Clinton ve Trump'ın son düellosu

Clinton ve Trump'ın son düellosu

Clinton ve Trump'ın son düellosu CNN'in yaptırdığı ankete göre münazaranın kazananı Clinton olurken, Trump'ın seçim sonuçlarını tanımayacağı yönündeki tavrı şaşırttı. Tartışma sırasında gerilim yükselirken, Trump'ın Clinton'a yönelik "Sen ne kadar...

CNN'in yaptırdığı ankete göre münazaranın kazananı Clinton olurken, Trump'ın seçim sonuçlarını tanımayacağı yönündeki tavrı şaşırttı. Tartışma sırasında gerilim yükselirken, Trump'ın Clinton'a yönelik "Sen ne kadar iğrenç bir kadınsın" sözleri tepki çekti.

ABD'de 8 Kasım'daki 58'inci başkanlık seçimleri öncesi Clinton ile Trump, Las Vegas'taki Nevada Üniversitesi'nde son kez canlı yayında kozlarını paylaştı. 

Zaman zaman gergin anların yaşandığı ve adayların sıkça birbirlerine ağır hakaretlerde bulunduğu münazara 1,5 saat sürdü.

Adaylar canlı yayında; 27 Eylül ve 10 Ekim'in ardından bir kez daha seçmenlere seslendiler ve soruları yanıtladılar. 

CLINTON YİNE KAZANDI AMA PUAN KAYBETTİ

CNN/ORC'nin anketine göre, izleyicilerin yüzde 52'si tartışmayı Clinton'ın kazandığını düşündüğünü söyledi. Ankete katılanların yüzde 39'u ise tartışmayı Trump'ın kazandığını ifade etti.

CNN International'ın daha önceki iki tartışmada ORC şirketine yaptırdığı anketlerde de Clinton kazanan taraf olarak gösterilmişti. İkinci tartışmadan sonra yapılan ankete katılanların 57'si münazarayı Clinton'ın, yüzde 34'ü ise Trump'ın kazandığı görüşündeydi. 

CNN'in ilk münazara sonundaki anketinde, tartışmanın galibinin Clinton olduğunu belirtenlerin yüzdesi 62 idi.

Münazarada, Irak'ın Musul kentinin Sünni ağırlıklı bir kent olduğunu söyleyen Clinton, IŞİD'in çıkarılmasının ardından ABD askerlerinin oraya giderek hakimiyet kurmayacaklarını söyledi. Suriye meselesinde Clinton uçuşa yasak bölgenin altını çizerek bir kez daha "ABD askerleri oraya gitmeyecek" derken, Clinton'ın e-mail skandalı ve Trump'ın kadınlarla ilgili sözleri de münazaranın konuları arasındaydı.

CLİNTON'DAN TRUMP'A: PUTİN'İN KUKLASISIN

Münazarada, Clinton ve Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin üzerinden ciddi bir tartışma yaşadı. Clinton, Trump için “Putin’in kuklası'' dedi. Trump ise Putin’in Clinton ve Obama’yı zekâsıyla her zaman alt ettiğini savundu.

TRUMP'TAN CLINTON'A: SEN NE KADAR İĞRENÇ BİR KADINSIN

Tartışmada, geçtiğimiz haftalarda medyaya sızan ve Trump'ın 2005 yılında içinde kadınlarla ilgili "müstehcen" ve "kaba" ifadelerinin yer aldığı video da gündeme geldi. Trump, bu videonun yayınlanmasının ardından Clinton kampanyasının birçok kadını kendisine iftira atması için kullandığını, hatta para verdiğini iddia etti. Trump'ın, konuşmasının bu bölümünde Clinton'dan bahsederken kullandığı "Sen ne kadar iğrenç bir kadınsın" ifadesi tepki çekti. 

"ABD ya Mart 2003'te Irak'ı işgal etmeyecekti ya da işgal ettikten sonra oradan çıkmayacaktı" diyen Trump ise, "Musul ABD'nin elindeydi ve şimdi IŞİD'e geçti. Bu, ABD orayı terk ettiği için oldu ve şimdi de İran orada daha etkin olacak" şeklinde konuştu. 

AMERİKAN DEMOKRASİSİ: SEÇİM SONUÇLARINI TANIMAYACAK MI?

Tartışmanın dikkat çeken bölümlerinden biri, Trump'ın seçim sonuçlarını tanımayacağı yönündeki tavrı oldu. Trump'ın ABD seçimlerini kabul edip etmeme konusundaki tavrı 'bir ilk' olarak yorumlandı. Bu tavır, seçim sonuçlarıyla ilgili mahkeme süreci yaşanma ihtimalini akıllara getirdi.

Clinton ise Trump’ın bu açıklamasını “korkunç'' olarak nitelendirdi. New York Times gazetesi, Trump’ın çok konuşulacak bu beyanını “Amerikan demokrasisine şüphe düşürecek açıklama'' şeklinde yorumladı. Amerikan haber ajansı Associated Press ise konuya ilişkin haberinde, “Amerikan demokrasisinin temel direğini alaşağı etmekle tehdit eden Donald Trump, Hillary Clinton’a kaybetmesi halinde, gelecek ay yapılacak seçimleri kabul edip etmeyeceğini açıklamayı reddetti'' ifadelerini kullandı.

"İRAN SİZE TEŞEKKÜR EDECEK"

Dış politika tartışması esnasında, Clinton ile Trump'a Musul operasyonu hakkında sorular yöneltildi. Obama'nın Irak politikasını sert bir dille eleştiren Trump, "Irak'ı İran'a teslim ettiniz. İran uzun zamandan beri bunu istiyordu. Size yakında teşekkür mektubu yollayacak" değerlendirmesinde bulundu. Trump'ın, Obama dönemine yönelik "Obama rejimi" nitelemesi de dikkat çeken ifadelerinden biriydi. Tartışmada ayrıca, başkanlık seçimleri tartışmalarında sıkça gündeme gelen ülke sınırlarının güvenliği konusuna değinildi. 

MEKSİKA SINIRINA DUVAR

Meksika sınırına duvar öreceğini söyleyen Trump, ABD'nin güney sınırlarından yapılan yasa dışı girişlerin ülke güvenliği için büyük bir tehdit olduğunu öne sürerek, "Meksika sınırlarında güvenliği artırmalıyız. Buradan gelen tehlike, Amerikalı ailelerin hayatlarını tehdit ediyor" ifadelerini kullandı. Hillary Clinton da sınırlardaki güvenliğin artırılması fikrine katıldığını belirterek, çocukları Amerikalı ancak kendileri göçmen olan aileleri çocuklarından ayırmak istemediğini ve onların ABD'de kalması için elinden geleni yapacağını kaydetti. Clinton, "Trump gibi insanlar göçmenlerden şikayet ederler fakat kendi inşaatlarında, binalarında ise onları sömürürler. Bununla yetinmeyip onları ülkeden kovmakla tehdit ederler" diyerek rakibini eleştirdi. 

">

"Clinton ve Trump'ın son düellosu" haberi, 20 Ekim 2016 tarihinde yazılmıştır. 20 Ekim 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Clinton ve Trump'ın son düellosu haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Clinton ve Trump'ın son düellosu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
Dünya Haberleri