CHP'li Toprak: Hükümet, itirafçı Flynn ile anlaşmaları açıklasın

CHP'li Toprak: Hükümet, itirafçı Flynn ile anlaşmaları açıklasın

CHP'li Toprak: Hükümet, itirafçı Flynn ile a... CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, ABD Başkanı Trump’ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn’in Türkiye ile bağlantıları hakkındaki suçlamaları kabul etmesiyle...

CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, ABD Başkanı Trump’ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn’in Türkiye ile bağlantıları hakkındaki suçlamaları kabul etmesiyle başlayacak davada, hükümetin kapalı kapılar ardındaki anlaşmalarının ortaya çıkacağını belirterek, “Her şeyi hükümete karşı komplo iddiasıyla savunmaya çalışan Cumhurbaşkanı ve hükümet, gerçekleri açıklayarak, Türkiye’nin yabancı mahkemelerde daha fazla örselenmesini önlemelidir'' dedi.

Milletvekili Toprak, ABD Başkanı Donald Trump’ın eski Ulusal Güvenlik Başdanışmanı Michael Flynn’in itirafçı olmasıyla başlayacak dava sürecinin, Türkiye açısından Sarraf davasından daha ağır sonuçlara yol açabileceğini belirterek şöyle konuştu, “Amerikalı emekli General Flynn ile hükümet arasındaki bağlantılar ve lobicilik sözleşmelerinin içeriği, kamuoyuna açıklanmadı. Amerika’daki bir Türk işadamının şirketi üzerinden ve onun aracılığıyla kurulan bağlantılar ve yapılan ödemelerin, ABD yasalarına aykırı şekilde ABD Adalet Bakanlığı’na bildirilmediği, bazı ödemelerin gizlendiği ortaya çıktı. Flynn’in Türkiye bağlantısı, bazı hükümet üyeleriyle özel ve gizli buluşmaları, resmi kurumlara bildirilmeyen yarım milyon doları aşkın ödemeleri ortaya çıktı. Flynn, soruşturmayı yürüten Özel Yetkili Savcı Robert Mueller ile yaptığı anlaşmada, ''Türkiye Cumhuriyeti adına yürüttüğü faaliyetler hakkında, daha önce yalan beyanda bulunduğunu’ itiraf etti. Anlaşmada, Flynn’in yaptığı işler konusunda, ''Türk hükümeti adına bazı kişilerce yönlendirildiğini kabul etmesi’ dikkat çekicidir. Türkiye-ABD ilişkilerini Rıza Sarraf davasından daha fazla etkileyecek yeni bir sürecin başlaması gündemdedir.''

Erdoğan Toprak,  devletin kurumlarının, en üst düzey yöneticilerinin bir işadamının şirketi üzerinden gizli bağlantılar kurmalarının devlet ciddiyetiyle bağdaşmadığını belirterek, “Flynn’in Türkiye ile ilgili suçlamaları kabul ettiğinin açıklanması ve itirafçı olacağının duyurulması sonrasında, hükümetteki suskunluk dikkat çekici. Amerikalı bir emekli general ile eski CIA Başkanıyla, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ne gibi gizli bağlantılara girişmiş olabilir? Bu bağlantılardaki suçlamalar nelerdir ki, Flynn önce yalan söylemiş, sonra yalan söylediğini kabul edip, itirafçı olmuştur. Yakın zamanda ABD yargısının gündemine gelecek davada, Başkan Trump ve Rusya bağlantılı iddiaların dışında,  maalesef önemli muhataplardan birisi Türkiye’dir. ABD medyasında Türk hükümetinden bazı bakanlarla, Flynn ve eski CIA başkanının New York’ta bir araya geldikleri, işbirliği ve ortak operasyon konusunu ele aldıkları yönünde haberler yer aldı. Flynn’in ABD kurumlarından gizlediği yüz binlerce dolarlık ödemenin kaynağı nedir?  Örtülü ödenek mi yoksa gizli başka kaynaklar mı? Cumhurbaşkanı ve hükümet, muhtemelen yine, komplo, üst akıl, hükümete karşı operasyon gibi söylemlere yönelecektir. İktidarın millete, gizli kapaklı bu bağlantıları, yapılan ödemelerin gerekçesini açıklama mecburiyeti vardır'' dedi. 

"CHP'li Toprak: Hükümet, itirafçı Flynn ile anlaşmaları açıklasın" haberi, 09 Aralık 2017 tarihinde yazılmıştır. 09 Aralık 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP'li Toprak: Hükümet, itirafçı Flynn ile anlaşmaları açıklasın haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'li Toprak: Hükümet, itirafçı Flynn ile anlaşmaları açıklasın 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  2. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  3. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  4. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  5. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  6. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  7. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  8. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  9. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  10. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  11. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  12. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  13. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  14. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  15. 21:07 FTX'in kurucusu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
  16. 21:07 200'den Fazla Şubesi Olan Dev Bakliyat ve Kuruyemiş Firması İflas Etti!
  17. 21:05 Gelir İdaresi, Vergi Beyannameleri ve Elektronik Defter İşlemlerinin Süresini Uzattı
  18. 21:00 Gazze hükümeti: "İsrail, Şifa Hastanesi'nde 200 Filistinliyi infaz etti"
  19. 20:59 Sağlık Bakanı Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de Kökten Değişim Getiriyor
  20. 20:58 Kendini En Çok Beğenen 3 Burç Belli Oldu! İşte En Kibirli Burçlar!
Politika Haberleri