Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: ‘‘Halkın sorunu enflasyon bizim önceliğimiz"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: ‘‘Halkın sorunu enflasyon bizim önceliğimiz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: ‘‘Halkın so... Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Asrın İş İnsanları Derneği (ASRİAD) tarafından düzenlenen Geleneksel İftar Programı'na iştirak etti. Yılmaz, deprem ve enflasyon gibi zorluklara rağmen Türkiye'nin istikrarlı bir büyüme süreci içinde olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Halkın sorunu enflasyon bizim önceliğimiz. Enflasyonu düşürücü bir büyüme kompozisyonu uyguluyoruz. Kısa vadede dönemsel etkiler olsa da orta ve uzun vadede fiyat istikrarı ve sürdürülebilir büyüme birbirini destekleyecek," ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Asrın İş İnsanları Derneği (ASRİAD) tarafından düzenlenen Geleneksel İftar Programı'na iştirak etti. Yılmaz, deprem ve enflasyon gibi zorluklara rağmen Türkiye'nin istikrarlı bir büyüme süreci içinde olduğunu ifade etti. Yılmaz, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli politikalar arasında olduğunu da vurguladı.

'ÖNCELİĞİMİZ ENFLASYONU DÜŞÜRMEK'

Enflasyonu düşürmenin öncelikli politikaları olduğunu belirten Cevdet Yılmaz, "Önümüzdeki dönemde cari açığı düşüreceğiz. OVP planlarımızı uygulayacağız. Reel tarafta iyiyiz, finansal tarafta sorunlarımız var. Halkın sorunu enflasyon, bizim de önceliğimiz. Enflasyonu düşürücü bir büyüme kompozisyonu uyguluyoruz. Kısa vadede dönemsel etkiler olsa da orta ve uzun vadede fiyat istikrarı ve sürdürülebilir büyüme birbirini destekleyecek. Ekonomimizin rekabet gücünü ve verimliliğini artıracak yapısal reformlar gündemimizde," ifadelerini kullandı.

Yılmaz, Türkiye'nin dünya ortalamasından daha yüksek bir büyüme performansı sergilediğini belirtirken ekonomik verilerle ilgili bilgi de sundu. Yılmaz, "Dünya ortalama yüzde 3 büyürken, Türkiye'de yüzde 4,5 büyüme yaşandı. Geçtiğimiz yıl en büyük felaketlerden birini yaşadık, deprem felaketine rağmen büyümemizi sürdürdük. Milli gelirimiz 1 trilyon dolar barajını aşarak 1 trilyon 119 milyar dolara ulaştı. Kişi başına 13 bin dolar milli gelir seviyesine ulaştık, 14 bin dolar barajını aşmayı hedefliyoruz. 20 yıllık dönemde sanayinin büyüme hızı 5,8 imalat sanayinin büyüme hızı 6,2 oldu. Makro politikalarımızın temel ruhunu özetlerken aşırı ithalatı azaltarak, tüketimi daha ılımlı hale getiriyoruz. Tüketimin aşırısı ithalatımızı körüklüyor. Büyüme kısmında ise ihracatın yüksek olduğu strateji planımız var. Tasarruf oranlarımızı artırmayı, artan tasarruflarımızı verimli alanlara aktarmaya çalışıyoruz," sözlerini söyledi. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, konuşmasında 31 Mart'ta gerçekleşecek yerel seçimlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Seçim sürecinin devam ettiğini ancak bazı kesimlerin genel seçim havası yaratma çabası içinde olduğuna dikkat çekti. Yılmaz, "Yerel seçim yerel düzeydeki politikaları etkiler, bazı kesimler sistemli bir şekilde politikalarımız değişecek gibi bir söylenti yayıyor. Orta vadeli programımızı kalkınma planımızı, bütçemizi hazırladık. Daha önce yol haritamızı toplum ile paylaştık. Genel seçim havası oluşturmak doğru değil," ifadelerini kullandı.

'İSTANBUL'UN GELECEĞİ İÇİN OY KULLANMAK GEREKİYOR'

Yerel seçimlerle ilgili olarak konuşmasını sürdüren Yılmaz, "Geçen döneme göre İstanbul'da yatırım azalmış. Merkezi olarak gelen kaynak aynı ama İBB öz kaynaklarında düşüş var. İstanbul'un yatırımsızlığa tahammülü kalmadı. Bu yatırımsızlığın acısını göreceğiz. Biz inanıyoruz ki adayımız Murat Kurum İstanbul'u afetlere hazırlayacak ve ulaşım konusuyla uğraşacak. Bu dünya şehrinin risklerini azaltmak için çalışsa yeter. Adayımız çok iyi hazırlık yaptı. İstanbul'un geleceği için oy kullanmak gerekiyor," dedi. 

"Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: ‘‘Halkın sorunu enflasyon bizim önceliğimiz"" haberi, 27 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 27 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: ‘‘Halkın sorunu enflasyon bizim önceliğimiz" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: ‘‘Halkın sorunu enflasyon bizim önceliğimiz" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:İHA

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:15 Sinan Engin'den Galatasaray'a Sert Uyarı: "Ölüm Kalım Maçı Bekliyor!"
  2. 13:14 Lohusa Sendromu Uyarısı: Bu Belirtileri Görüyorsanız Dikkatli Olun!
  3. 12:44 Filistin lideri Abbas açıkladı: İsrail'i durduracak tek ülke ABD
  4. 12:43 TBMM'de anayasa mesaisi başlıyor: Numan Kurtulmuş siyasi partileri ziyaret edecek
  5. 12:39 Ümit Özat'ın Ali Koç'a göndermesi: Fenerbahçe şampiyon olamıyorsa senin yüzünden Ali Koç!
  6. 12:38 Hasan Arat'ın Musrati transferi hakkında sert sözler: Çöp tenekesi
  7. 12:32 İsmail Kartal eleştiri konusu oldu: 'şu Allah'ın cezası Krunic'i oynatmaması lazım'
  8. 12:29 Akıllara durgunluk veren olay yaşandı: Kayıp kedi kargo paketiyle bin kilometre yol gitmiş
  9. 12:26 Kayıp ekonomist ile ilgili yeni gelişme! DNA'lar eşleşti
  10. 12:24 Dev derbide kazanan belli oldu! Kanarya şampiyonluk yarışına tutundu
  11. 12:17 Özgür Özel açıkladı: İsraf ve tasarruf genelgesi yayınlayacağız
  12. 12:16 Polis memuru mesai arkadaşlarına kurşun yağdırdı! 2 polis şehit oldu
  13. 12:13 İYİ Parti'de kazanan belirlendi: Yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu
  14. 12:10 İsrail'de sağcı bakanlardan Netanyahu'ya tehdit geldi: Refah'a saldırı olmazsa hükümeti düşürürüz
  15. 12:07 Meteoroloji'den yurt genelinde alarm! Kuvvetli yağış ve fırtına geliyor
  16. 12:04 Brezilya'da yine 'Eylem Tok' vakası: Katil oğlunu olay yerinden annesi kaçırdı
  17. 12:00 Filistinlilerden ABD'li öğrencilere teşekkür mesajı: Kaldıkları çadırlara yazdılar
  18. 11:57 İsrail'de Netanyahu öfkesi devam ediyor: On binler yine sokağa indi
  19. 11:55 Maaşlar ilk üç ayda bitti: Emekli ve asgari ücretli enflasyona yenildi
  20. 11:54 İsrail Başbakanı Netanyahu'yu tutuklanma endişesi sardı! Görüşmeler düzenleniyor
Ekonomi Haberleri