Cumhurbaşkanı Başdanışmanı: Doların yükselişi ekonomimizin gücünü gösteriyor!

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı: Doların yükselişi ekonomimizin gücünü gösteriyor!

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı: Doların yükseliş... Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, ABD'de Trump'ın başkan seçilmesi sonrasında hareketlenen piyasaların sakinleşeceğini ifade etti. "Kur tarafında endişe edilecek bir durum. Çok geçmeden TL üzerindeki olumsuz baskının...

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, ABD'de Trump'ın başkan seçilmesi sonrasında hareketlenen piyasaların sakinleşeceğini ifade etti. "Kur tarafında endişe edilecek bir durum. Çok geçmeden TL üzerindeki olumsuz baskının kalktığını göreceğiz" diyen Ertem, "Türk ekonomisinin ne kadar sağlıklı olduğunu da gösteriyor" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ertem, ABD başkanlık seçimi sonuçları ve Türkiye ekonomisine etkilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Ertem, dolar/TL'nin tarihi zirvesini görmesinin temel nedenleri bulunduğunu ifade ederek, küresel piyasaların Donald Trump'ın seçilmesinin şaşkınlığını yaşadığını ifade etti.

Ertem, şunları kaydetti:

"Bu şaşkınlığa bağlı olarak Meksika, Güney Kore ve Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde belirsizlik olacağını düşünüyorlar. Burada küresel yanlış okuma var. Özellikle Türkiye'ye yönelik bir yanlış okuma var. Seçimden önce de dolar/TL'de 3,10'un üzerinde bir köpük vardı. Bunun geri geleceğini düşünüyorum. Kur burada çok ısrar etmeyecektir. Piyasalar sakinleşecektir. Türkiye'ye karşı yanlış algı ve yanlış okumadan geri dönülecektir. 

Türkiye dalgalı kur rejimi uyguluyor. Kurun yukarı yönlü tepki vermesi çok olağan bir şey. Bu Türk ekonomisinin ne kadar sağlıklı olduğunu da gösteriyor. Dolayısıyla kur tarafında endişe edilecek bir durum görmüyorum. Şu andaki kur seviyesi Türkiye'nin temel makroekonomik verilerini yansıtmıyor." 

"Yeni ekonomi yönetimini Trump belirleyecek"

Cemil Ertem, "ABD MerkezBANKASI (Fed) aralıkta faiz artırımına gidecek mi?" sorusu üzerine, Fed'in bu şartlar altında faiz artırabileceğini düşünmediğini ve Trump'ın yeni ekonomi yönetimini bekleyeceğini ifade etti.

Ertem, "Trump, mevcut Fed Başkanı Janet Yellen'i değiştireceğini söylemişti. Yellen'in gitmesinden sonra gelecek başkan Fed'in yeni politikasını belirleyecektir. Bu da aralık ayını geçecektir. Kısa dönemde doların uluslararası piyasada Trump'ın yeni ekibi belirlenene kadar çok ciddi ataklar yapacağını düşünmüyorum. Tam aksine doların düşüşe geçeceğini öngörüyorum. Türk lirası da bir müddet sonra buna uyum sağlayacaktır. Çok geçmeden TL üzerindeki olumsuz baskının kalktığını göreceğiz" şeklinde konuştu.

"Cumhurbaşkanı Başdanışmanı: Doların yükselişi ekonomimizin gücünü gösteriyor!" haberi, 09 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 09 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı: Doların yükselişi ekonomimizin gücünü gösteriyor! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı: Doların yükselişi ekonomimizin gücünü gösteriyor! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:59 Galatasaray Süper Lig'de Zafer Peşinde: Üst Üste Kazanma Rekoruna Koşuyor!
  2. 17:58 Ekonomist Demirtaş: Merkez Bankası'nın Faiz Kararı Hatalı!
  3. 17:55 Beyaz Eşya Sektörü: İç Pazarda Artış, İhracatta Düşüş
  4. 17:30 ACER Raporu: Avrupa'da LNG Talebi Artıyor
  5. 17:23 Sağlıklı ve Lezzetli: Yoğurtlu Brokoli Salatası Tarifi!
  6. 17:18 Nijerya'daki Hapishane Tahrip Oldu: Kaçaklar Yakalanıyor, Halk Uyarılıyor
  7. 17:09 Almanya'da Pandemi Döneminde Sağlık Harcamaları Yüzde 20 Arttı
  8. 17:05 Macron: Avrupa'nın Güçlenme Mücadelesi Geride Kalıyor, Ölüm Riskiyle Karşı Karşıya
  9. 17:00 İstanbul'da Hafta Sonu Güneşli Hava Bekleniyor
  10. 16:56 Meta'nın WhatsApp İle İlgili İddiaları: İsrail'in Hedef Belirleme Sisteminde Rolü mü Var?
  11. 16:52 Gazze'de Son 24 Saatte İsrail Saldırılarında 43 Filistinli Hayatını Kaybetti
  12. 16:45 Antalya'da Çöl Tozu Taşınımı: Görüş Mesafesi Azaldı
  13. 16:41 Kaspersky'den Telegram Kullanıcılarına Toncoin Dolandırıcılığı Uyarısı
  14. 16:36 Dunsborough'da 160 Balina Karaya Vurdu: 26 Hayvan Kurtarılamadı
  15. 16:35 Adı Fenerbahçe'yle Anılan Milli Yıldızdan Haber Var! 2 Yıllık İmza Atıldı!
  16. 16:10 Ekonomik Kriz Türkiye'de Çocuk İşçiliğini Artırıyor
  17. 16:08 Dikkat Edilmeli! Maske Takma Zorunluluğu Geri Dönebilir!
  18. 16:08 Sergen Yalçın İmzasını Attı! Yeni Takımı Resmen Açıklandı
  19. 16:08 Konut Piyasasında Son Dakika Gelişme! Fiyatlar Neden Düşüyor?
  20. 16:08 Yeşilçam'ın Efsanesi Kaza Geçirdi! Yoğun Bakıma Alındı
Ekonomi Haberleri