CHP'li Canpolat: Türkiye’de bir daha asla Sivas olmayacak

CHP'li Canpolat: Türkiye’de bir daha asla Sivas olmayacak

CHP'li Canpolat: Türkiye’de bir daha asla Si... Madımak Oteli’nde katledilen aydınların düşüncelerini yaşatacaklarını söyleyen Canpolat, “Tek suçları memleketini ve insanlarını sevmek olan güzel insanları dün diri diri yaktılar bugün de teker teker hapse atıyorlar....

Madımak Oteli’nde katledilen aydınların düşüncelerini yaşatacaklarını söyleyen Canpolat, “Tek suçları memleketini ve insanlarını sevmek olan güzel insanları dün diri diri yaktılar bugün de teker teker hapse atıyorlar. Madımak Oteli’nin içerisinde ölümle yaşam arasında kalan o güzel insanların yerinde bugün bizler varız. Faşizm bizleri de ateşe vermeden bu ortaçağ zihniyetini topraklarımızdan defetmek zorundayız'' dedi.

Sivas Katliamı sanıklarının avukatlığını yapanların AKP iktidarı döneminde ödüllendirildiğini kaydeden Canpolat, “Canlarımızı diri diri yakanlara avukatlık edenler, AKP kadrolarında milletvekili, il başkanı, belediye başkanı olarak karşımıza çıktı. Katliamın kilit ismi olarak nitelendirilen, dönemin Refah Parti’li Sivas belediye meclisi üyesi, Interpol raporuyla aranmasına rağmen, yıllardır Sivas’ta yaşadığı 2011’de ölünce ortaya çıktı.  Sivas Katliamı davası zamanaşımına uğradığında dönemin Başbakanı Erdoğan, “milletimize hayırlı olsun'' diyerek canlarımızın aziz ruhlarına ve binlerce sevenine adeta hakaret etti. Sivas Katliamı davasıyla ilgili zamanaşımı kararı Anayasa Mahkemesi’ne götürüldü fakat Anayasa Mahkemesi üyelerinden biri de katliamcıların eski avukatı çıktı. Önce dünyanın gözü önünde katliam yaptılar daha sonra da kendilerini yargılaması gereken mahkemelere atandılar. 23 yıl önce katliama göz yumanlar, bugün de katillerin avukatlığını yapmaya devam ediyor'' diye konuştu.

İl Başkanı Cemal Canpolat’ın Sivas Katliamı’yla ilgili yaptığı açıklamanın tam metni ise şöyle;

“Bugün tarihimizin en karanlık, en acı günlerinden biri. 2 Temmuz, Sivas’ta ortaçağ karanlığından çıkıp gelen ellerin, aralarında yazarlarımızın, sanatçılarımızın, bilim insanlarımızın bulunduğu 33 insanı diri diri katlettiği tarih. 

Ülkesinin ve halkının daha özgür ve daha mutlu günler görebilmesi için düşünen, yazan veya söyleyen 33 devrimci, ilerici ve demokrat aydın, bundan tam 23 yıl önce gericiler tarafından katledildi. Sivas’ta yaşanan vahşet, yalnızca Türkiye tarihine değil insanlık tarihine geçmiş kara bir lekedir.

Kentin merkezinde, askerlerin ve binlerce insanın gözü önünde gerçekleştirilen bu katliam, cumhuriyete ve laik düzene karşı bir başkaldırıdır. Bu kanlı ayaklanmaya katılanlar “Cumhuriyet Sivas’ta kuruldu, Sivas’ta yıkılacak'' sloganlarıyla içerisinde aydınların ve sanatçıların bulunduğu Madımak Oteli’ni ateşe verdiler. Şeyh Bedrettin’i, Pir Sultan’ı darağacına götürenlerle, Hallacı Mansur'u öldürenlerle, Malatya’da, Çorum’da inançlarından dolayı alevileri katletmeye kalkışanlarla Madımak’ı ateşe verenler aynı karanlık ellerdi. 

Acıları dün gibi yüreğimizde yanan canlarımız, dostlarımız, için tam 23 senedir adalet arıyor; katliamcıların yargı önünde hesap vermesi için mücadele ediyoruz. 

AKP iktidarıysa ne yazık ki o katillerin avukatlığını yapan 26 kişiyi adeta onur ve gurur simgesi olarak kabul edip ödüllendirildi. Canlarımızı diri diri yakanlara avukatlık edenler, AKP kadrolarında milletvekili, il başkanı, belediye başkanı olarak karşımıza çıktı. Sivas Katliamı davası zamanaşımına uğradığında dönemin Başbakanı Erdoğan, “milletimize hayırlı olsun'' diyerek canlarımızın aziz ruhlarına ve binlerce sevenine adeta hakaret etti. Katliamın kilit ismi olarak nitelendirilen, dönemin Refah Parti’li Sivas belediye meclisi üyesi, Interpol raporuyla aranmasına rağmen, yıllardır Sivas’ta yaşadığı 2011’de ölünce ortaya çıktı. 

Son olarak Sivas Katliamı davasıyla ilgili zamanaşımı kararı Anayasa Mahkemesi’ne götürüldü fakat Anayasa Mahkemesi üyelerinden biri de katliamcıların eski avukatı çıktı. Önce dünyanın gözü önünde katliam yaptılar daha sonra da kendilerini yargılaması gereken mahkemelere atandılar. 23 yıl önce katliama göz yumanlar, bugün de katillerin avukatlığını yapmaya devam ediyor. Ülkemizde kötülük o kadar sıradanlaştırıldı ve toplumsal ahlak öylesine erozyona uğratıldı ki geçen onca yıla rağmen katliamı meşrulaştıran yayınlar ve söylemler artarak devam etti.

Artık Türkiye’de gericiliğin ve yobazlığın hedefi olan herkes bir ve beraber olup devletleşen faşizme karşı birlikte mücadele etmelidir. Tek suçları memleketini ve insanlarını sevmek olan güzel insanları dün diri diri yaktılar bugün de teker teker hapse atıyorlar. Madımak Oteli’nin içerisinde ölümle yaşam arasında kalan o güzel insanların yerinde bugün bizler varız. Faşizm bizleri de ateşe vermeden bu ortaçağ zihniyetini topraklarımızdan defetmek zorundayız. 

Bugün her dönemden daha fazla barışa, eşitliğe, laikliğe ve cumhuriyet değerlerini sahip çıkma günüdür. Bu ülkede saltanatı kaldıran kadroların devamı olarak haramilerin ve saltanat sevdalıların da düzenini yıkacağız. 

Sivas’ta 33 ilerici ve demokrat aydınımızı katledenlere karşı mücadele etmeye devam edecek; onların bizlere bıraktığı düşünceleri yaşatacağız. Kuşaktan kuşağa sürecek bu mücadelede onların sözleri, türküleri ve düşünceleri yolumuzu aydınlatacak. Bir kez daha yitirdiğimiz güzel insanların aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyor; her birine Allah’tan rahmet diliyorum. 

Türkiye’de bir daha asla Sivas olmayacak, faşizme geçit vermeyeceğiz.''

"CHP'li Canpolat: Türkiye’de bir daha asla Sivas olmayacak" haberi, 02 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 02 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP'li Canpolat: Türkiye’de bir daha asla Sivas olmayacak haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'li Canpolat: Türkiye’de bir daha asla Sivas olmayacak 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:46 Opel’den 474 bin TL’lik indirim! Hem tasarımı hem özellikleri bir harika!
  2. 13:40 Hakan Fidan Katar'a gidiyor
  3. 13:36 Gazze'de son durum: Can kaybı 33 bin 797’ye yükseldi
  4. 13:31 Adana'da Yaz Sıcakları: Geleneksel Karnavalın Altında 39 Derece!
  5. 13:25 BIST 100 Endeksinde dikkat çeken düşüş
  6. 13:23 Tarım Ürünleri Fiyatlarında Mart 2024'te %61,87 Artış: TÜİK Raporu
  7. 13:21 Yüksek Seçim Kurulu kararını verdi: Dört belediye için seçim yenilenecek
  8. 13:20 Artuklu'da Sokak Kedisi Trajedisi: Sürücü Kaçtı, Hayvanseverler Tepkili
  9. 13:14 Kızılcık Şerbeti'nde yer yerinden oynayacak: Nursema, Umut'un ihanetine tanık olacak
  10. 13:12 Körfez Ülkelerinde Şiddetli Yağışlar ve Seller: Umman'da 18 Kişi Hayatını Kaybetti
  11. 13:05 İtalyan Devi CFM Soğutma ve Otomasyon'u Satın Aldı:Türkiye'deki Ekonomik Krizin Etkisi Devam Ediyor
  12. 13:03 Macron, "Olimpiyat Ateşkesi" çağrısında bulundu
  13. 12:56 Anayasa Mahkemesi Başkanvekili belli oldu: Basri Bağcı kimdir?
  14. 12:55 Filenin Sultanları 2024 VNL sezonuna başlıyor: Geniş kadroda yer alacak isimler belli oldu
  15. 12:49 Birleşmiş Milletler: İsrail'in Gazze'ye insani yardım kısıtlamaları devam ediyor
  16. 12:42 Yurtdışında da projeleri olan Türk inşaat devi iflasını açıkladı
  17. 12:41 "En büyük" yıldız kaynaklı kara delik bulundu
  18. 12:41 AKP'nin emeklilere yönelik vaadi boş çıktı: SGK Uzmanı "İndirimler nerede?" diye sordu
  19. 12:41 Ticaret Bakanlığı, İsrail'e ihracatın devam ettiği yönündeki iddialara yanıt verdi
  20. 12:35 Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bakan Şimşek Arasındaki İddialar Yalanlandı
Politika Haberleri