Cumhurbaşkanını dinlerken

Cumhurbaşkanını dinlerken

Cumhurbaşkanını dinlerken Prof.Dr.Coşkun Özdemir                                                                CNN de 23 Mart akşamı Hakan Çelik, Erdoğan’ı misafir ediyor. Konuk cumhurbaşkanının...

Prof.Dr.Coşkun Özdemir                                                                

CNN de 23 Mart akşamı Hakan Çelik, Erdoğan’ı misafir ediyor. Konuk cumhurbaşkanının Hakan Çelik’in sorularına verdiği cevapları dinliyoruz. Doğaldır ki görüşme Erdoğan’ın dominansı altında geçiyor.

Soruları istediği gibi kendi dünyası kendi mantığına uygun şekilde yanıtlıyor. Ona göre Avrupa’da faşizm ve nazizim egemen. Küstahça hükümler veriyor, açıklamalar yapıyorlar. Onlara 16 Nisan’dan sonra en etkili ve layık oldukları cevaplarımızı vereceğiz Bunlar onlar İÇİN DE sizler için de sürpriz olacak Türkiye siyaseti ile yargısı ile tertemiz. Hapisteki gazeteciler gazetecilikten değil terörist oldukları için oradalar. Hakan Çelik başkanı incitmemeğe özen gösteriyor. Çok tedbirli çok nazik. Bazı sorular için sinirlendiği görülüyor cumhurbaşkanının…

Hakan Çelik çok merak ettiğimiz birçok soruyu soramıyor. Mesela;

Sayın başkan, ''demokrasiyi hala inilip binilecek bir tramvaya benzetmekte devam ediyor musunuz? 10 Kasımlarda sap gibi duruyoruz, bir yaygara koparılıyor’ demiştiniz. Laiklik halk isterse elbette gidecek, kalkacak  diye düşünüyor musunuz? İki ayyaşın yasalarına kurallarına mı uyacağız? Hindistan yöneticilerine “sizin kutsalınız hiç olmazsa canlı bizimki ölü kutsal, Gezi eylemi sırasında “yüzde elliyi evde zor tutuyorum'' Anayasa mahkemesini ve kararlarını tanımıyorum saygı duymuyorum'' bu sözlerinizin arkasında mısınız? Kabataş’taki üstü çıplak çok sayıdaki insan gerçek miydi? TV’lerde neden her akşam kumpasla yıllarca komutanların hapiste kalmasını  alkışlayan Nagehan Alçı ve Cem Küçük’ ü dinliyoruz. İsmail Saymaz’a Turgut Kazan’a, Emre Kongar’a, cumhuriyetçilere ne oldu?

Saray sofrasında misafir ettiğiniz bir tarihçi “Savaşı Yunan kazansaydı daha iyi olacaktı saltanat ve hilafet devam edecekti 10 Kasımlarda Anıtkabire gideceğinize kenefe gidin'' diyor. Onunla beraber misiniz? Hakimiyet Allah’ındır inancından vazgeçip milletindir ilkesini benimsiyor musunuz?

Evet bunları sormadı Hakan Çelik. Yetenekli halkı iyi anlayan iyi bir hatip olan Recep Tayyip Erdoğan’ın bizim gibi cumhuriyetçi, seküler, aydınlanmacı bilime hukukun üstünlüğüne öncelik veren insanlardan çok farklı bir dünyası var. Avrupa’nın rönesansla yarattığı seküler, aydınlanmacı bilimci değerlerle de bağdaşmıyor onun inancı. Onun için Atatürk aydınlığını, çağdaşlık ve uygarlığı ve onun savunucularını hiç sevmiyor. Bu konularda tarafsız olamıyor. Cumhuriyet yazarlarının ve benzer bir çoğunun hapiste olmalarını adalete aykırı bulmuyor. Şu Kadri Gürsel şu Hakan kara ne suç işlemiştir de neredeyse 5 aydır hapistedir demiyor. Onlar ve benzerleri Erdoğan’ın dünyasından değildir. Yargı da böyle düşünüyorsa o zaman hapiste olmaları doğrudur İtiraz edecek bir şey yoktur. Cumhurbaşkanının öncülük ettiği bu kutuplaşma Türkiye’ye çok pahalıya mal oluyor Bu taşlı sopalı bıçaklı ayrışma. Nasıl gerçek bir demokrasiye kavuşabiliriz, nasıl ayni hümanist özgürlükçü bir dünyayı benimseyebiliriz,   yazık ki çok zor görünüyor ama umudumuzu kırmayalım. Kendi çıkarımızla, biyolojik yaşamla sınırlı kalmadan uğraş verelim.

">

"Cumhurbaşkanını dinlerken" haberi, 24 Mart 2017 tarihinde yazılmıştır. 24 Mart 2017 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kritik kategorisi altında bulunan Cumhurbaşkanını dinlerken haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Cumhurbaşkanını dinlerken 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kritik konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:26 Fed açıkladı: Enflasyon en büyük finansal risk olarak görülüyor
  2. 00:13 Elektrikli otomobiller baş ağrısı mı yapıyor? İşin sır fren sistemiyle açıklandı
  3. 00:11 Türkiye milyarlarca dolarlık dev yatırımı daha kaçırdı!
  4. 00:09 Audi'lerin bagajlarındaki rakamlar ne anlama geliyor? İşte güç tablosunun sırrı!
  5. 00:06 Ucuza lüks otomobil arayanlara iyi haber geldi! Yeni Citroen C3 Aircross size göre olabilir
  6. 00:00 Sadettin Saran açıkladı: Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız
  7. 23:50 Dünyanın en iyi havalimanları açıklandı: Türkiye de listede
  8. 23:46 AKP’li Nihat Zeybekçi İsrail’le ticareti savundu: ''Katliam başka ticaret başka''
  9. 23:43 Türkiye boykota gidiyor! Ünlü adlar da destek verdiğini açıkladı
  10. 23:41 Altın sahiplerini korkutan uyarı geldi: "Bu fırsat kaçmaz, hazırlanın"
  11. 23:32 Trump'ın yargılandığı bina önünde kendini ateşe verdi
  12. 23:29 BM açıkladı: Sudan'da insan eliyle oluşturulan kriz çok büyük boyutta
  13. 23:08 Dünya Bankası, Türkiye'ye milyonlarca dolarlık bir borç verme kararı aldı!
  14. 23:01 Trump'ın yargılandığı mahkeme önünde bir kişi kendini yaktı!
  15. 22:53 Fenerbahçe'nin Avrupa'dan elde ettiği gelir açıklandı!
  16. 22:49 Türkiye pazarı için özel olarak geliştirilen Tesla Model Y'nin satış fiyatı netleşti!
  17. 22:15 Gazze'deki Çatışmalar Çevre ve Sağlık Felaketine Yol Açıyor: BM Uyarısı
  18. 22:14 Kulüpler Birliği, TFF'ye seçim için bir çağrıda bulundu!
  19. 22:14 Beşiktaş, ligdeki beş maçlık galibiyet hasretine son verdi
  20. 22:11 Beşiktaş, MKE Ankaragücü'nü 2-0 Mağlup Ederek Galibiyet Hasretine Son Verdi
ABC Kritik Haberleri