CHP'li Yarayıcı: Memlekette her dört kişiden biri sosyal demokrat; üç tanesi yobaz

CHP'li Yarayıcı: Memlekette her dört kişiden biri sosyal demokrat; üç tanesi yobaz

CHP'li Yarayıcı: Memlekette her dört kişiden... İngiltere'de kurulan CHP Birleşik Krallık Birliği'nin düzenlediği birinci yıl yemeğinde konuşan CHP Hatay milletvekili Hilmi Yarayıcı, Türkiye'deki faşizmin artık açık ve sürekli bir şekilde yapıldığını söyleyerek 'şimdi...

İngiltere'de kurulan CHP Birleşik Krallık Birliği'nin düzenlediği birinci yıl yemeğinde konuşan CHP Hatay milletvekili Hilmi Yarayıcı, Türkiye'deki faşizmin artık açık ve sürekli bir şekilde yapıldığını söyleyerek 'şimdi bir de içine sos koydular, din olgusu yerleştirdiler' diye konuştu.

Yarayıcı, Türkiye'deki yaşanan gelişmelerin tümünün AKP'ye bağlamanın mümkün olacağını savunarak 'Türkiye'deki yaşanan her şeyi son 14 yıldır bize zehir eden iktidarına da yüklemek mümkün' dedi.

İngiltere'de kurulan CHP Birleşik Krallık Birliği'nin birinci yıl yemeği Londra'nın Dalston semtindeki Epic Dalston Toplantı salonunda düzenlendi.

Sunuculuğunu Twitter fenomeni Atilla Taş'ın yaptığı geceye CHP Birleşik Krallık Birliği Başkanı Suna Akartuna, CHP Hatay milletvekili Hilmi Yarayıcı, CHP Tekirdağ milletvekili Candan Yüceer, İngiltere İşçi Partisi Enfield milletvekili Joan Ryan, CHP parti meclisi üyesi Emre Çam ile, İngiltere'deki CHP liler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gecede konuşan CHP Milletvekili Hilmi Yarayıcı şunları söyledi: 'ülkedeki gelişmeleri anlatmadan da gitmek istemem. Konuşacak çok şey var. Her şeyi AKP ye bağlamak mümkün. Son 13-14 yılı bize zehir eden bir iktidara yüklemek ve onların yaptığı her şeyi anlatmak mümkün. Ben hep sınıfsal bakmışımdır meselere ve faşism hep vardı, bazen gizli bazen açık yapılırdı. Şimdi açık ve sürekli bir faşizm var ki içine bir de sos koydular, din olgusu yerleştirdiler. Memlekette her dört kişiden biri, belki sosyal demokrat yapıya sahip diyebileceğimiz, içinde liberali soldan sağdan Alevisi, sunnisi, soldan sağdan, ilericisi, sol sosyalisti oluştururken; diğer üç tanesi yobaz, bağnaz ve bu karakterleri içinde barındırmaya hala devam eden anlayışın temsilcileri var. Bu konuda belki bizim de eksikliklerimiz var, belki özeleştiri yapmak lazım, biz belki oradaki insanlara yeterince yetişemiyoruz, ulaşamıyoruz ve onların sorununu çözücü yerden bakamıyoruz.'' 

Yarayıcı, Türkiye'nin aydınlarının, sanatçılarının, yurtseverlerinin gelecek güzel günlere olan inancının tükenmediğini ve tükenmeyeceğini dile getirdi.

Candan Yüceer: Bizim safımız belli
CHP Tekirdağ milletvekili Candan Yüceer de 'hangi inanca sahip olursak olalım, Türkiyeli olmak bizi hemşehri yapıyor. Adımız sevdamız Türkiye, bizim zalimle zulmün ezen ve ezilenin mücadelesinde safımız hep belli oldu ve bu ortak değerlerimiz bizi birleştiriyor. Yol arkadaşlarım, hepimiz aynı düşüncenin peşindeyiz. Gerçeklerin peşinden koşuyoruz. Bunun icin mücadele ediyoruz. Bizim yolumuz da bu. Samimiyetle söylüyorum; bizim safımız belli, mazlumun ezilenin yanındayız' diye konuştu.

Gecede konuşan İngiltere İşçi Partisi milletvekili Joan Ryan da CHP ile İşçi partisinin kardeş parti olduğunu, her iki partinin de geçen genel seçimlerde kazanamasa da yenilemediğini ifade ederek her iki partinin de değişimden yenilikten yana olduğunu bu değişimlerin de kolay gerçekleşmediğini ancak mücadeleye her zaman devam edeceklerini kaydetti.

Yemeğin ev sahipliğini yapan CHP Birleşik Krallık Birliği Başkanı Suna Akartuna da birlikte olmanın artık ihtiyaçtan çok bir zorunluluk olduğunu ifade ederek gerek Türkiye'de, gerek İngiltere'de, gerekse dünyanın diğer ülkelerinde herkesi birlik olmaya davet ettiğini dile getirdi.

Atilla Taş'un sunuculuğunu yaptığı gecede, geçtiğimiz kasım ayındaki Türkiye genel seçimlerinde İngiltere'de Türkiye seçimleri için gerçekleşen oylamalarda görev alan partililere teşekkür sertifikası verildi.
 

"CHP'li Yarayıcı: Memlekette her dört kişiden biri sosyal demokrat; üç tanesi yobaz" haberi, 26 Şubat 2016 tarihinde yazılmıştır. 26 Şubat 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP'li Yarayıcı: Memlekette her dört kişiden biri sosyal demokrat; üç tanesi yobaz haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'li Yarayıcı: Memlekette her dört kişiden biri sosyal demokrat; üç tanesi yobaz 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:49 Sermaye Piyasası Kurulu: Şirketlerin ilk halka arz ön şart tutarlarında indirime gidildi
  2. 09:45 Pelin Karahan: Eşime çıplak fotoğraflar attılar
  3. 09:38 Asal Araştırma Ankara ve İstanbul anketlerini açıkladı: Fark çok büyük
  4. 09:32 Audi, Nisan ortasına kadar Carlos Sainz'dan haber bekliyor
  5. 09:28 Seren Serengil kime oy vereceğini açıkladı: Ben onlar için çok üzülüyorum
  6. 09:23 Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Dış güçler olmasa günahlarımızı kime yükleriz
  7. 09:19 Lille'den ayrılmaya hazırlanan Yusuf Yazıcı'dan Beşiktaş kararı
  8. 09:13 Kendini Hazreti Meryem ilan etti
  9. 09:07 Ali Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
  10. 09:02 Meral Akşener'in ardından Ülkü Ocakları ve MHP de Mansur Yavaş'ı hedef aldı
  11. 08:54 İmamoğlu'na ilginç sözler: 17 bakan 1 Cumhurbaşkanı tek başına hakkından geliyorsun
  12. 08:51 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan 2 kişi İstanbul'da yakalandı
  13. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
  14. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
  15. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
  16. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  17. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  18. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  19. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  20. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
Politika Haberleri