CHP'li Veli Ağbaba: Yaşasın AKP çok ilginç

CHP'li Veli Ağbaba: Yaşasın AKP çok ilginç

CHP'li Veli Ağbaba: Yaşasın AKP çok ilginç Ağbaba, Ergenekon Davası’nda AKP’nin Cemaatin ortağı olduğunu belirterek, AKP’nin sözcüleri “Savcı Öz, bu ülkede heykeli dikilecektir." diyorlardı. Diktiniz mi bilmiyorum, şimdi belki çelenk de koyarsınız'' dedi.YÜZÜ...

Ağbaba, Ergenekon Davası’nda AKP’nin Cemaatin ortağı olduğunu belirterek, AKP’nin sözcüleri “Savcı Öz, bu ülkede heykeli dikilecektir." diyorlardı. Diktiniz mi bilmiyorum, şimdi belki çelenk de koyarsınız'' dedi.

YÜZÜ KIZARACAK BİR GRUP VAR
Ağbaba'nın konuşması şöyle.
Şimdi hep beraber hepimiz açısından önemli bir dönemden geçtik değerli arkadaşlar ve bu dönemin önemli sonuçları oldu. Tabii, bu dönemde iki tür insan var bu olaya bakış açısından. Bir bu davalar görüldükçe, bu sonuçlar görüldükçe utanacak, yüzü kızaracak bir grup var, bir de onurla bu olayı savunan insanlar var. 

Şimdi, değerli arkadaşlar, bu tartışmalar devam edecek, geçmişte söylediğiniz sözleri biz hatırlatmaya devam edeceğiz. Şimdi, AKP'nin çıraklık döneminde başlayan… Bu dönemde önemli siyasi davalar görüldü. Ardından sizin "devrim" dediğiniz, 2010 referandumunda önemli rol üstlendiğiniz bir dönemi hep beraber yaşadık. Övünerek söylemek isterim ki Cumhuriyet Halk Partisi Grubu, Genel Başkanı, milletvekilleri bu referandumun Türkiye'yi geriye götüreceğini, hukuku yok edeceğini her fırsatta söyledi ve her fırsatta net bir şekilde karşı çıktık, her türlü kara propagandaya rağmen karşı çıktık. Bu referandumun Türkiye'de adalet sistemini baştan aşağıya geriye götüreceğini söyledik. Karşımızdaki referandumu savunan güçler, ittifaklar bu referandumu bir kurtuluş olarak gördüler.



"YETMEZ AMA EVETÇİLER, DÖNME SOLCULAR..."
Bu referandumda bir ittifak ortaya çıktı, daha doğrusu olan bir ittifak bir pik yaptı, en üst noktaya ulaştı. 12 Eylül 2010 referandumu birileri açısından yani sizler açısından bir Pirus Zaferi oldu. Bu kampanyanın birkaç ortağı, birkaç partneri vardı değerli arkadaşlar. Bunların bir bölümü "yetmez ama evet"çi dediğimiz liberaller, dönme solcular, tutma aydınlar ve makam verilerek, köşe yazısı verilerek devşirilen sözde yazarlardı. Örneği çok.  Şimdi önemli bölümü dizini dövüyor, "CHP sen haklıymışsın, bunlar bizi kandırdı." diyor. 

"DÖNEKLER, KİRALIK KALEMLER..."
Değerli arkadaşlar, bu ittifakta yer alan bazı dönek, kiralık kalemler ise sahiplerinin sesi olmaya devam ediyor, merkez medyada şimdi komiserlik rolü almış durumda. Bu referandumu ölüm kalım olarak gören bir diğer müttefikiniz var ki o ortağınız çok önemli. Bakın, o sizin müttefikinizin sırtına basarak, zaman zaman koluna girerek, zaman zaman da eteğinden tutarak, eteğini öperek 2002'de iktidara geldiniz, ardından iktidarınızı pekiştirdiniz ve ortağınız, bu kankanız, sevgili dostunuz… Bu kampanyayı yaparken ne demişti: "Ölülerimizi kaldıralım, oy kullandıralım.." demişti değil mi? Kim bu ortağınız? Bakın, ben size hatırlatayım. Malum, sizler dünyanın hafızası en zayıf partisisiniz. Malum, sizler dünyanın en hafızası zayıf milletvekillerisiniz. Bakın, bu ortağınızı hatırlatayım, belki yüzüne bakar, utanırsınız.

ORTAĞINIZ HOCAEFENDİ
Bu müttefikiniz, ortağınız, Hoca Efendiniz, Hoca Efendi Hazretleriniz… Bunu ben söylemiyorum, hiç söylemedim. 
Şimdi ne söylüyorsam o zaman onu söyledim. Ne diyordunuz? Burada şahitler var, 2011'den 2014'e kadar beraber milletvekilliği yaptığımız arkadaşlar var. 

Ne diyordunuz? "Hoca Efendi Hazretleri ne derse doğru." diyordunuz. 

Şimdi ne oldu? Bu sizin kankanız. Her türlü kirli ittifakı kurduğunuz, insanları katlettiğiniz kankanız sizin, kankanız! Bakın, biraz utanın, utanın!

HOCAEFENDİ NE DİYORDU?
Bakın, buraya koyuyorum, biraz utanın! Değerli arkadaşlar, ne diyordu? Bu fotoğrafı hatırlatırım. Bakın, o dönem buradaki ne diyordu, Hoca Efendi Hazretleri? "Ölüleri de kaldıralım." diyordu. Bu ne diyordu? Her türlü şeyi kullandı; solcular aklına geldi, ağladı; ülkücüler aklına geldi, ağladı. Bir şeyi daha söyledi; her türlü şeyi kullandı, mezhep, her türlü, aklınıza ne gelirse. Ne diyordu? "Dedelerin saltanatını yıkacağız." Her türlü, aklınıza ne gelirse kullandı. Değerli arkadaşlar, sonra ne oldu, biliyor musun?

BİRAZ ARANIZ BOZULUNCA
Bu her türlü ittifakı yapan adam ne dedi, biliyor musunuz? "Kandırıldık." Dedi. Devam edeceğim, daha devamı var, durun, acele etmeyin, devamı var daha.

Değerli arkadaşlar, bu gazete Zaman gazetesi. Daha önce, bu, aranız bozuluncaya kadar hoca efendi hazretleriyle buradaki bütün milletvekilleri aboneydi, abone olmayan biri varsa el kaldırsın. Sonra, bakın, kiminiz, bürokratlar şöyle koltuğunun altında Zaman gazetesi gözükecek şekilde geziyordunuz hatırlarsanız. Kiminiz şöyle masanın ucuna koyuyordunuz, şöyle, şöyle, şöyle, bak şöyle geziyordunuz, şöyle; böyle geziyordunuz. 

Şimdi, bu gazeteye kimisi 5 abone oluyordu, kimi memur masasının üzerine koyuyordu, niye? Yükselmek için. Yükselmenin, bir yere gelmenin koşullarından biri bu gazeteydi. Arkadaşlar, birbirimizi kandırmaya gerek yok. Ben, sizi biliyorum, siz beni biliyorsunuz, siz bana söyleyin, siz bana söyleyin. 

Değerli arkadaşlar, sizin bu hâlinizi ortaya koyan güzel bir karikatür var, bakın, burada ne yazıyor arkadaşlar? Diyor ki, tam bugünü ortaya koyuyor, bir okuyun: "Yaşasın, AKP Ergenekoncuları içeri attı." Bir başka haber "Yaşasın, AKP Ergenekoncuları dışarı çıkardı." Burada ne yazıyor? "Yaşasın, AKP çok ilginç." Arkadaşlar, yaşasın, AKP çok ilginç! Ya aynı şeyi, aynı grup, arkadaşlar, aynı karikatür… Bakın, bunu ben yapmıyorum, bunu siz yaptınız, ne yapayım? 

e9d64d4eb6bdd0a9_480x270.jpg

Arkadaşlar, Allah aşkına elinizi vicdanınıza koyun, 2008'i geçtik, 2011'de bu gördüğünüz kardeşiniz milletvekiliydi. Dört yıl milletvekilliği yaptım, gitmediğim duruşma kalmadı, gittiğim duruşmaları da geldim, burada anlattım size. Ne dediniz? Burada bak, grup başkan vekiliniz burada, "darbeci" dedi. Hatta bir Ergenekon duruşmasına giderken bir kavgamın görüntüsünü bulmuştu hatırlarsanız, ne diyordunuz? "Darbeci" Şimdi, ne diyorsunuz? Tam tersini. 
Eylül 2010 yılında o referandumu kazanmak için meydan meydan gezenler darbenin kahramanıdır, darbeciler sizi, sizi darbeciler! Hani bir başka üstadınız var ya Hoca Efendi, o başka Hoca Efendi, Rahmetli Erbakan ne diyordu? "Sizi gidi darbeciler, sizi gidi." Değil mi?

RUH HALİNİZİ ANLATACAK BAŞLIK
Değerli arkadaşlar, bakın bu ruh hâlinizi anlatacak birkaç başlık göstereceğim. Bakın arkadaşlar, değerli arkadaşlar, belki utanırsınız ama okuyacağım, hiç kusura bakmayın. Ne diyor? Ne diyor? "Temiz eller operasyonu yapanlara saygı duyun." diyor. Ne diyor? "Allah bu savcıdan razı olsun, artık korkmuyoruz." diyor. Ne diyor? "Savcılarımız hukuk içinde gece gündüz çalışıyor." diyor. Ne diyor? "Savcı herkesi soruşturur, boşuna mı hukuk okudu?" diyor. "Savcı Öz, kahramandır, tarihî misyon üstlendi." diyor. Bir de heykelinin dikilmesini istiyor. 

Bunu işte övünerek söylüyorum Savcı Öz'ü bu grupta öven bir tek milletvekili yok. Savcı Öz'ü kahraman yapan bir tek milletvekili yok. Bu grubu tebrik ediyorum, bu grubu tebrik ediyorum. Bakın ne diyor, sizin sözcüleriniz ne diyor: "Savcı Öz, bu ülkede heykeli dikilecektir." diyor. Diktiniz mi bilmiyorum, belki çelenk de koyarsınız; yani yaparsınız.

AL DARBE.. AL DARBE...
Bakın, bak, bak, sizin şimdi, sabah namazından sonra besmeleyle okuduğunuz Sabah gazetesi ne diyor: "19 darbeciye müebbet." Kim bu? Kim bu? Sizin haram medyası, havuz medyası. Fakirin fukaranın cebinden, kasasından çalarak oluşturduğunuz gazete ne yazıyor? "19 darbeciye müebbet."

Ey, resmî yayın organı, şurada ne diyor? Şurada ne diyor aynı gazete? "Yargıtay kumpası bozdu." Aynı gazete. Sizin şimdi Zaman gazetesi gibi başucunuzdan ayrılmayan bir gazete. Başka, utanacaksınız, başka… Al darbe… Al darbe… Başka… "Cuntaya ceza yağdı." Bunlar sizin resmî yayın organınız. 

"CHP'li Veli Ağbaba: Yaşasın AKP çok ilginç" haberi, 23 Nisan 2016 tarihinde yazılmıştır. 23 Nisan 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP'li Veli Ağbaba: Yaşasın AKP çok ilginç haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'li Veli Ağbaba: Yaşasın AKP çok ilginç 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:59 Sağlık Bakanı Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de Kökten Değişim Getiriyor
  2. 20:58 Kendini En Çok Beğenen 3 Burç Belli Oldu! İşte En Kibirli Burçlar!
  3. 20:52 Erbakan AKP'ye 3 koşul sundu: "Yapılırsa seçimlerden çekilmeye hazırız"
  4. 20:52 Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştiriler: "Parti İhanete Uğradı"
  5. 20:51 İmamoğlu, Erdoğan'a yönelik "haddini bilecek" diyerek seslendi: "O iş bitti kardeş"
  6. 20:48 Moskova'daki Crocus City Hall'da Gerçekleşen Terör Saldırısı İçin ABD Rusya'yı Uyardığını Belirtti!
  7. 20:46 Birleşmiş Milletler: "Gazze'de siviller için güvenli hiçbir yer kalmadı."
  8. 20:41 Edirne'de Jandarma Operasyonu: FETÖ ve PKK-KCK Üyeleri Yakalandı
  9. 20:22 ABD, IŞİD saldırısından önce Rusya'ya uyarı gönderdi
  10. 20:22 İpek Kıraç, bir haftada elde ettiği 174 milyon dolarlık gelirle Türkiye'nin en zengin kadını oldu
  11. 20:22 Altın sahiplerini endişelendiren uyarı: 200 lira düşüş yolda!
  12. 19:53 Gazze'deki Şifa Hastanesi Baskını: 200'den Fazla Filistinli Öldü
  13. 19:48 Enerji Bakanı: Nisan Ayında Elektrik ve Doğalgaz Fiyatlarında Değişiklik Olmayacak
  14. 19:46 Pratik ve Doğal Çözümlerle Pas Lekelerinden Kurtulun!
  15. 19:20 Ekonomistler uyarıyor: Seçim sonrası dolar kurunda tsunami riski!
  16. 18:17 Işın Karaca’nın Eski Eşi Sedat Doğan'dan Şok Haber! Tanzanya’da Mahsur!
  17. 18:10 İnci taneleri yine bomba gibi! Azem ters köşe yapacak gibi!
  18. 18:00 Icardi, gol sıralamasında tarihi bir geri sayıma mı gidiyor?
  19. 17:52 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Endeksi Mart Ayında Yükseldi
  20. 17:48 İzmir'de Zeki Müren'e Özel Heykel: Sanatın Mirası Sonsuza Kadar Yaşayacak
Politika Haberleri