CHP'li Canpolat ''Evet’çi vatandaşları ''Hayır’a ikna etti

CHP'li Canpolat ''Evet’çi vatandaşları ''Hayır’a ikna etti

CHP'li Canpolat ''Evet’çi vatandaşları ''Hay... CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, referandum çalışmaları kapsamında Esenler’i sokak sokak dolaşarak vatandaşları ''Hayır’ oyu kullanmaya çağırdı. Canpolat, Esenler’de kitle örgütlerini, semt pazarlarını, hemşeri...

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, referandum çalışmaları kapsamında Esenler’i sokak sokak dolaşarak vatandaşları ''Hayır’ oyu kullanmaya çağırdı. Canpolat, Esenler’de kitle örgütlerini, semt pazarlarını, hemşeri derneklerini ve esnafı ziyaret etti.

CHP’li Cemal Canpolat, referandum çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Her gün farklı ilçelerde gerçekleştirdiği temaslarla vatandaşlardan referandumda ''Hayır’ oyu kullanmalarını isteyen Canpolat’ın bugünkü durağı Esenler oldu. Esenler’deki çalışmalara İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, PM Üyeleri Tuba Ütebay ile Ferihan Karasu ve İlçe Başkanı Bülent Ütebay da katıldı.

CHP İl Başkanı Canpolat’ın Esenler’deki bir parkta AKP'lilerle gerçekleştiği Kürtçe sohbet samimi görüntülere sahne oldu. Canpolat, referandumda ''Evet’ oyu vereceğini söyleyen vatandaşlarla uzun uzun sohbet ederek onları ''Hayır’ oyu kullanmaları için ikna etti. AKP’ye oy verdiklerini ifade eden vatandaşlardan bazıları Canpolat ile sohbet ederken referandumla ilgili kararlarını değiştirdiklerini kaydetti.

esenler1.jpg

“Menderes’i asanlar da ''evet’ demişti''

Ziyaretler sırasında bir vatandaş, İl Başkanı Canpolat’ın yanına gelerek “Menderes’i asanlar da ''Evet’ demişti. Evetçiler asın dedi; hayırcılar asmayın. Evet fazla çıktı, Menderes’i astılar. Biz bu yüzden hayır diyeceğiz'' dedi. Canpolat da referandumda hayır çıkacağını ve kutuplaşan toplumun rahat bir nefes alacağını söyledi.

“Yüzde 1 oy alan da Meclis’te temsil edilmeli''

esenler2.jpg

Esenler Dörtyol Meydanı’nda kurulan standta vatandaşlara hayır lokması da dağıtan Canpolat, burada kendisini dinlemeye gelenlere kısa bir konuşma yaptı. Canpolat, referandumda ''Hayır’ çıktıktan sonra parlamenter demokrasinin güçlendirilmesi için çalışacaklarını belirterek, “Bu ülkede yüzde 1 oy alan da yüzde 5 oy alan da parlamentoda temsil edilmelidir. Ekonomik istikrar ve demokrasi için güçlü bir parlamenter sisteme ihtiyaç vardır. Seçim barajı olmamalıdır. Bu olursa başarılı oluruz. Anadolu’da sık söylenir; akıl akıldan üstündür. Hep büyüklere, bilginlere danışmışızdır. Al-i İmran Suresi, Meclis ilk açıldığında Meclis'in duvarlarında asılıydı. Diyor ki; birbirinize danışarak mesafe alınız. Meclis bu yüzden önemlidir'' dedi.

'Seçilmişler değil atanmışlar karar verecek'

esenler3.jpg

Önerilen sistemde Cumhurbaşkanı yardımcılarının mili iradeyi vesayet altına alacağını kaydeden Canpolat, “Kaç yardımcısı olacak, sayısı belli değil. Atayacağı yardımcılar, milletten yetki almayacak. Halkın seçmediği bir adam başkan yardımcısı olabiliyor. Cumhurbaşkanı yurtdışındayken başkan yardımcısı istediği zaman meclisi bile feshedebiliyor, bir yolsuzluk yaptığında da onu denetleyecek bir kurum yok'' diye konuştu.

Canpolat, konuşmasında ''Evet’ çıkması halinde yargı bağımsızlığının ortadan kaldırılacağını ve yargının siyasallaşacağını söyledi. Cumhurbaşkanı ve yardımcılarının pratikte denetlenemeyeceğini ve yargılanamayacağını vurgulayan Canpolat, “Örneğin yolsuzluk yapınca yargılanması için velev ki mecliste yeterli sayı bulundu. Kim yargılayacak? Kendi atadığı hâkim ve savcı, kendisini yargılayabilir mi? Sizlere sormak istiyorum. Yarın bir gün mahkemeye düştüğünüzde sizi yargılayacak hakimin partili mi olmasını isterseniz, tarafsız olmasını mı isterseniz?'' dedi.

esenler4.jpg

Cumhurbaşkanın tarafsız olması gerektiğini söyleyen Canpolat, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

“Biz, sayın Cumhurbaşkanı herkesin Cumhurbaşkanı olarak kalsın istiyoruz. Sadece Adalet ve Kalkınma Partisi’nin değil Türkiye’deki tüm farklılıklarının tamamını kucaklayan bir Cumhurbaşkanı olsun. Bir aileyi düşünün. Bir ailede baba, kendi çocuklarını birbirinden ayırabilir mi? Ben size soruyorum; siz taraflı bir Cumhurbaşkanı mı isterseniz, tarafsız bir Cumhurbaşkanı mı?

'Bu kenti vali mi yönetecek, il başkanı mı?'

Diyelim ki bu sistem geçti ve 2019’da seçim oldu. Sayın Kılıçdaroğlu da başkan seçildi. İstanbul Valiliği’ne kimi atayacak Başkan? Kim yönetecek o ili? Vali mi, partinin il başkanı mı? Biz istiyoruz ki tarafsız olan vali yönetsin. Herkesin valisi olsun. Herkesin devleti olsun. Bu referandumda evet çıkarsa sadece iktidar olan partinin il başkanı etkili ve yetkili olacak. Diğerleri sistemin dışında kalacak.''

AKP ve MHP stadlarını ziyaret

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, beraberindeki heyetle birlikte Esenler Dörtyol Meydanı’nda AKP ve MHP’nin standlarını da ziyaret ederek başarılar diledi. Canpolat, referandumun parti meselesi değil memlekete meselesi olduğunu belirterek, “Hem Adalet ve Kalkınma Partisi’nin hem de Milliyetçi Hareket Partisi’nin standlarına uğradım ve onlara başarılar diledim. Bu ülkenin güzelliği buradadır. Biz 17 Nisan’da yeniden birlikte olacağız. ''Evet’ diyenin de ''Hayır’ diyenin de başımızın üzerinde yeri var. Bizi kavgaya çekmeye çalışanlara inat kavga etmeyeceğiz, toplumun daha fazla kutuplaştırılmasına izin vermeyeceğiz'' dedi.

"CHP'li Canpolat ''Evet’çi vatandaşları ''Hayır’a ikna etti" haberi, 25 Mart 2017 tarihinde yazılmıştır. 25 Mart 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan CHP'li Canpolat ''Evet’çi vatandaşları ''Hayır’a ikna etti haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'li Canpolat ''Evet’çi vatandaşları ''Hayır’a ikna etti 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:33 Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi
  2. 18:33 Galatasaray'da 5 önemli futbolcu ile sözleşmeler yenilendi!
  3. 18:24 Google Haritalar uygulamasına yepyeni bir özellik geldi
  4. 18:22 Tayvanlı Bisikletçi Jacky Chen, İsrail-İran Gerilimi Altında Dünya Turuna Devam Ediyor
  5. 18:19 Facebook, bu kez Tiktok'un o özelliğini kopyalıyor
  6. 18:17 Limonun Kabuğuyla Tüketmenin Sağlık Faydaları
  7. 18:11 Türk Havalimanı Dünya Sahnesinde: Skytrax'ın En İyi Havalimanları Listesinde Yer Aldı
  8. 18:06 Ankara'nın Ayaş İlçesinde Keşfedilen Şifalı Su Dünya Çapında Dikkat Çekiyor
  9. 18:02 Apple, Çin'de Meta Uygulamalarını Kaldırdı: Gerilim Artıyor
  10. 17:57 Sergey Lavrov'un Gündemi: Orta Doğu'daki Gerginlik, Ukrayna Krizi ve Ermenistan İlişkileri
  11. 17:51 Hava Durumu Uyarısı: Marmara ve Ege'de Şiddetli Yağış, Batı Akdeniz'de Fırtına Bekleniyor!
  12. 17:49 Erdal Beşikçioğlu depremzede kedinin yavrusunu sahiplendi! Duygusal paylaşım!
  13. 17:46 Düzce Valiliği'nden Şiddetli Fırtına Uyarısı: Batı Karadeniz Hazır Olsun!
  14. 17:43 Mars helikopteri son mesajını gönderdi
  15. 17:42 Dünya üzerindeki en tehlikeli ülkeler belirlendi: Türkiye hangi sırada yer alıyor?
  16. 17:39 Elon Musk sordu: Vine geri mi geliyor?
  17. 17:38 İsrail Askerlerinin Ev Baskınında Köpek Saldırısına Uğrayan Filistinli Genç: Useyd Taha
  18. 17:34 Kırmızı et fiyatlarındaki artışların ardından balık fiyatları da yükseldi
  19. 17:34 Fenerbahçe, Sivasspor Maçı Hazırlıklarına Hızlı Başladı
  20. 17:33 SimSimi nedir? SimSimi hakkında uyarılar
Gündem Haberleri