CHP'li Devrimci Demokratlar'dan çok sert açıklama: 'Evet' oyu veren CHP'liler istifa etmelidir

CHP'li Devrimci Demokratlar'dan çok sert açıklama: 'Evet' oyu veren CHP'liler istifa etmelidir

CHP'li Devrimci Demokratlar'dan çok sert açı... Bugün Meclis'te dokunulmazlık teklifinin onaylanmasının ardından CHP'de kazan iyice kaynamaya başladı. Dokunulmazlık sürecinin başından beri 'Hayır' denilmeli çağrısı yapan CHP'li Devrimci Demokratlar Grubu bugün akşam saatlerinde...

Bugün Meclis'te dokunulmazlık teklifinin onaylanmasının ardından CHP'de kazan iyice kaynamaya başladı. Dokunulmazlık sürecinin başından beri 'Hayır' denilmeli çağrısı yapan CHP'li Devrimci Demokratlar Grubu bugün akşam saatlerinde çok sert bir açıklama yayınlayarak, "CHP'de 'Evet' diyenler derhal istifa etmelidir" diye çağrı yaptı.

Aynı başlıklı açıklamada, Anayasa değişikliğinin dokunulmazlıkla ilgisi olmadığı vurgulanarak, 'Evet' oyu veren CHP'lilerin Erdoğan'ın 'başkanlık mücadelesi'ne  yardımcı olduğu ileri sürüldü. Açıklamada, bütün il ve ilçelerde toplantılar yaparak partinin gidişine müdahele edileceği ve yeni bir yüüyüşün başlatılacağı da ilan edildi. Partinin "devrimci kimliğe ihtiyacı var" denilen, "CHP'li Devrimci Demokratlar"ın açıklaması şu şekilde; 

CHP’DE “EVET'' DİYENLER DERHAL İSTİFA ETMELİDİR!

“Evetçi'' politikanın CHP’nin programıyla secim bildirgesiyle tüzüğüyle hiç bir ilişkisi yoktur! “Evet'' diyerek partimizi itibarsızlaştıran bu anlayışı reddeden herkesi tavır almaya, açıklama yapmaya ve partimize sahip çıkmaya davet ediyoruz!

Mesele terör de dokunulmazlık da değildi. Mesele başkanlıktı! Mesele tek adamın dediğini onaylamaktı! Bugün mecliste dokunulmazlık oylamasına “evet'' diyenler asıl olarak Saraya ve Erdoğan’a “evet'' demiştir. Ve böylece 376 “evet'' ile birlikte faşist başkanlığa doğru yürüyenler bir engeli daha geride bırakmıştır!

CHP’li olup bu kanun değişikliğine “evet'' diyenler ise yalnızca Erdoğan’a ve Saray’a “evet'' dememişler aynı zamanda sol, sosyal demokrat bir parti olan CHP’nin çizgisine de ihanet etmişlerdir. Partimizi AKP ve MHP ile aynı çizgide buluşturmuşlardır!

Süreci yönetemeyen CHP yönetimi Erdoğan’ın isteği doğrultusunda hareket ederek ruhunu saraya teslim etmiştir. Bu karar aynı zamanda parlamentonun da kendini “muhalefetsiz meclis'' ilan etmesi anlamına gelmektedir. Şimdi Erdoğan’ın dediği olacak  “yargılama'' süreci başlayacak ve HDP milletvekilleri başta olmak üzere “sırası gelen'' CHP milletvekilleri de parlamentodan birer birer atılacaktır!
Bu karar ülkemizin parçalanması anlamına gelecek ve ülkemizde karanlık daha da büyüyecektir!

Bu karara “evet'' diyenler partimizi ve parti üyelerini de itibarsızlaştırmışlardır!

Ülkemizin daha da karanlığa taşınmasına “evet'' diyen biri, solcu da sosyal demokrat da olamaz! Bu karara “evet'' diyenler koltuklarını işgale son verip partimiz CHP’den derhal istifa etmelidir! Ayrıca bilinmeli ki,  bu kişileri biliyoruz,  ya kendileri çıkıp açıklasınlar ya da biz bunları çıkıp açıklayacağız!

Kendine güvensiz,  ikircikli ve bir türlü kendisi olamayanlardan ne muhalefet ne de iktidar alternatifi olur! Sürekli başkasına bakarak konuşanlar ,  ömrü hayatları hep savunma psikoloji içinde gecenler partimizi maalesef AKP ve MHP çizgisi ile yan yana getirmişlerdir.

CHP DEĞİŞMEDEN TÜRKİYE DEĞİŞMEZ!

Bir kez daha gördük ki CHP değişmeden Türkiye değişmeyecek! Korkularının esiri olanlar AKP’ye diz çöktüremez ülkemizi aydınlığa taşıyamazlar!
CHP’yi kendi şirketleri gibi görenler çekip gitmeli, partimiz devrimci demokrat ruhuna uygun olarak yeniden yapılanmalıdır! Biz buna talibiz ve önümüzdeki günlerde bu tavrımızı partimizin bütün il ve ilçelerinde kitlesel toplantılarla cümle aleme duyuracağız. Laik ve demokratik bir Türkiye için büyük bir yürüyüş başlatacağız!
Bilinsin ki,  bu partinin yüzü sola dönük üyelerinden başka sahibi yoktur! Yüzü sola dönük üyeler olarak bugün daha kararlıyız, daha cesuruz!

Bilinsin,  asıl şimdi başlıyoruz!

CHP’de Devrimci Demokratlar

"CHP'li Devrimci Demokratlar'dan çok sert açıklama: 'Evet' oyu veren CHP'liler istifa etmelidir" haberi, 20 Mayıs 2016 tarihinde yazılmıştır. 20 Mayıs 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP'li Devrimci Demokratlar'dan çok sert açıklama: 'Evet' oyu veren CHP'liler istifa etmelidir haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'li Devrimci Demokratlar'dan çok sert açıklama: 'Evet' oyu veren CHP'liler istifa etmelidir 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:03 Fitch Ratings, Türkiye'nin Kredi Notu Yükselmesinin Ardından Panel Düzenleyecek
  2. 16:59 Şubat Ayında Türkiye'de Ücretli Çalışan Sayısında %4,1 Artış Kaydedildi
  3. 16:55 Altın Piyasasında Günlük Yükseliş: Standart Altının Kilogram Fiyatı Arttı
  4. 16:54 CHP Milletvekili Kadim Durmaz: "Deprem kapımıza dayandı hâlâ önlem planı yok!"
  5. 16:51 AB Konseyi Başkanı, Ukrayna Yardımlarını Savundu: 'Rusya'dan Korkmuyoruz'
  6. 16:48 İnstagram'a o nostaljik özellik geliyor!
  7. 16:47 Tahran'da İsrail'in İsfahan'a Düzenlediği Saldırı Protesto Edildi
  8. 16:42 Trabzonspor, Kayserispor maçına hazırlanıyor!
  9. 16:41 Google Çalışanlarının İşten Çıkarılması: İsrail Anlaşması Protestosu ve İç Çatışmalar
  10. 16:37 Galatasaray'da 5 oyuncu için bir imza töreni düzenleniyor
  11. 16:37 AYM ifade özgürlüğü kararı verdi: Artık bildiri dağıtmak için izne gerek olmadığı belirtildi
  12. 16:36 Japonya'da Sağlık Çalışanları, Google Haritalar'daki Asılsız Yorumlar İçin Dava Açtı
  13. 16:32 Eylem Tok ve oğlunu havalimanına götüren kişi serbest bırakıldı
  14. 16:32 Erdoğan'a Fenerbahçe iddiası: "Ben artık Fenerbahçeli değilim, milli takımı tutuyorum"
  15. 16:32 Galatasaray, Anahtar Oyuncularla Yeniden Anlaştı: İmza Töreni Coşkuyla Kutlandı!
  16. 16:28 Ortadoğu Gerilimi Altın Fiyatlarını Uçurdu: Uzmanlar Düşüş Bekliyor
  17. 16:22 Türk Takımlarının Avrupa Kupalarındaki Macerası Son Buldu
  18. 16:19 Bankacılık Sektöründe Mevduatlar Yükseliyor, Kredi Hacmi Artıyor
  19. 16:15 TÜİK Verileri: Türkiye'de Çocuk Nüfusu Azalıyor
  20. 16:10 Süper Lig'de Heyecan Dorukta: Konyaspor ile Alanyaspor Arasında Kritik Mücadele!
Politika Haberleri