CHP'li Biçer, ALS hastalarına dikkat çekmek için CHP'li üç vekile meydan okudu

CHP'li Biçer, ALS hastalarına dikkat çekmek için CHP'li üç vekile meydan okudu

CHP'li Biçer, ALS hastalarına dikkat çekmek ... İzmir’de yaşayan ve ALS hastası olan Ali Rıza Aslan’ın #acıyıhisset kampanyası kapsamında CHP’li Biçer’e meydan okudu. CHP’li milletvekili ise ALS hastası olan Ali Rıza Aslan’ın meydan okumasına yanıtsız kalmadı...

İzmir’de yaşayan ve ALS hastası olan Ali Rıza Aslan’ın #acıyıhisset kampanyası kapsamında CHP’li Biçer’e meydan okudu. CHP’li milletvekili ise ALS hastası olan Ali Rıza Aslan’ın meydan okumasına yanıtsız kalmadı ve acı biber yiyerek 3 CHP milletvekiline meydan okudu. Eren Erdem, Mahmut Tanal, Tuncay Özkan da acı biber yesin

Acı biber yiyerek videoyu sosyal medyasında paylaşan ALS hastaları için farkındalık oluşmasına katkı sağlayan, Dr. Tur Yıldız Biçer, İstanbul milletvekilleri Eren Erdem ve Mahmut Tanal’a ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’a meydan okudu.

Videosunda, “bu ay ALS farkındalık ayı. İzmir’den ALS hastası sevgili Ali Rıza Aslan bana meydan okumuş. Bu meydan okumayı görüyorum ben de ve bu acı biberleri yiyerek ALS hastalarının bütün acısını paylaştığımı ifade etmek istiyorum.ben de buradan İstanbul Milletvekilimiz sayın Eren Erdem’e, İzmir Milletvekilimiz sevgili Tuncay Özkan’a ve de İstanbul Milletvekilimiz sevgili Mahmut Tanal’a meydan okuyorum ve onların da böyle acı biber yiyerek ALS hastalarının acılarını paylaştıklarını İfade etmelerini bunu da videoya çekip paylaşmalarını istiyorum.'' diyerek acı biber yedi ve ALS hastalarının acılarına ortak oldu.

ALS HASTALARININ SORUNLARINI ARAŞTIRALIM ÇÖZÜM BULALIM
Türkiye’de ALS hastalarına sağlık hizmeti verebilecek sağlık kuruluşlarının ve sağlık personelinin planlanması, niteliklerinin arttırılması, faaliyetlerinin genişletilmesi, ALS hastalarının ve hasta yakınlarına hastalığın teşhis ve tedavisinde sağlanabilecek yardımlar ile yaşadıkları sorunların araştırılması ve çözüme ulaştırılması amacıyla 22 CHP milletvekilinin imzası ile Meclis’e Araştırma Önergesi veren Biçer; “ALS (Amyotrophic Lateral Sclerosis) MND (Motor Neuron Disease) veya Lou Gehrig Hastalığı, Sedat Balkanlı hastalığı, Charcot hastalığı, Motor nöron hastalığı (MNH) ciddi ve bilinen bir tedavisi olmayan ilerleyici bir nöro dejenerasyon (sinir hücrelerinin bozulması) biçimidir. Dünyada farkındalık kampanyaları ile ALS hastalarına dikkat çekilirken, Türkiye’nin ALS hastalarına ve yakınlarına karşı “Sosyal Devlet'' ilkesinden hareketle çözüm sağlayıcı unsurları harekete geçirmesi gerekmektedir. Sağlık kuruluşlarının planlanmasında ALS hastanelerinin kurulması, ALS sağlık hizmeti veren merkezlerin sayısının ve niteliklerinin arttırılması ve aile hekimliği uygulamalarında ALS hastalığına karşı toplumun bilinçlendirilmesi öncelikli olmalıdır. Doktorların, sağlık personelinin ALS hastalığı konusunda yeterliliklerini arttırıcı eğitim programları uygulamaya konulmalıdır. Sağlık Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren ALS hastaları için (7/24) sürekli bakım hizmeti veren birimler oluşturulmalıdır. ALS hastalığının bilinen bir tedavisinin olmaması, destekleyici tedavi hizmetlerini önemli kılmaktadır. ALS hastalarına verilecek destekleyici tedavi hizmetlerinin sağlık kuruluşlarında sistemli ve planlı bir şekilde sunulması, hastaların yaşamlarını daha nitelikli şekilde devam ettirmesi ve hastalığın etkilerinin azaltılması açısından fayda sağlayacaktır.'' dedi.


 

"CHP'li Biçer, ALS hastalarına dikkat çekmek için CHP'li üç vekile meydan okudu" haberi, 19 Mart 2018 tarihinde yazılmıştır. 19 Mart 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan CHP'li Biçer, ALS hastalarına dikkat çekmek için CHP'li üç vekile meydan okudu haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'li Biçer, ALS hastalarına dikkat çekmek için CHP'li üç vekile meydan okudu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  2. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  3. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  4. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  5. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  6. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  7. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  8. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  9. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  10. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  11. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  12. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  13. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  14. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  15. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  16. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  17. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  18. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  19. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  20. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
Gündem Haberleri