CHP'li Devrimci Demokratlar, Milletvekili Mehmet Tüm'e yönelik saldırıya karşı mücadele çağrısı yaptı

CHP'li Devrimci Demokratlar, Milletvekili Mehmet Tüm'e yönelik saldırıya karşı mücadele çağrısı yaptı

CHP'li Devrimci Demokratlar, Milletvekili Me... CHP'li Devrimci Demokratlar, Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm'e yapılan saldırıyı kınayan bir açıklama yaptı.Açıklamada, "Bugün Mehmet Tüm’e yapılan saldırıları yarın TBMM’nin ana gündemi yapmalıdır! Meclis kürsüsü...

CHP'li Devrimci Demokratlar, Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm'e yapılan saldırıyı kınayan bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "Bugün Mehmet Tüm’e yapılan saldırıları yarın TBMM’nin ana gündemi yapmalıdır! Meclis kürsüsü yarın “faşizme karşı omuz omuza'' sloganları ile inmeli, meydan okumaya meydan okumayla cevap verilmelidir!" dendi. 

Açıklama şu şekilde;

Mehmet Tüm’e yapılan saldırıyı kınıyoruz…

FAŞİZME KARŞI OMUZ OMUZA!
 
CHP Genel Merkezi ve milletvekilleri ortak bir kararla, dün Zekeriya Tozan’a, bugün Mehmet Tüm’e yapılan saldırıları yarın TBMM’nin ana gündemi yapmalıdır! Meclis kürsüsü yarın “faşizme karşı omuz omuza'' sloganları ile inmeli, meydan okumaya meydan okumayla cevap verilmelidir!

Edremit’te şehit Uzman Çavuş Aycan Özdilli’in cenaze töreni sırasında CHP Balıkesir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Mehmet Tüm’e yapılan faşist saldırıyı kınıyoruz. Geçtiğimiz günlerde CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan’a, yapılan saldırıdan sonra, şimdi de milletvekilimiz Mehmet Tüm’e yapılan saldırıyı “münferit bir saldırı'' olarak görmek mümkün değildir. Bu saldırı aslında fiili olarak bütün barış yanlılarına yapılmış bir saldırıdır.

AKP’nin izlediği ve MHP’nin desteklediği kutuplaştırıcı siyaset tarzı, artık barış isteyenlere yönelik fiili saldırılara dönüşmüş, ucu milletvekiline kadar uzanmıştır! Korkutma, sindirme, teslim alma politikalarının bir parçası olan bu saldırıların, siyasi sorumlusu AKP hükümetidir! Nitekim saldırıya uğrayan Mehmet Tüm de, Zekeriya Tozan da “kan akmasın, terör bitsin, gözyaşları dinsin, barış olsun''  dedikleri için saldırıya uğramışlardır. Tıpkı gözaltına alınan, tutuklanan, işten atılan akademisyenler gibi, gazeteciler gibi…
 
CHP Balıkesir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Mehmet Tüm’e yapılan faşist saldırıyı kınıyor, bu saldırılara birliğimizi güçlendirerek ve mücadelemizi yükselterek cevap vereceğimizin bilinmesini istiyoruz.
 
CHP Genel Merkezi ve milletvekilleri ortak bir kararla, dün Zekeriya Tozan’a, bugün Mehmet Tüm’e yapılan saldırıları yarın TBMM’nin ana gündemi yapmalıdır! Meclis kürsüsü yarın “faşizme karşı omuz omuza'' sloganları ile inmeli, meydan okumaya meydan okumayla cevap verilmelidir!
 
Korkmayacağız, yılmayacağız, teslim olmayacağız! Ülkemizde anaların gözyaşının durması için barış ve demokrasi istemeye devam edeceğiz!

4 Nisan 2016, İstanbul

NE OLMUŞTU?

Şehit cenazelerinin sayısı artıkça, mezhepçi faşizan AKP iktidarına karşı tepkiler de yükseliyor. Son 9 ayda gelen şehit sayısının, hükümet tarafından saklandığı için bile tam olarak bilinmediği bugünlerde ATKP, suçu muhalefete yükleyerek kendi sorumluluğunu örtmeye çalışıyor. bu amaçla, başından itibaren sahte çözüm sürecine karşı çıkan, şehitleri sahiplenen partilere ve çevrelere saldırıyor. bunlardan biri de CHP ve yöneticileri.

 AKP ve Tayyip Erdoğan, 7 Haziran seçimlerinden sonra yeniden tek başına iktidar olmak için bölgesel bir iç savaş başlattı ve  ülkenin her yerinde toplumsal muhalefeti bastırmaya yöneldi.  AKP, 4 yıl boyunca gizli kapaklı müzakereler sürdürdüğü HDP ve PKK ile kurduğu çözüm masasını devirdi. Ancak, süreci başından itibaren eleştiren CHP'yi PKK ile işbirliği yapmakla suçlamaya başladı. Bir algı operasyonu hazırlandı. Başta Erdoğan ve Davutoğlu'nun yürüttüğü bu kirli kampanyanın bir propagandaya dönüştürülmesi için de CHP'li isimlere yönelik saldırılar başlatıldı.

Daha önce CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan'a yönelik saldırının ardından, dün de Balıkesir CHP Milletvekili Mehmet Tüm, Edremit'te şehit Uzman Çavuş Aycan Özdil toprağa verildiği sırada saldırıya uğradı. Tüm'e yaklaşan bir kişi "Terörü destekliyorsunuz" diyerek yumruk attı. Yanındakiler tarafından saldırganın elinden kurtulan Tüm şikâyetçi oldu. Tüm "Biz terörü her gün binlerce kez kınıyoruz. Bu yumruk ülkenin kardeşliğine atıldı" dedi.

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, kendisinin ve partisinin her gün terörü binlerce kez lanetlediğini belirterek atılan yumruğun ülkenin barış ve kardeşliğine yönelik olduğunu söyledi.

Tüm "Bir algı operasyonu yaratılıyor. Her gün onlarca şehidimizin gelmesi durdurulmalı. Bana yumruk atan şahsı tanımıyorum" dedi.

Olay sonrası hastanede tedavisini yaptıran CHP'li Milletvekili Tüm, daha sonra Edremit Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. 

"CHP'li Devrimci Demokratlar, Milletvekili Mehmet Tüm'e yönelik saldırıya karşı mücadele çağrısı ya." haberi, 04 Nisan 2016 tarihinde yazılmıştır. 04 Nisan 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP'li Devrimci Demokratlar, Milletvekili Mehmet Tüm'e yönelik saldırıya karşı mücadele çağrısı ya.. haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'li Devrimci Demokratlar, Milletvekili Mehmet Tüm'e yönelik saldırıya karşı mücadele çağrısı ya.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:57 IFacebook ve MSN'de bulunan nostaljik bir özellik Instagram'a geliyor!
  2. 01:51 Google haritalar, elektrikli araç sahiplerine güzel haber: Sürücüleri sevindirecek özellik geliyor
  3. 01:47 Jeep'in TOFAŞ hamlesi Türkleri heyecanlandırdı: Düşük fiyatlara hazır olun!
  4. 01:42 Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye bir kredi daha geldi
  5. 01:40 CHP'li Durmaz'dan Tokat açıklaması: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
  6. 01:33 Mobil tabanlı birinci şahıs nişancı oyunu artık bilgisayarlara geliyor!
  7. 01:22 AK Parti'de ıstakozun ardından Rolex krizi gündemde
  8. 01:22 Hamas ve İslami Cihad, Filistinlilere İsrail askerlerine karşı mücadele çağrısı yaptı
  9. 01:22 Zeybekci'den İsrail açıklaması: "Bebek katliamını kınıyoruz ama ticaret anlaşmamız var"
  10. 01:16 CHP'li Durmaz açıkladı: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
  11. 01:14 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon açıklaması geldi
  12. 01:11 Sayılar hayatınızı mahvedebilir!
  13. 01:09 Elazığ'da kan dondurucu olay! Okul müdürü 9 kız öğrenciyi taciz etti
  14. 01:07 Tokat depreminin ardından gözler oraya çevrilmişti: Büyük bir deprem olacak mı?
  15. 01:05 Colorado’da yeni yasa: Beynimizin yeni haklara ihtiyacı var
  16. 01:04 ‘Ben köy sevmem’ diyenler bile buraya hayran kalıyor: Giden yerleşme planı yapıyor!
  17. 01:00 Trabzonspor'un yeni orta sahası, İskoçya'da bulundu! Kulüp, İngiliz orta saha oyuncusuna adım attı
  18. 00:56 Tasarrufu kim yapacak? Bakan Şimşek açıkladı
  19. 00:49 Fed'in belirttiğine göre, enflasyon finansal istikrar açısından en büyük risk olarak algılanıyor
  20. 00:43 Fenerbahçe'nin Avrupa'dan kazandığı gelir açıklandı
Politika Haberleri