CHP'li vekilden AKP'ye: Türk ordusu ve milletinden özür dileyeceksiniz

CHP'li vekilden AKP'ye: Türk ordusu ve milletinden özür dileyeceksiniz

CHP'li vekilden AKP'ye: Türk ordusu ve mille... Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısında söz alan CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, hükümetin terörle mücadele politikasındaki zaaflara değinerek asker ve...

Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısında söz alan CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, hükümetin terörle mücadele politikasındaki zaaflara değinerek asker ve polisin görevinin unutturulduğunu, ordunun moralinin çökertildiğini belirtti. Arslan, “Askerin tümünü davalar yoluyla darbeci ilan edip sanki düşman saydınız. Birçok askerin kahrından ölümüne yol açtınız. Askere asli görevini yaptırmadınız, yüzlerce şehidin sorumlusu sizsiniz. Nasıl olduysa aklınız başınıza şimdi geldi, kendi kaldırdığınız kuralları şimdi yeniden getiriyorsunuz. Bu kanunu çıkarırken ordudan ve milletten özür dileyeceksiniz'' ifadelerini kullandı.

CHP Milletvekili Kazım Arslan’ın konuşması şöyle:

Dün askerlerin her türlü yetkisini budayan, askeri kışlasına, polisi karakola hapseden iktidar, bugün, gerçek anlamda, terörün bu şekilde önlenemeyeceğini anlayınca şimdi bu kanunlarda yapılacak değişikliklerle yanlışını düzeltme yoluna gitmektedir.

ASKERDE YILLARDIR MORAL Mİ BIRAKTINIZ!

Askeri kışlasına hapsetmek yetmedi, bununla birlikte, asker üzerinde baskı uygulandı. Askerlerin tümünü darbeci göstermek, onları Ergenekon, Balyoz davası gibi, casusluk davası gibi davalarda da yargılamak suretiyle yıllarca cezaevlerinde yatmalarına ve ölmelerine, cezaevlerinde hastalanmasına sebebiyet verildi.

İşte, bu nedenle askerin hem terörle mücadelede hem savunma yapmada morali kalmamıştır. İşte, bu morali yeniden vermek, Silahlı Kuvvetlerimizi terörle mücadele edebilecek güce kavuşturmak için böyle bir düzenlemeye bugün ihtiyaç duyulmuştur. Aslında askerlere karşı bu zulmü yargı kanalıyla yapmaya çalışan bu siyasi iktidardır. Hatta kendi savcılarını, hâkimlerini değiştirmek suretiyle birçok askerin haksız yere tutuklanmalarına ve bu nedenle onların morallerinin bozulmasına sebebiyet veren bu iktidardır.

ORDUYU PASİFLEŞTİRDİNİZ

Askerin asli görevini yapmasına izin vermemiştir bu iktidar. Askere öyle yan gözle bakmıştır ki sanki düşman Silahlı Kuvvetlermiş gibi değerlendirmiş, dolayısıyla Silahlı Kuvvetleri pasifize eden ortamı kendi elleriyle yaratmıştır.

Elbette ki askerî düzen, savunma düzeni yeniden sağlanacaktır, bu ülkenin barışa ve huzura ihtiyacı vardır. Yıllar önce bu hâkimiyeti güneydoğuda ve doğuda terör örgütüne karşı kaybeden siyasi iktidarın, nasıl olduysa yıllar sonra aklı başına gelmiş, gerçekten yeni bir düzeni kurmaya ve askerin gücünü yeniden kullanmasına olanak sağlayacak, moral sağlayacak bu düzeni önümüze getirmiştir.

Bu iktidar, askerin ülkenin güvenliği için oluşturduğu EMASYA Protokolü'nü yok saymış, ortadan kaldırmış ama bakmış ki olmamış, yıllar sonra, onu da yine yürürlüğe koymak suretiyle bunu düzeltme yoluna gitmiştir.

TERÖRLE TÜRKİYE’Yİ KAOSA SÜRÜKLEDİNİZ

Siyasi iktidar gerçekten çok büyük bir yanlışın içine girmiştir. O nedenle ülkenin güneydoğusunda askerimizin, polisin şehit olmasına sebebiyet vermiştir. Orada ekonomik yıkım gerçekleşmiştir. İktidar, terörle mücadele edeceği yerde müzakereyi seçmiş, Türkiye'yi tam bir kargaşanın, kaosun, terörist yuvasının altında bırakmıştır.

TÜRK ORDUSU VE MİLLETİNDEN ÖZÜR DİLEYİN

Siyasi iktidarın, bu kanunun çıkarılmasıyla birlikte hem Türk milletinden hem de Türk Silahlı Kuvvetlerinden özür dilemesi gerekmektedir, ancak bu şekilde askere karşı zulmü affedilebilir.''

"CHP'li vekilden AKP'ye: Türk ordusu ve milletinden özür dileyeceksiniz" haberi, 23 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 23 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP'li vekilden AKP'ye: Türk ordusu ve milletinden özür dileyeceksiniz haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'li vekilden AKP'ye: Türk ordusu ve milletinden özür dileyeceksiniz 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  2. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  3. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  4. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  5. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  6. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  7. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  8. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  9. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  10. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  11. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  12. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  13. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  14. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  15. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  16. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  17. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  18. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  19. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  20. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
Politika Haberleri