CHP'li İlgezdi cezaevindeki işkence iddialarının peşini bırakmıyor!

CHP'li İlgezdi cezaevindeki işkence iddialarının peşini bırakmıyor!

CHP'li İlgezdi cezaevindeki işkence iddialar... CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Silivri Cezaevinde kadın mahkumların işkenceye uğradığına ve taciz edildiğine ilişkin iddiaları Meclis gündemine taşıdı.İddiaları Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a soran İlgezdi,...

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Silivri Cezaevinde kadın mahkumların işkenceye uğradığına ve taciz edildiğine ilişkin iddiaları Meclis gündemine taşıdı.

İddiaları Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a soran İlgezdi, hapishanelerin, OHAL sonrası işkenceler ve hak ihlalleri ile gündeme geldiğini hatırlatarak, Silivri Cezaevinde kadın mahkumlara işkence yapıldığını, Maltepe Çocuk Hapishanesi’nde ise çocuk müvekkili ile görüşmeye giden bir avukat darp edildiğini ifade etti.

Silivri Kapalı Kadın Cezaevi’nde bir kadın mahkumun, kafasının duvarlara vurulduğu, bu nedenle burnundan kan geldiği, hücre içinde bulunan dikiş iğneleri batırılarak acı çektirildiği, göğüs uçlarından sıvı akıncaya kadar sıkılarak işkence yapıldığı ve taciz edildiği iddialarının var olduğunu belirten İlgezdi, işkence iddialarının araştırılıp araştırılmayacağını sordu.

İlgezdi, Meclis Başkanlığı’na sunduğu önergesinde şu sorulara yer verdi:

“Silivri'deki 9 No'lu Kapalı Kadın Hapishanesi’ndeki kadın mahkûmlara ''kadınlık onurları’ da aşağılanarak işkence yapıldığı iddiaları doğru mudur? Bu iddialar ile ilgili bir soruşturma başlatmayı düşünüyor musunuz?

Silivri Kapalı Kadın Hapishanesi’nde bir başka kadın mahkumun kollarının ters kelepçelenip ve yere atılarak bileğinin kırıldığı iddiaları doğru mudur?

Silivri Kadın Hapishanesi’ndeki kadınlara işkence iddiaları ile ilgili hapishane müdürünün, "Söyleyin direnmesinler. Burası erkek hapishanesi, gardiyanlarımız da erkek. Olacaklardan biz sorumlu olmayız" ifadelerini kullandığı iddiaları doğru mudur? Doğru ise ''erkek hapishanesinde’ kadın mahkumlar neden tutulmaktadır? Hapishane müdürü “olacaklardan sorumlu'' değilse neden sorumludur? Hapishanede kadın gardiyan var mıdır? Hapishane müdürü hakkında soruşturma başlatmayı düşünüyor musunuz?

Silivri Hapishanesi’nde kaç kadın mahkûm vardır?

12.10.2016 tarihinde Maltepe Çocuk Hapishanesi’ne giden bir avukatın, hapishane müdürünün gardiyanları odaya çağırarak darp ettirdiği iddiaları doğru mudur? Avukatın parmakları ve kafasının müdürün odasında kırıldığı iddiaları doğru mudur?

“ … Çok net söylüyorum, Türkiye ceza ve tutukevlerinde kötü muamele, işkence yoktur. Böyle bir iddiası olan varsa, adresini, yerini, zamanını, kime, kim yapmış bunları açıklasın, biz de üzerine gidelim. Ben Adalet Bakanı'yım bana yazsın göndersin'' şeklindeki ifadelerinize dayanarak basında yer alan bu iddiaları size yazıyorum. Bu iddiaların üzerine gidecek misiniz yoksa yine işkence yapanın yanına kâr mı kalacaktır? İki farklı hapishanedeki müdür ve infaz memurlar hakkında yasal süreç başlatacak mısınız

"CHP'li İlgezdi cezaevindeki işkence iddialarının peşini bırakmıyor!" haberi, 13 Ekim 2016 tarihinde yazılmıştır. 13 Ekim 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP'li İlgezdi cezaevindeki işkence iddialarının peşini bırakmıyor! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'li İlgezdi cezaevindeki işkence iddialarının peşini bırakmıyor! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:38 Prof. Dr. Canan Karatay'dan Sağlıklı Et Pişirme İpuçları!
  2. 19:33 Limonlu Bisküvili Pasta: Lezzetli ve Kolay Tarif
  3. 19:30 Kartlı ödemelerde rekor kırıldı! Geçen seneye göre yüzde 126 artış gözlemlendi
  4. 19:25 Fırında Mercimek Köftesi: Sağlıklı, Lezzetli ve Vegan Dostu Bir Protein Alternatifi!
  5. 19:24 Çiçeklerdeki Mantar Sivrisineği Sorununa Pratik Çözümler
  6. 19:18 İçişleri Bakanlığından İddialara Müfettiş Ataması: Mardin ve Diyarbakır Belediyeleri İncelemede
  7. 19:13 Samsunspor, Adana Demirspor Maçı Öncesi Eksiklerini Belirledi
  8. 19:12 CHP devraldığı belediyelerin borçlarını halka açtı: Toplam 100 milyar TL borç
  9. 19:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Artık Fenerbahçeli değilim
  10. 18:59 Erdoğan Romanya Cumhurbaşkanı lohannis ile telefonda görüşmesi yaptı
  11. 18:37 Stoltenberg açıkladı: "Ukrayna'ya daha fazla hava savunma sistemi sağlama kararı aldık"
  12. 18:33 CHP'li başkan, belediyenin borcunu billboardlarda açıkladı!
  13. 18:33 Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi
  14. 18:33 Galatasaray'da 5 önemli futbolcu ile sözleşmeler yenilendi!
  15. 18:24 Google Haritalar uygulamasına yepyeni bir özellik geldi
  16. 18:22 Tayvanlı Bisikletçi Jacky Chen, İsrail-İran Gerilimi Altında Dünya Turuna Devam Ediyor
  17. 18:19 Facebook, bu kez Tiktok'un o özelliğini kopyalıyor
  18. 18:17 Limonun Kabuğuyla Tüketmenin Sağlık Faydaları
  19. 18:11 Türk Havalimanı Dünya Sahnesinde: Skytrax'ın En İyi Havalimanları Listesinde Yer Aldı
  20. 18:06 Ankara'nın Ayaş İlçesinde Keşfedilen Şifalı Su Dünya Çapında Dikkat Çekiyor
Politika Haberleri