''Ciciş Esra’ hakkında 5 yıl sonra karar

''Ciciş Esra’ hakkında 5 yıl sonra karar

''Ciciş Esra’ hakkında 5 yıl sonra karar Kamuoyunda ''Cicişler’ olarak tanınan Esra-Ceyda Ersoy kardeşlerden Esra Ersoy’un 5 yıl önce ehliyetine el koyan polise tokat attığı, polis otomobiline çarptığı ve görevi yaptırmamak için kendini cipine kilitleyerek direndiği...

Kamuoyunda ''Cicişler’ olarak tanınan Esra-Ceyda Ersoy kardeşlerden Esra Ersoy’un 5 yıl önce ehliyetine el koyan polise tokat attığı, polis otomobiline çarptığı ve görevi yaptırmamak için kendini cipine kilitleyerek direndiği gerekçesiyle yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme, Esra Ersoy’u “Nitelikli mala zarar verme ve 'Görevi yaptırmamak için direnme'' suçlarından toplam 15 ay 27 gün hapis cezasına çarptırarak hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Hürriyet’ten Ceylan Sever’in haberine göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede mağdur olarak yer alan E. A. ile mağdur müşteki H. C.’nin suç tarihinde trafik polis olarak görev yaptıkları belirtildi. Polis memurlarının, olay tarihi olan 5 Haziran 2012’de TEM otoyolu Güney Tekstilkent ayrımı mevkiinde sorgu cihazından sorguladıkları aracın trafikten men edilmiş olduğunu görerek aracı durdurdukları anlatıldı.

Araçla ilgili yasal işlemelerin yapılması için aracı kullanan Esra Ersoy’dan sürücü belgesini ve araç ruhsatını aldıkları, çıkan tartışma sırasında polis memuru H. C.’nin, Esra Ersoy’un kolunu çekiştirerek sıktığı öne sürüldü.

'POLİS MEMURUNA TOKAT ATTI’
Bunun ardından Esra Ersoy’un da polis otosunun yanına gelerek görevli polis memuru E. A.’ya tokat attığı, daha sonra kendi aracına binerek araç kapılarını içeriden kilitlemek suretiyle hakkında yasal işlem yapılmasını engellemek için olay yerinden araçla kaçmaya çalıştığı iddia edildi.

Esra Ersoy’un olay yerinden kaçmasını engellemek için polis memuru E.A.’nın, polis otosunu yolun sağ şeridine çapraz şekilde çektiği, Esra Ersoy’un polis otosuna sol arka kapıdan çarparak polis otosunda maddi hasar meydana gelmesine neden olduğu belirtildi. Olay sonucunda polis memurları H. C. ve E. A. ile Esra Ersoy’un adli rapora göre basit tıbbi müdahale ile giderilir şekilde yaralandıkları ifade edildi.

5 YIL SONRA KARAR
İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen son duruşmaya müşteki sanık Esra Ersoy ve polis memurları H.C. ve E.A. katılmadı. Tarafları avukatları temsil etti. Mahkeme, dosyada araştırılacak başka bir husus kalmadığını belirterek davayı bitirdi. Sanık Esra Ersoy’un üzerine atılı nitelikli mala zarar verme suçunun işleniş şekli, kastın yoğunluğunu göz önüne alarak 10 ay hapis cezasına çarptırdı.

Ayrıca sanık Esra Ersoy’un görevi yaptırmamak için direnme iddiasıyla ilgili olarak da polise tokat atması direnirken yaptığı bir eylem olduğu kanaatine varılarak suç konusunun önem ve değeri meydana gelen neticenin ağırlığı ve sanığın kastının yoğunluğunu dikkate alarak 5 ay 27 gün hapis cezasına hükmetti. Mahkeme Esra Ersoy’a verdiği cezalarla ile ilgili olarak erteleme ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Mahkeme müşteki sanık polis memuru H.C.’nin, Esra Ersoy’u “Kasten yaralama'' suçunu işlediği iddiasına yönelik olarak ise sanığın kastının bulunmaması gerekçesiyle beraat kararı verdi.

f2-028.jpg


 

"''Ciciş Esra’ hakkında 5 yıl sonra karar" haberi, 21 Ekim 2017 tarihinde yazılmıştır. 21 Ekim 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan ''Ciciş Esra’ hakkında 5 yıl sonra karar haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ''Ciciş Esra’ hakkında 5 yıl sonra karar 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:21 Tehlike Altındaki Canlılar: İstanbul’da Skandal Müze Operasyonu
  2. 13:17 Elma Sirkesi: Kilo Dostu Mucize İçecek
  3. 13:06 Okyanus Sıcaklıkları Rekor Kırıyor: Küresel Isınma Hızla Artıyor!
  4. 13:05 Son dakika! İsrail Refah'a hava saldırını başlattı
  5. 13:02 Koni Salyangozu: Denizlerin Görünmeyen Ölümcül Tehlikesi!
  6. 12:59 Trabzonspor Yardımcı Antrenörü Egemen Korkmaz konuştu: "İnsani olarak şiddete reaksiyon gösterdim"
  7. 12:58 William'ın Prenses Kate'i aldattığı söylenen Rose Hanbury konuştu
  8. 12:57 Sürpriz! Yeni James Bond hayranların favorisi!
  9. 12:57 Sosyal medyada tıkladığınız linklere dikkat edin! Dolandırıcılar kol geziyor!
  10. 12:57 Enflasyon Artıyor, Fed’in Kararı Ne Olacak?
  11. 12:56 Tunç Soyer mal varlığını açıkladı! Banka hesaplarında ne kadar para var?
  12. 12:52 Dünya Hava Kalitesi Raporu: Temiz Hava İçin Küresel Çağrı
  13. 12:46 FIFPRO, Trabzonspor-Fenerbahçe maçında çıkan olaylarla ilgili açıklama yaptı
  14. 12:46 Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 31 bin 819'a ulaştı
  15. 12:46 Müge Anlı’nın Programında Şok İtiraf: Eşim Annemle Kaçtı!
  16. 12:40 Uzaylı Yumurtası mı? Oklahoma Gölü’nde Bulunan Bryozoa Keşfi
  17. 12:37 Son Dakika: Akaryakıta Zam Geliyor! Depoları Doldurun!
  18. 12:32 Bayram Tatili Rotası: Doğadan Tarihe, Kaz Dağları'ndan Roma'ya!
  19. 12:27 Mide Sağlığı İçin Kahve Tüketiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler
  20. 11:42 Akaryakıta Çifte Zam Geliyor:19 Mart Akaryakıt fiyatları!
Gündem Haberleri