Cumhurbaşkanı Erdoğan: FETÖ mensuplarının başını ezmekte kararlıyız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: FETÖ mensuplarının başını ezmekte kararlıyız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: FETÖ mensuplarının ba... Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türkiye İhracatçılar Meclisi üyeleriyle buluştu.Erdoğan'ın burada yaptığı konuşmadan başlıklar şöyle:Ülkenin ihtiyacı olduğu her alanda tavrımı otaya koymaktan...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türkiye İhracatçılar Meclisi üyeleriyle buluştu.

Erdoğan'ın burada yaptığı konuşmadan başlıklar şöyle:

Ülkenin ihtiyacı olduğu her alanda tavrımı otaya koymaktan geri kalmadım. Kim ne düşünür diye düşünmeden sadece aziz milletimi düşündüm.17-25 Aralık darbe girişiminde gösterdiğim duruşu 15 Temmuz'da anlaşıldı. O ana kadar malesef birçok eş dost ahbap bizleri anlamıyordu, anlamamıştı. 15 Temmuz'da bu olay ortaya çıktı. Şimdi birçok kesim anladığını ortaya koymaya başladı.

EN YAKIN MESAİ ARKADAŞIMI KAYBETTİM

Ben en yakın mesai arkadaşımı kaybettim, aslında kaybolmadı çok yüce makama ulaştı. 16 yaşındaki yavrusu da onunla beraber o makama yürüdü. 2195 yaralımız, kimisinin ayağı kopuk, kolu kopuk gazi olarak ziyaretlerimizde gördükçe sorumluluğumuzun büyüklüğünü anlıyoruz. Bu işi adalet çerçevesinde, hukuk içinde hesabını soracağız.

RUSYA AÇIKLAMASI

İş dünyası diri olmazsa, güçlü olmazsa ülkemizin de diri olması mümkün değildir. Dün Rusya Federasyonuna bir ziyaret gerçekleştirdik. 10 sizden, 10 bizden olsun dediler. Dar kapsamlı bir işadamları zirvesi gerçekleştirdik. İnanıyorum ki çok kısa zamanda aramızdaki ekonomik ilişkileri düzelteceğiz.

Ne diyor FETÖ'cüler bu millet silahların karşısına dikilemez, bunlar kaçarlar diyor ama benim milletim anında, çağrımızı yaptık meydanlara dökülmekle kalmadı, tankların önüne geçti. Bunu sadece erkekler yapamadı, hanım kardeşlerim de yaptı. Gövdesi parçalanırcasına şehit oldu.

DOĞU ALMANYA'DA YAPTINIZ

FETÖ mensuplarının başını ezmekte kararlıyız. İş dünyasında da bunları temizlemek şarttır. 

Yürüttüğümüz mücadeleyi ancak örgütün finans kaynaklarını çürüterek başarabiliriz Bazıları bize akıl veriyor. Bürokraside binlerce kişiyi uzaklaştırıyorsunuz, endişe ediyoruz diye. Kendileri yapıp bize akıl veriyorlar. Bize bu endişelerden bahsediyorsunuz ama siz bunu Doğu Almanya, Batı Almanya birleşmesinde yaptınız. Biz bunu yapacağız, bunları temizlemeye mecburuz.

Erdoğan'ın konuşması şu şekilde:

Bankalara "konut kredisi faizlerini indirmeleri" yönünde yaptığı çağrıyı yineleyen Erdoğan'ın konuşmasının ilgili bölümü şöyle:

Farklı meşrep ve ideoloji sahibi kesimlerin bu ortamda birbirine gireceğini sanıyorlar ama ezber bozuldu, tam aksi oldu. Bir büyük Türkiye tablosu ortaya çıktı. Bilmiyorum, TBMM’yi gezme şansınız oldu mu? Parlamenter demokrasi bombalandı. Yeniden bir gazilik unvanına Meclis kavuştu. 100 kadar milletvekili gitti oturum yaptı. İşte bu. Biz bu güzel tabloyu sonuna kadar muhafaza etmekte, bunun için üzerimize düşenleri yerine getirmek zorundayız. O gece darbelerin karşısına dikilen her kardeşimizin, Yenikapı’yı dolduran milyonların vebalinin üzerimizde olduğunu biliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.

'KENDİLERİNE YENİ BİR SAF SEÇMİŞ OLURLAR'

Ekonomimizi inşallah yatırım, istikrar, ihracat gibi yapılar üzerinde büyütmek, yapısal reformları sürdürmekte kararlıyız. Mali disiplinden asla taviz vermedik, vermeyeceğiz. Hep söylüyorum, sadece faiz oranları konusunda bankacılarla benim aramda anlaşmazlığımız var. Hele bu dönemde. Kardeşim, sürümden kazanacaksınız. Ekonominin prensipleri, kaideleri orada farklı, bizde farklı mı ya? Bu şekilde milleti aldatmanın, girişimcimizi aldatmanın bir faydası yok. Karınca şeyi gibi, incik büncük bir sözleşme getiriyorlar, siz de onu imzalatıyorsunuz. Bir an önce parayı alayım diyorsunuz, onda da bir an önce alamıyorsunuz ha. Finans sektörünü kusura bakmasınlar, bu konuda biraz sıkıştıracağız. Ülkemizin bu döneminde kredi vermekten imtina etmek şöyle dursun, uyduruk bahanelerle kredileri çağıran bankalara kendilerine yeni bir saf seçmişlerdir.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan: FETÖ mensuplarının başını ezmekte kararlıyız" haberi, 10 Ağustos 2016 tarihinde yazılmıştır. 10 Ağustos 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan: FETÖ mensuplarının başını ezmekte kararlıyız haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Cumhurbaşkanı Erdoğan: FETÖ mensuplarının başını ezmekte kararlıyız 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:24 Cemevleriyle ilgili yeni karar Resmi Gazete'de
  2. 08:18 DEM Parti'den Bakan Yerlikaya'ya tepki: Kayyum yolsuzluklarını ve bıraktıkları borçları inceleyin
  3. 08:11 Fehmi Koru: AK Parti’ye yakın yazarlar ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ diyorlar
  4. 08:07 Murat Ağırel yazdı: ‘Belediyenin içinden geçmişler’
  5. 08:05 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji'den çok sayıda kente kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
  6. 05:47 Sadettin Saran açıkladı: Göreve gelirsek Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız
  7. 05:35 Başkentte ucuz alışverişin adresi! Markette fiyatlar artarken orada düşüyor
  8. 05:31 Otomobillerde Nisan ayı kampanyasını başlattı! Bu listeye bakmadan karar vermeyin
  9. 05:29 Hyundai fiyatlamalarını güncelledi! Türkiye'nin en ucuz aracıydı
  10. 05:27 Bakan Şimşek para politikaları hakkında konuştu: Harcamalarda kesintiye gideceğiz
  11. 05:25 Tesla'dan Türkiye'ye özel ucuz model sunuldu: Tek motorlu Model Y satışta
  12. 05:17 Tesla'dan Türk müşterilere müjde geldi: Model Y'ye özel 1,3 milyon lira indirim sunuyorlar
  13. 05:15 AYM'den ek vergi kararı verildi: 75 bin mükellef bunu bekliyordu
  14. 05:11 Mehmet Şimşek'e 'yerel halk' tepkisi: Sömürge valisi böyle konuşur
  15. 05:08 Zamanaşımına uğrayan hesaplarda önemli değişiklik yapılacak
  16. 05:02 CHP’den Et ve Süt Kurumu'na tepki geldi: Zam geri alınmalı
  17. 04:59 Merkez Bankası'nın rezervlerinde artış gözlemlendi
  18. 04:57 Tüketici kredilerinde artış gözlemlendi
  19. 04:54 Kafe ve restoranlardaki fahiş fiyat boykotuna ticaret odasından tepki geldi
  20. 04:52 Ekvador'da son 2 günde 2 belediye başkanı suç çeteleri tarafından öldürüldü
Gündem Haberleri