CHP'li Erdem; 'Sandıkta alacağı oy yüzde 40'ı geçmeyecek'

CHP'li Erdem; 'Sandıkta alacağı oy yüzde 40'ı geçmeyecek'

CHP'li Erdem; 'Sandıkta alacağı oy yüzde 40'... CHP Berlin Birliği'nin düzenlediği, Türkiye'de gerçekleştirilmek istenen başkanlık konulu panele konuşmacı olarak katılan CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Türkiye'de başkanlık adı altında getirilmek istenen dikta rejiminin...

CHP Berlin Birliği'nin düzenlediği, Türkiye'de gerçekleştirilmek istenen başkanlık konulu panele konuşmacı olarak katılan CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Türkiye'de başkanlık adı altında getirilmek istenen dikta rejiminin Türkiye'ye nelere mal olacağına dikkat çekti. ha-ber.com'dan Orhan ÖNALDI'nın haberine göre
Berlin'de Tiyatro 28 salonunda düzenlenen ve CHP Berlin Birliği Başkanı Kenan Kolat'ın yönettiği açık oturuma çok sayıda vatandaşımız katıldı.

 Oturuma konuşmacı olarak katılan CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, ''Bugün Türkiye'de başkanlık ile ilgili18' madde komisyondan geçti. Yeni yıldan sonra mecliste görüşülecek. Havuz medyası olarak tabir ettiğimizi yandaş gazeteciler, yalan medyası, sanki sandıktan başkanlık geçmiş gibi yayın yaparak insanlarımız arasında karamsarlık yaratmaya çalışıyorlar.
Bizler iki şeye gönülden inanmamız, güvenmemiz lazım Hakka ve halka, bu iki iradeye yaslanmamız gerekiyor. Verdiğimiz mücadeleyle önümüze dayatılan bu ucube karara halkımız gerekli cevabı verecektir. Ben inanıyorum ki başkanlığın sandıkta alacağı oy yüzde 40'ı geçmeyecektir.
Nasıl ki o diktatör milli seferberlik ilan etti. Bizde bugünden itibaren demokrasi seferberliği ilan edeceğiz o umut ettikleri sandığı darmadağın ederek kafalarına geçireceğiz. Recep Tayip Erdoğan denilen bu adam, fani değil mi, ölümlü değil mi, Allah kimsenin canına zeval vermesin. Ama o da bir gün göçüp gidecek. Şimdi bu sistem gelirse yarin bir kriptocunun başkan olduğunu düşünün AKP'li arkadaşlara böyle anlatmak lazım. Gerçi onlar Recep Tayip Erdoğan'ın ölümsüz olduğunu hiç ölmeyeceğini düşünüyorlar. Ama bu kadar yetkinin, bu kadar gücün bir kişiye verilmesi bunun adı faşizan yönetimdir. Geçmişte cuntacılar darbeciler dahi bu şekilde yapmaya cesaret edemediler.
Bu kesinlikle Türkiye Cumhuriyeti’ni inanılmaz bir kaosun içerisine sürüklenmesi anlamına gelir. Devletin bir gecekondu sürecine dönüşmesine sebep olur. Bu kabul edilemez. Cumhuriyet rejiminin kuvvetler ayrılığı ilkesini değiştiriyorsunuz ve cumhurbaşkanına kanun hükmünde kararnamelerle arzu ettiği her şeyi yapma yetkisi veriyorsunuz bu rejim Suudi Arabistan, katar ve İran sentezidir.

Bütün bu yetkileri vereceğiniz Başkan Recep Tayip Erdoğan, FETÖ, ISID, PKK, Amerika ve Putin tarafından kandırıldığını söyleyen kişiye bu kadar yetki verirsen bu güzelim ülkeyi akıl hastanesine ve tımarhaneye çevirir. Bu yetkiler Türkiye'de hiçbir kimseye verilmemesi gerekir. Ben bir CHP 'nin neferi ve bir sosyal demokrat olarak şunu çok net söylüyorum. Kemal Kılıçtaroğlu bu yetkiye sahip olursa dahi diktatör olur. Bu yetkiler çılgın yetkilerdir. Yargı mensuplarını tamamını atayacak, istediğini bakan yapacak, istemediğini atacak, milletvekillerini devletin bir memurumu gibi görecek ve devleti istediği yöne çekeceğini dile getiren Erdem, “14' yıldır AKP tarafından yönetilen hükümet döneminde maalesef cezaevlerinde yer kalmadı. 170' yayın organı kapatıldı. 2500' gazeteci işsiz kaldı.144' gazeteci tutuklandı.770' gazetecinin basın kartı iptal edildi. 3500' hâkim ve savcı görevden alındı.30' ilde gözaltı.10' binlerce Polis görevden alındı. 31'milyon insan yoksulluğa mahkûm edildi. 79' bin esnaf iflas etti. 400'mılyar dolar borç batağında Türkiye'de bütün devlet malları satıldı.
Eğitim ve işsizliğin yanı sıra 10' bin Suriyeli ye iş müsaadesi verildi. Cinsel taciz yüzde üç yüz arttı. 3' ay içerisinde 270' kadın öldürüldü. Sapıklık duygusuna hizmet edenlere yönelik AKP hükümeti tarafından gerçekleştirilmek istenen af, kadınlarımızın protestoları ile önerge geri çekildi. Rus uçağının düşürülmesi nedeniyle 2016 turizm sezonu kara tablo sergiledi ve binlerce vatandaş issiz kaldı. Cumhuriyet tarihinin hiçbir döneminde böyle bir dram yaşanmadı. Dolar ve Euro aldı başını gidiyor. Analar ağlamasın dediler her gün ana kuzular şehitlerimiz gelmeye devam ediyor. Bu tablodan sonra bu orantısız gücü hep birlikte frenlemeye çalışarak Recep Tayip Erdoğan’ın faşist yönetimini, sultanlığını, hanedanlığı saf dışı etmemizin son şansını doğru kullanarak hezimete uğratacağız. Bunların sebebi biz değiliz. Kendi kendilerini rezil rüsva ettiler. Faşistler bir kere düşerlerse bir daha kalkamazlar. Onları bir daha kalkamayacak hale getirmenin yolu sandık seferberliği ilan etmektir. Sonu karanlık olan bu tünelin önünü demokrasi ile açmaktır “dedi.

"CHP'li Erdem; 'Sandıkta alacağı oy yüzde 40'ı geçmeyecek'" haberi, 02 Ocak 2017 tarihinde yazılmıştır. 02 Ocak 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP'li Erdem; 'Sandıkta alacağı oy yüzde 40'ı geçmeyecek' haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'li Erdem; 'Sandıkta alacağı oy yüzde 40'ı geçmeyecek' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:42 İstanbul Valisi Gaziosmanpaşa'daki Toprak Kaymasıyla İlgili İncelemelerde Bulundu
  2. 11:39 Fenerbahçe'de Sadettin Saran Adaylığını Açıkladı
  3. 11:34 NASA Başkanı: Çin'in Gizli Uzay Varlığı ve Ay İddiaları ABD'yi Endişelendiriyor
  4. 11:31 Ortadoğu Gerilimi: Piyasalarda Hareketlilik Devam Ediyor
  5. 11:28 İçişleri Bakanı: Mardin ve Diyarbakır Belediyeleri İddiaları İçin Soruşturma Başlatıldı
  6. 11:24 Galatasaray, Okan Buruk'a Yıllık 30 Milyon TL'lik Zam Teklif Ediyor
  7. 11:21 Gazze'deki İsrail Saldırılarında Can Kaybı Artıyor: Son 24 Saatte 37 Ölü, 68 Yaralı
  8. 11:17 Stute Şirket Grubu İflas Başvurusu Yaptı: Ekonomik Zorluklar Artıyor
  9. 11:10 Sağlık Dünyasında Yeniden Parlayan Kuyruk Yağı: İbn-i Sina ve Canan Karatay'dan Destek!
  10. 11:02 Özgür Özel, Anıtkabir’i ziyaret etti: Anıtkabir Özel Defteri’ni de imzaladı
  11. 10:42 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Emeklilerle ilgili birtakım hazırlıklar var
  12. 10:37 Reklam Kurulu’ndan aldatıcı reklamlara 3,5 ayda 94 milyon TL ceza
  13. 10:31 AK Partili Yenişehirlioğlu'ndan 'Rolex' açıklaması: Helal yoldan edindim
  14. 10:22 Türkiye yazarı Necmettin Batırel: Döviz can çekişiyor, TL destan yazıyor
  15. 10:14 Algı testi: Resimdeki S harfini 6 saniyede tespit edin
  16. 09:58 Sarıyer'de TEM Otoyolu'nu kilitleyen kaza: 4 kişi yaralandı
  17. 09:52 Dilan Polat, Erdoğan’a yazdığı mektubu neden göndermedi: İşte yanıtı
  18. 09:45 Erdoğan imzaladı: O isimler gece yarısı görevden alındı
  19. 09:41 Metin Akpınar'ın kızı "Annem Ümit Besen yüzünden hapse girdi" dedi, cevap gecikmedi
  20. 09:34 Ali Yerlikaya duyurdu: 'Odacılar' suç örgütü çökertildi: 34 kişi yakalandı
Politika Haberleri