPTI

Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Kemil Erkut Güre tarafından yapılan açıklamada, "Düzce ilinde bir siyasi parti İl Başkanının 26 Mart 2016 günü 14:30 sıralarında ilimiz Fevzi Çakmak Mahallesinde bulunan bir market önünde darp edildiği, olayın kameraya çekilerek Facebook'ta yayınlanması şeklinde meydana gelen olay ile ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından soruşturma işlemlerine başlanıldığı, olayın meydana geldiği yerde tüm delillerin titizlikle toplanarak olaya ilişkin tüm kamera kayıtlarının incelendiği, olayın şüphelileri olarak değerlendirilen ve tüzel kişiliğe haiz olan bir derneğin dernek başkanı olan İ.Ü. ile aynı derneğe üye oldukları beyan edilen R.A. ve C.C. isimli şahıslar Cumhuriyet Başsavcılığımız talimatı ile kolluk birimlerince kısa bir süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındığı ve kolluktaki ifadelerinin ardından 27 Mart 2016 günü adliyeye sevk edildiği, şüphelilerin savcılıktaki ifadelerinin ardından; İ.Ü., R.A, ve C.C.'nin 5237 sayılı TCK'nın 86/1 maddesi (Kasten başkasının vücuduna acı veren veya sağlığının ya da algılama yeteneğinin bozulmasına neden olan kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır) gereği ayrıca şüpheli İ.Ü.'nün yine 5237 sayılı TCK'nın 213. Maddesi (Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit) gereği tutuklanmaları istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildikleri, sulh ceza hakimliğinde 27 Mart 2016 günü yapılan sorgularının ardından şüpheliler İ.Ü., R.A. ve C.C.'nin 5237 sayılı TCK'nın 86/1. Maddesi, ayrıca şüpheli İ. Ü'nün 5237 sayılı TCK'nın 213. maddesi gereği tutuklanmalarına karar verilerek ceza infaz kurumuna gönderildikleri, soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü ve derdest olduğu hususları kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi. 

"CHP'li başkana saldıran IŞİD sempatizanları tutuklandı" haberi, 27 Mart 2016 tarihinde yazılmıştır. 27 Mart 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan CHP'li başkana saldıran IŞİD sempatizanları tutuklandı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'li başkana saldıran IŞİD sempatizanları tutuklandı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:49 Nihal Candan tahliye edildi! Son dakika!
  2. 13:36 Yılın en Etkili İsimleri Time 100 Galasında Buluştu!
  3. 13:28 TikTok Türkiye'de Yasaklanacak mı? AKP'li Vekilden Açıklama
  4. 13:27 4,4 Milyar Lira Yardım Hesaplara Yatıyor! Kimlik Numaralarınızı Kontrol Edin!
  5. 12:40 Uzman İsim Uyardı: Sıcaklıklar Rekor Kıracak! Yaz Ayları Kavurucu Geçecek
  6. 12:39 Kenya'yı Vuran Şiddetli Yağışlar ve Seller: En Az 32 Kişi Hayatını Kaybetti
  7. 12:35 Gazze Kıyısında İnsani Yardım Limanı İnşaatı Başladı
  8. 12:31 Sıvı Metal Alaşımlarıyla Hızlı Elmas Üretimi:Güney Kore'de Yeni Buluş
  9. 12:28 Türkiye Ekonomisi IMF Raporunda: Zorlu On Yılın Ardından Değerlendirme
  10. 12:23 Sosyal Medya Akrobasisi: Motosiklet Kazalarındaki Ölümcül Tehlike
  11. 12:19 23 Nisan'da Dilan Polat Gösterisi Üzerine Soruşturma Başlatıldı!
  12. 12:19 Dolandırıcılardan Korunma İpuçları: Bakanlık Uyarıyor!
  13. 12:16 Sabiha Gökçen'de Fiyatlar Uçuyor: Havalimanında Yemek Parasıyla Bir Ay Geçinilir mi?
  14. 12:16 Asgari Ücret Beklentileri Yerle Bir Olabilir mi? Milyonlarca İnsan Üzgün Bekleyişte!
  15. 12:15 Memleket Hasreti Güzel Oyuncuyu Nasıl Değiştirdi? Şok Edici Görüntüler!
  16. 12:14 Borsa İstanbul Açılışında Yükseliş: BIST 100 Endeksi Değer Kazandı
  17. 12:12 İslam Memiş'ten Altın Yatırımcısına Dikkat Çekici Uyarı! 4 Kritik Seviye ve Beklentiler
  18. 12:10 Tottenham, Fenerbahçe'nin Yıldızı Szymanski İçin 20 Milyon Euro Ödemeye Hazır
  19. 12:05 Çin Uzay Programı: Yeni Taykonot Ekip, Tiengong İstasyonu'na Ulaştı
  20. 12:02 Osmanlı'nın Tatlı Zaferi: Revani Tatlısıyla Lezzet Şöleni!
Gündem Haberleri