CHP'li Bektaşoğu'ndan Hasan Ali Yücel'e saygısızlığa tepki

CHP'li Bektaşoğu'ndan Hasan Ali Yücel'e saygısızlığa tepki

CHP'li Bektaşoğu'ndan Hasan Ali Yücel'e sayg... Bu konuda TBMM Başkanlığı’na Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle bir de soru önergesi veren Bektaşoğlu, Yücel’in çağdaş, laik ve bilimsel eğitimin kurucusu olduğunu hatırlatarak “bu karar, kimseye...

Bu konuda TBMM Başkanlığı’na Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle bir de soru önergesi veren Bektaşoğlu, Yücel’in çağdaş, laik ve bilimsel eğitimin kurucusu olduğunu hatırlatarak “bu karar, kimseye kabul ettirilemeyecek kadar anlamsızdır, bir kötü niyetin ürünüdür'' dedi.

“Bu değişiklik bütün Türkiye’de olduğu gibi Yücel’in de memleketi olan Görele’de, temsil ettiğim il olan Giresun’da da tepkiyle karşılandı'' diyen CHP milletvekili, “ AKP döneminde örnekleri sıkça görülen isimler, kavramlar, olay ve durumlar üzerinden Cumhuriyetin temel değerlerine,  kurucularına, o dönemdeki şahsiyetlerine saldırı olarak değerlendirilmiştir'' ifadesini kullandı.

CHP Giresun Milletvekili Bektaşoğlu, Bakan Yılmaz’a, okullara FETÖ/ PDY Terör örgütüne karşı verilen mücadeleyi yansıtan mesajlar içeren isimler verilmesi kararı içine Hasan Ali Yücel isminin katılmasının özel bir anlamı olup olmadığını sordu. Kararın değiştirilmesini ve Trabzon Valisi ve Milli Eğitim Müdürü hakkında soruşturma açılmasını isteyen Bektaşoğlu, önergesinin gerekçesinde şunları söyledi: “Giresun’un Görele ilçesine bağlı Daylı Köyü’nden Posta Nazırı Hasan Ali Efendinin oğlu olan Yücel, edebiyatçı, şair-yazar, çevirmen kimliği ile edebiyatımıza katkı sunmuş,  4 dönem yaptığı Milli Eğitim Bakanlığı döneminde ise üniversite reformuyla pek çok üniversitenin kurulmasını gerçekleştirerek hem gençlerimizin üniversite eğitimi almasını, hem de bu yolla UNESCO’ya girmemizi sağlamıştır.

Köy Enstitüleri gibi, Türkiye’ye özgü örnek bir eğitim modelini kurarak yoksul Anadolu çocuklarının laik, çağdaş, bilimsel eğitim almasını, böylece  toplumuzun aydınlanmasına, ülkemizin ekonomik olarak kalkınma ve gelişmesine ve cumhuriyet bilincinin gelişmesini sağlayan bireyler yetişmesine katkı sunmuştur''.

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, Bakan İsmet Yılmaz’a şu soruları yöneltti:

1- Hasan Ali Yücel’in, Trabzon’daki bir okula verilen isminin değiştirilmesini hangi gerekçeyle açıklamaktasınız?

2- FETO/PDY ile mücadele kapsamına yönelik olarak okul isimleri üzerinden topluma mesaj verilmek üzere yapıldığı söylenen bu değişiklik kapsamına Hasan Ali Yücel’in ismini katmanızın özel bir anlamı var mıdır? Bu okul özellikle mi seçilmiştir?

Bu şekilde bir tercihle Yücel’in ismini bir okuldan kaldırarak hangi mesajı vermek istemektesiniz?

3-Bu ismin verilmesinde etkili olan Trabzon Valisi Yücel Yavuz ve İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Hızır Aktaş hakkında bir soruşturma açılmasını sağlayacak mısınız, okulun tekrar eski ismiyle varlığını sağlayacak bir girişimde bulunacak mısınız?

4-Hasan Ali Yücel ve cumhuriyet dönemi ve sonrasında alanlarında başarılı olmuş, ülkemizi başarıyla onurlandırmış, kişilerin isimlerini de değiştirecek misiniz?

5-Okul ve bakanlığınıza bağlı diğer birim, bölüm ve ünitelerin taşradaki isimlerinin değiştirilmesinin bu kadar kolay olmaması için bir önlem alacak mısınız? 

6- Çağdaş, laik, bilimsel Türk Milli Eğitim sistemininin kurucusu, Cumhuriyetimizin aydınlık meşalesini eğitime taşıyan, başarıları nedeniyle ''efsane Bakan’ unvanıyla anılan Hasan Ali Yücel’in ismini, başka kurum ve kuruluşlarda yaşatmayı düşünmekte misiniz, O’nu topluma ve gelecek kuşaklara tanıtmak ve anlatmak için bir çalışma içinde olacak mısınız?   

"CHP'li Bektaşoğu'ndan Hasan Ali Yücel'e saygısızlığa tepki" haberi, 07 Eylül 2016 tarihinde yazılmıştır. 07 Eylül 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP'li Bektaşoğu'ndan Hasan Ali Yücel'e saygısızlığa tepki haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'li Bektaşoğu'ndan Hasan Ali Yücel'e saygısızlığa tepki 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  2. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  3. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  4. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  5. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  6. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
  7. 15:18 Yerel seçimlerde kolaylık: THY'den ücretsiz iade ve değişiklik hakkı
  8. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  9. 15:17 İstanbul'dan milyarder sürprizi: Zenginler listesinde beklenmedik isimler!
  10. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
  11. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  12. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  13. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  14. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  15. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  16. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  17. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  18. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
  19. 14:40 Fenerbahçe-Trabzonspor Maçı Sonrası Cezalar Neden Açıklanmadı?
  20. 14:35 Uraz Kaygılaroğlu Yeni Aşkıyla İlk Kez!
Politika Haberleri