CHP'nin girişimleri sonuç verdi: Vize krizinde yeni gelişme!

CHP'nin girişimleri sonuç verdi: Vize krizinde yeni gelişme!

CHP'nin girişimleri sonuç verdi: Vize krizin... CHP’nin ABD Temsilcisi Yurter Özcan, durumu aciliyet taşıyan Türk hastalar için Dışişleri ve Kongre’de yaptığı girişimlerden sonuç aldığını açıkladı. ABD Temsilciler Meclisi üyesi ve Türk-ABD Dostluk grubu üyesi Alex...

CHP’nin ABD Temsilcisi Yurter Özcan, durumu aciliyet taşıyan Türk hastalar için Dışişleri ve Kongre’de yaptığı girişimlerden sonuç aldığını açıkladı. ABD Temsilciler Meclisi üyesi ve Türk-ABD Dostluk grubu üyesi Alex Mooney, Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’a bir mektup yazarak son umudu ABD’de tedavi olan Türk hastalara muafiyet sağlamasını talep etti.

NIH HASTALARI YARDIM İSTEDİ
Türkiye’deki üniversite hastanelerinden Washington Maryland’deki zor ve nadir vakalardaki başarısıyla bilinen National Institutes of Health’e (NIH) tedavi için gelmesi önceden onaylanan hastalardan bazıları hafta başında CHP’nin ABD Temsilcisi Yurter Özcan ile temasa geçerek yardım istedi. Konuyu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na aktaran Özcan ''Türk halkının çıkarlarını korumak bizim de görevimiz. Ne gerekiyorsa yap’ yanıtını alınca harekete geçti. Özcan, ABD Dışişleri Bakanlığı’nda ve Kongre’de yaptığı temaslarda tedavi ya da kontrol için National Institutes of Health’e (NIH) gelmesi gereken hastaların büyük panik yaşadığını anlattı.

KONGREKİ HAVAYA RAĞMEN...
Hürriyet'ten Cansu Çamlıbel'in haberine göre, Özcan’ın görüştüğü isimlerden birisi de ABD Kongresi’ndeki Türk-ABD Dostluk grubu üyesi Batı Virjinya’dan Temsilciler Meclisi üyesi Alex Mooney oldu. Mooney, kongredeki Türkiye karşıtı havaya rağmen insani bir konu olduğu için devreye girme sözü verdi. Mooney, 13 Ekim Cuma günü ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’a gönderdiği mektupta acil durumu olan Türk hastaların vizelerle ilgili son karardan muaf tutulmasını talep etti.

AMA BU İNSANİ BİR KONU...
Mektupta Mooney şu ifadeleri kullandı:

"Beyaz Saray ve Dışişleri’nin aldığı vize kararına neden olan zor şartların son derece farkındayım. Ancak bu karar iki ülkeden işadamı, öğrenci, diplomat pek çok kişiyi etkiliyor. Hükümetimiz tarafından NIH araştırma hastanelerinde tedaviye davet edilen pek çok Türk hasta olduğunu öğrendim. NIH’deki ileri tıbbi programlara katılarak ülkemizde tedavi görmek bazı hastaların son umudu. Bir yanda Türkiye ile aramızdaki farklılıklar aşılmaya çalışılırken hükümetimizden gecikmeden tıbbi durumu aciliyet gösteren Türk hastaların ABD’ye girişinin önünü açacak acil bir karar almasını talep ediyorum."

DIŞİŞLERİ: YARDIMCI OLACAĞIZ
Mooney’nin de dereye girmesinin ardından ABD Dışişleri Bakanlığı CHP Temsilcisi Özcan’a tıbbi ve insani ihtiyaçlardan dolayı ABD'ye seyahat etmek isteyen Türk vatandaşlarının vize başvurularında yardımcı olunacağını bildirdi. Kendisiyle daha önceden temasa geçen hastaların bilgilerini resmi makamlara ulaştırması da istendi.

HALKIN ÇIKARLARINI KORUMAK BİZİM DE GÖREVİMİZ
Vizelerin askıya alınmasıyla ilgili krizin yarattığı mağduriyetleri hükümet-muhalefet meselesi olarak görmediklerini anlatan Özcan, şunları söyledi:

"Böyle zorlu zamanlarda önemli olan Türk-Amerikan ilişkilerinin herhangi bir hükümetin ya da kişinin tekelinde olmadığını hatırlamak ve iki ülke halklarının çıkarlarını korumak olduğuna inanıyorum. Bu sebepten dolayı verdiğimiz yoğun mücadelenin meyve vermeye başlamasından ötürü mutluyum."

"CHP'nin girişimleri sonuç verdi: Vize krizinde yeni gelişme!" haberi, 16 Ekim 2017 tarihinde yazılmıştır. 16 Ekim 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan CHP'nin girişimleri sonuç verdi: Vize krizinde yeni gelişme! haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'nin girişimleri sonuç verdi: Vize krizinde yeni gelişme! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:03 Türkiye'nin Otonom Sistemler Fuarı'nda Gösterdiği Performans Avrupalıları ve Asyalıları Etkiledi!
  2. 00:55 Beşiktaş'ın Yeni Teknik Direktörü Belli Oldu, İmzalar Atılıyor!
  3. 00:52 Resmi Gazete’de yayımlandı: Sağlık alanında 36 bin personel alınacak
  4. 00:50 TikTok resmen yasaklanıyor!
  5. 00:46 Akıllı telefon aklınıza bile gelmeyecek özellik: En az radyasyon yayan 20 telefon!
  6. 00:45 Emeklilere Sevindirici Haber: Kadir Aydar'dan 5 Bin Lira İkramiye Müjdesi!
  7. 00:40 Uyarı: Ünlü Sosis Markasında Salmonella! Hemen Toplama Kararı Alındı!
  8. 00:40 Çete Şiddeti Haiti'de Yankılanıyor: Başbakan Ariel Henry İstifa Etti!
  9. 00:39 Borsada 3,7 milyar TL'lik dev bir para girişi yaşandı! İşte en popüler hisseler ve hedefler
  10. 00:36 New York Borsası, düşüşle kapanış gerçekleştirdi
  11. 00:35 Süleyman Soylu, Kabindeki Yerine Geri Mi Dönüyor? İşte Son Durum
  12. 00:34 Beşiktaş Defans Sorununu Çözdü! 6 Milyon Euroluk İspanyol Yıldız İmzaya Yakın!
  13. 00:17 Koton ve Lila Kağıt Sanayi Halka Arz Edilecek!
  14. 00:03 Yenilenen Dev Renault Duster, Türkiye Yollarına Çıkıyor! Ne Zaman Satışa Çıkacak?
  15. 00:03 Kunduracının Tuzağına Düşen Adam: Her Şey Karısının Ayakkabılarını Götürmesiyle Başladı!
  16. 00:03 Mobilya Devleri El Değiştiriyor! İstikbal ve Bellona'nın Yeni Sahibi Belli Oldu: O Grup Alıyor!
  17. 00:02 AYM Başkanı Özkaya: Yüksek yargı organları arasında hiyerarşik bir ilişki yok
  18. 00:02 Altın Fiyatında Rekor! Dünya Bankası'ndan Altın Müjdesi, Yatırımcıları Heyecana Sürükledi!
  19. 00:00 Satılık ve kiralık konut fiyatlarında düşüş yaşandı: 9 aylık seri devam ediyor
  20. 23:47 Survivor'da Kim Veda Etti? İşte Adaya Veda Eden İsim!
Gündem Haberleri