CHP'li Pekşen: Karadeniz köylüsüne uluslararası tezgah kuruluyor

CHP'li Pekşen: Karadeniz köylüsüne uluslararası tezgah kuruluyor

CHP'li Pekşen: Karadeniz köylüsüne uluslarar... ABC Haber MerkeziCHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen, fındığın Karadeniz köylüsünden alınarak uluslararası tekellere verildiğini belirterek, "Bu durum Karadenizlinin, kurulan uluslararası tezgahın kumpasına düşürülmesi...

ABC Haber Merkezi

CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen, fındığın Karadeniz köylüsünden alınarak uluslararası tekellere verildiğini belirterek, "Bu durum Karadenizlinin, kurulan uluslararası tezgahın kumpasına düşürülmesi ve elinden ekmeğinin alınmasıdır" dedi.

Ordu’da Ulubey Ziraat Odası’nda fındık üreticileri ile buluşan Pekşen, fındık üreticilerinin ve fındık sanayicilerinin sorunlarını dinledi. Dünyada fındık sektörünün 128 milyar dolar büyüklüğünde bir ekonomik Pazar oluşturduğunu söyleyen Pekşen, "Bu kadar büyük bir pazar payında Türk fındık üreticisinin ve sanayicisinin bu pazardan elde ettiği gelir çok düşük. AKP’nin 15 yıllık iktidarında fındık üreticisi ve sanayicisi yok olma noktasına gelmiştir" dedi.

Bu büyüklükteki bir pastaya hükmeden ülkelerin hiçbirinin fındık üreticisi olmadığını vurgulayan Pekşen, Türkiye’nin bu pazarda söz sahibi olabilmesi için fındık sanayinin desteklenmesi gerektiğini ve bunun için acilen bir eylem planı hazırlanması gerektiğini söyledi.  

Şu anda fındığın üretim maliyetinin 9 TL, satış fiyatının da 9 TL olduğunu değinen Pekşen, bu durumun fındık üreticilerini bitirme noktasına getirdiğini söyledi.

Fındık üreticilerinden ve fındık sanayicilerinden büyük destek gören Haluk Pekşen, fındık üretiminin artırılması, verimli ve kaliteli fındık elde edilmesi için köylerde mutlaka ziraat mühendislerinin istihdam edilmesinin bir zorunluluk olduğunu belirterek, "Ziraat odalarının mutlaka devletin desteği kapsamına alınması gerekir. Gayri Safi Milli Hasıla üzerinden tarıma ayrılması gereken payın parti yandaşlarına arpalık olarak kullandırılmak yerine, gerçek hak sahiplerine verilmesi büyük önem taşıyor" dedi.

GÖÇ KARADENİZ'İ TESLİM ALDI

Pekşen, "AKP 15 yıldır yoksullukla, işsizlikle, Karadeniz’i teslim alan göçle, kansere yol açan içme sularıyla meşgul olmuyor. Ne Karadenizlinin fındık sektörünün teşvik edilmesi ne de başta göç sorunu olmak üzerek giderek yoksullaşan bölge insanının çözülmesi yönünde bir adım ya da atılması yolunda tek bir çaba yoktur. AKP’nin, kamu kaynaklarını yağmalanması, kamu kadrolarının parti yöneticileri ve yakınları tarafından ele geçirilip paylaşılması dışında başka dertleri yoktur" diye konuştu.

"CHP'li Pekşen: Karadeniz köylüsüne uluslararası tezgah kuruluyor" haberi, 24 Mart 2017 tarihinde yazılmıştır. 24 Mart 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan CHP'li Pekşen: Karadeniz köylüsüne uluslararası tezgah kuruluyor haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'li Pekşen: Karadeniz köylüsüne uluslararası tezgah kuruluyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:02 Süper Lig’den 9 kulüp'ten o haber! Hepsi PFDK’ya sevk edildi!
  2. 22:58 Nesrin Cavadzade yeni aşka yürüdü!
  3. 22:52 Yeni Bulgular: Zihinsel Yaşlanma Süreci 30'lu Yaşlarda Başlıyor!
  4. 22:47 Powell ve Macklem: ABD ve Kanada Ekonomileri Değerlendirildi
  5. 22:42 Ukrayna Parlamentosu Askerlik Şartlarını Sıkılaştıran Yeni Yasayı Kabul Etti
  6. 22:24 Birleşmiş Milletler, Gazze için 2,8 milyar dolarlık yardım çağrısında bulunacak
  7. 22:10 Erdal Beşikçioğlu ilk nikahını kıydı!
  8. 21:56 Özgür Özel, Kobani davası için heyet görevlendirdi!
  9. 21:52 İsrail çocuk parkına saldırdı: 10 kişi yaşamını kaybetti
  10. 21:41 Galatasaray'dan Türk futbol tarihine geçen o transfer!
  11. 21:39 Türkiye ve ABD, Gazze İçin İnsani Yardım ve Güvenlik Konularını Görüştü
  12. 21:35 Selen Görgüzel kendisine yorum yapan takipçisine o cevabı verdi!
  13. 21:34 Doruk Erolçevik, Türk Eskrim Tarihinde Bir İlk: Dünya Şampiyonu!
  14. 21:14 Avrupa'da Doğal Gaz Fiyatları, Jeopolitik Gerilimlerle Yükselişte: TTF'de %7,5 Artış
  15. 21:08 İsrail-İran Gerilimi Yükseliyor: Tel Aviv Karşılık Hazırlığında
  16. 21:06 Fatih Terim'e TFF Başkanlığı Teklifi: Türk Futbolunda Yeni Bir Dönem Mi Başlıyor?
  17. 21:05 Hazine 46,8 milyar TL borçlandı
  18. 21:02 AKP kulislerinden sarsıcı iddialar! Erdoğan, AKP'yi terk mi ediyor?
  19. 21:02 Dejan Radonjic'dan açıklama; "Oyun planımıza sadık kalarak mücadele edeceğiz"
  20. 21:01 Mehmet Şimşek: "KDV oranlarında artış yapmadık"
Gündem Haberleri