CHP'li Erdoğdu'dan Bilal Erdoğan açıklaması: Umuyorum gerçek değildir

CHP'li Erdoğdu'dan Bilal Erdoğan açıklaması: Umuyorum gerçek değildir

CHP'li Erdoğdu'dan Bilal Erdoğan açıklaması:... CHP, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan hakkında İtalya'da 'kara para aklama' iddiasıyla açılan soruşturmayı yakın takibe alacak. "Umuyorum ki bu iddialar gerçek değildir" diyen CHP İstanbul Milletvekili...

CHP, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan hakkında İtalya'da 'kara para aklama' iddiasıyla açılan soruşturmayı yakın takibe alacak. "Umuyorum ki bu iddialar gerçek değildir" diyen CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, soruşturma safahatını takip edeceklerini söyledi.

CHP'li Aykut Erdoğdu, TBMM'de gazetecilerin soruları üzerine, İtalya'da başlatılan Bilal Erdoğan hakkındaki soruşturmayı basından öğrendiklerini ifade ederek, "Soruşturmanın detayı hakkında bilgi sahibi değiliz" dedi. Devlette çalışırken kendisinin de kara para aklama konusunda çalışmalar yürüttüğünü ifade eden Erdoğdu, "Eğer İtalyan savcısı böyle bir soruşturma başlatmışsa bunun delillerini arayacaktır, para hareketlerine bakacaktır. Bu para hareketlerine sadece İtalya'ya değil uluslararası boyutta bakacaktır" diye konuştu.

''GÜÇLÜ DELİLLER VE ÖNEMLİ ŞÜPHELER VARDI'

"Türkiye'de şimdiye kadar bu konuda güçlü deliller ve önemli şüpheler vardı ama Türkiye'deki soruşturmalar kapatıldı" diyen CHP'li Erdoğdu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İtalya'daki savcı bunu uluslararası kuruluşlardan yardım alarak da yapabilir. Başta İsviçre, Malezya, Avusturya gibi ülkelerden yardım da isteyebilir. Bu durumda bir finansal ağı ortaya çıkabilir. Ama bütün ülkelerde adli soruşturmalar kısmen o ülkelerin dış politikasıyla da ilişkilidir. Mesela daha önce Türkiye'deki rüşvet verme olaylarıyla alakalı firmalarla ilgili soruşturmalar yapıldı ve Türkiye'de en üst düzey bürokratlara ve siyasilere rüşvet verildiği tespit edildi. Ama Türkiye'de bunun gereği yapılmadı. Bu sefer uluslararası alanda başka bir ülkede başlamış bir soruşturma var. Ben umuyorum ki bütün önemli deliller olmasına rağmen bu iddialar gerçek değildir. Yani Türkiye Cumhurbaşkanı'nın oğlu bir kara para aklama suçuna bulaşmamıştır.

''SORUŞTURMA SAFAHATINI TAKİP EDECEĞİZ'

Ama bu konuda da ne yazık ki Türkiye'deki durumdan da bildiğim üzere çok güçlü emareler ve çok güçlü deliller var. Soruşturmanın safahatını takip edeceğiz. Gerekirse biz de ana muhalefet partisi olarak bilgi almak üzere görüşebiliriz. Hem Türkiye Cumhuriyeti'nin Adalet Bakanlığı ile hem de eğer soruşturmanın gizliliğini ihlal etmiyorsa İtalyan makamları ile bu konuyu görüşebiliriz. Beraberce izleyeceğiz. Ama gerçekten bütün kalbimle şunu söylüyorum; biz Türkiye'deki durumu biliyoruz, ama Türkiye Cumhurbaşkanı'nın oğlunun uluslararası arenada kara para suçlamasına karışmış olması ve delillendirilmesi bütün Türkiye adına sıkıntı olur. İzleyip göreceğiz."

İTALYAN BASINI YAZMIŞTI

İtalyan basını, Cem Uzan'ın kardeşi Hakan Uzan'ın Bilal Erdoğan hakkında ''kara para aklama' suçlamasıyla şikayette bulunması üzerine soruşturma açıldığını yazmıştı. Bilal Erdoğan'ın İtalyan avukatı Giovanni Trombini de İtalyan basınına yaptığı açıklamada, şikâyet üzerine müvekkili hakkında açılan soruşturmanın temelsiz iddialara dayandığını ve Bilal Erdoğan'ın tüm mali hareketlerinin şeffaf ve yasal olduğunu, yöneltilen suçlamaların tamamen asılsız olduğunu söylemişti. Avukat Trombini, müvekkili Erdoğan'ın sadece doktora eğitimine odaklanmak için Bologna'da bulunduğunu, doktorasını tamamladıktan sonra İstanbul'a döneceğini kaydetmişti.

"CHP'li Erdoğdu'dan Bilal Erdoğan açıklaması: Umuyorum gerçek değildir" haberi, 20 Şubat 2016 tarihinde yazılmıştır. 20 Şubat 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP'li Erdoğdu'dan Bilal Erdoğan açıklaması: Umuyorum gerçek değildir haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'li Erdoğdu'dan Bilal Erdoğan açıklaması: Umuyorum gerçek değildir 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:35 Kocaeli Sahillerinde Ölü Yunuslar Endişe Yaratıyor: Veteriner Hekimler Alarmda
  2. 14:31 Sulu Köftelerde Mükemmel Dengenin Sırları
  3. 14:27 Beyşehir'in İlkbahar Misafirleri: Leylekler Geri Döndü!
  4. 14:23 Carlo Ancelotti'nin Radarındaki Genç Yetenek: Arda Güler
  5. 14:18 Dünya Zenginleri Yeniden Sıralandı: İstanbul İlk Kez Listede!
  6. 14:14 Islam Memiş: Gram Altın ve Gümüşte Yatırım Fırsatları!
  7. 13:48 Özel: "Mithat Bülent Özmen, tam Eyüpsultan gibi bir başkan"
  8. 13:47 CHP Parti Meclis Üyesi Turgay Özcan "şüpheli" sıfatı ile ifade verdi
  9. 13:46 Dilan Polat ve Nez Demir davasında mahkeme kararı verdi!
  10. 13:23 "TKP'liyim, AKP'ye oy vereceğim" demişti, AKP'nin Gençlik Kolları yöneticisi olduğu ortaya çıktı!
  11. 13:23 Anket şirketi şaşkına döndü, sonuçları yeniden kontrol edecek!
  12. 13:04 Ankara seçim anketi şok etti: Asal Araştırma inanmakta zorlandı!
  13. 12:58 Ekrem İmamoğlu: "Anketlerde hep öndeyiz, seçimi de kazanacağız!"
  14. 12:58 Yaz saati uygulaması başlıyor: Saatler bir saat ileri alınacak!
  15. 12:58 Ankara ve İstanbul için yepyeni bir seçim Kararı!
  16. 12:58 Karabük'te sosyal medya skandalı: 8 kişi gözaltına alındı!
  17. 12:56 Putin: Polonya ve Baltık Ülkelerine Yönelik Saldırı İddiaları 'Tamamen Saçmalık'
  18. 12:51 İsrail'in Gazze Saldırıları: 62 Filistinli Hayatını Kaybetti,Kızılay Çalışanları Serbest Bırakıldı
  19. 12:47 Telefon Ekranınızı Ters mi Düz mü Tutmak: Artılar ve Eksiler
  20. 12:40 ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Yarın Ankara’ya Geliyor
Politika Haberleri