Cumhurbaşkanı'nın dünyası

Cumhurbaşkanı'nın dünyası

Cumhurbaşkanı'nın dünyası Cumhurbaşkanının cumhuriyetin devrimlerini, aydınlanmayı, batı uygarlığı değerlerini ret eden bir dünyası var.Türkiyenin cumhuriyetçi ve aydınlanmacı insanlarının   bir bölümü inanılmaz bir şekilde bu gerçeği görmezden...

Cumhurbaşkanının cumhuriyetin devrimlerini, aydınlanmayı, batı uygarlığı değerlerini ret eden bir dünyası var.Türkiyenin cumhuriyetçi ve aydınlanmacı insanlarının   bir bölümü inanılmaz bir şekilde bu gerçeği görmezden geliyorlar Erdoğan için o kendi dünyasını kurmak onun kutsal bir misyonudur Bundan hiç vazgeçmeyecek, bu hedefe varmak için her türlü güçlüğü mücadeleyi göze alacak karşı duranlara hiç acımayacaktır.Dindar ve kindar gençler yetiştirmek istemesi bu yüzdendir.O gençler kinlerini  içlerinde tutacaklar  ve fırsatları kullanarak bu devrimlerle mücadele edecek temelde İslama ve kurana dayanan bir ülkenin kurulmasına hizmet edeceklerdir

Cumhurbaşkanı İBN Haldun Üniversitesindeki hitabında bu görüş ve düşüncelerini ve benimsediği dünyayı açık bir şekilde ifade etti.Bugüne kadar Erdoğan ve AKP ileri gelenlerinin İBN Haldun İBN RÜŞT ,İbn Sina (AViCENNA) ) Farabi ,EL KİNDİ BİRUNİ gibi islam bilginlerinden söz ettiklerine rastlamamıştım.Onları yalnız din adamı olarak takdim etmek eksiktir Onlar ayni zamanda sosyolog ve dinin dışladığı felsefecilerdir.Avrupa rönesansına ilham vermişlerdir.Keşke bu halk bu yöneticiler kuranla birlikte bu felsefecileri anlayabilselerdi. Yaşar Nuri gibi bilge bir kişiyi okusalar dinleselerdi...

Bence politikacılar bunu istememiş oy uğruna bağnazlığın egemenliğini tercih etmişlerdir Halkımızın kuranı okuyup anladığını Allahın neyi emredip neyi yasakladığını bildiğini hiç zannetmiyorum. .Erdoğan, Atatürk devrimlerini benimseyen ,Mustafa Kemalin askerleriyiz diye haykıran laikliğin ve medeni hukukun yanında olan  gençlikle beraber değildir.Onlara öfkelidir. Kinini içinde tutan ve onu çağdaş dünya, aydınlanma batı değerleri,modernizme karşı kullanan Türkiyeyi adım adım islam cumhuriyetine götürme hedefini benimseyenler onun gençleridir.

Erdoğan ve Abdullah Gül Necip Fazılın hayranı ve müritleridirler.Ona göre millet meclisi yerine yücelen kurultayı bir güzideler elitleri olmalıdır,hakimiyet Hakkındır emirler gökten gelir .Bir Başyüce halka hakimdir ve kimseye hesap vermek durumunda değildir.

Erdoğan bir tek adam bir Başyücedir Yıllar önce Tayyip Erdoğan demokrasi  bir tramvaydır bir araçtır,ben istediğim yerde biner istediğim yerde inerim diyerek hedefinin ne olduğuna  işaret etmişti. Hiç hata yapmadan hedefine doğru yürüyor. 10 kasımlarda bir sap gibi duruyoruz,bir yaygara koparılıyor diyerek Atatürk ve devrimlerine duyduğu tepkiyi ortaya koymuştu.

Saray sofrasında oturan bir tarihçi “Yunan kazansaydı iyi olurdu, saltanat ve hilafet devam ederdi, 10 kasımlarda Anıt Kabire gideceğinize kenefe gidin “diyebilmiş hakkında hiçbir soruşturma yapılmamıştır.Erdoğan bugün  tek devlet tek  bayrak diyor ama aslında onu eleştirenleri teröristler olarak anıyor,sicilleri katliamlarla yüklü insanlar bizi nasıl eleştiriler. .diyor.Onlar üniversitelerde masum insanları sokağa  attılar diyor.

OHAL ile atılan binlerce akademisyenin sözünü etmiyor.Çünkü onlar teröristtir, onların hesabı sorulmaz. Yıllarca hapiste yatanların 159 gazetecinin hesabı da sorulmaz onlar gazeteci değil teröristtirler. Binlerce kitap yasaklamışlar bilime karşı çıkmışlardır(hayret) Bazı kitaplar bomba etkisi yapar dediğini hatırlamıyor.  Şanlı tarihimizi müfredata koyacağız buyuruyor cumhurbaşkanı. Nedir o şanlı dediği tarih? Kafire karşı sefere çıkmak ve binlerce insanı kılıçtan geçirmek. Alevilerin kanı malı mülkü karısı helaldir deyip katletmek ve benzerleri. Amerika da şanlı tarihi arasına Hiroşimada 300 bin kişinin atom bombası ile öldürülüşünü koymuştur mutlaka.

Erdoğan bu olayla ilgili “çocuklar şeker yiyebilsinler “ diyen Nazım Hikmetin şiirini okumuştu    Amerikan ordusunun Irakı uydurma bir gerekçe ile işgali ile 1.5 milyon  Müslümanın öldürülüşünü de.zaferleri arasına katmıştır.Erdoğan bu işgale de destek vermiş Amerikan Ordusunun kayıpsız ülkesine dönmesini dilemişti. 

Erdoğan kendisinin her icraatı için doğru ve  haklı yolda olduğundan o kadar emindir ki ona bir yanlışlık bir haksızlık atfetmek mümkün değildir her yaptığı doğrudur, meşrudur Açıkca.kutuplaşmadan yanadır onu teşvik etmektedir.Onun yandaşları vardır, karşıtları vardır.o karşıtları ile bir araya gelmesi bir cumhurbaşkanı olarak onları kucaklaması söz konusu değildir.Çünkü Türkiye muhaliflerle ,teröristlerle...

AKP, Erdoğan düşmanları ile doludur.Onları hoş görmek. affetmek, caiz değildir ve söz konusu değildir.Hapistekiler  hak ettikleri için oradadırlar.En doğru yol Erdoğanın yoludur ona itaat etmek tutulacak en doğru yoldur.Bu ülkenin yurtseverlerinin derin kaygılar içinde bulunmak sanki kaderleri olmuştur.Ama yurt sevgisi, halk sevgisi, 90 yaşına ulaşıyor hatta onu aşıyor da olsanız Türkiyeyi huzura ve barışa kavuşturmak için  yılgınlığa düşmeden mücadele etmeyi gerektiriyor. Bunun hiç de az sayıda olmayan Muazzez İlmiye, Hıfzı Tupuz, Doğan Kuban, Bozkurt Güvenç gibi örneklerini saygı ile selamlıyorum. 

"Cumhurbaşkanı'nın dünyası" haberi, 21 Mayıs 2017 tarihinde yazılmıştır. 21 Mayıs 2017 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kritik kategorisi altında bulunan Cumhurbaşkanı'nın dünyası haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Cumhurbaşkanı'nın dünyası 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kritik konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:52 BAE Başbakanı, Dubai'deki Şiddetli Yağışlar İçin 545 Milyon Dolarlık Yardım Onayladı
  2. 13:48 O Banka 15.000 TL'lik nakit emekli promosyonunu resmen açıkladı!
  3. 13:46 Emeklilerin Alım Gücü Azalıyor: TÜED'den Çağrı
  4. 13:45 Rusya, THY'nin Latin Amerika uçuşlarına kabul etmemesinde ABD baskısını iddia ediyor
  5. 13:42 Pratik ve Lezzetli: Ev Yapımı Patatesli Rulo Börek Tarifi!
  6. 13:41 Borsa İstanbul günün ilk yarısını yükselişle tamamladı
  7. 13:38 Max Kruse'un Sıra Dışı Geri Dönüşü: BSV Al-Dersimspor'un Yeni Takım Kaptanı
  8. 13:34 AB'den Çevre İçin Önemli Adım: Tek Kullanımlık Plastikler Yasaklanıyor
  9. 13:34 Gazze'de yaşam savaşı devam ediyor: Can kaybı 34 bin 305, yaralı sayısı ise 77 bin 293'e yükseldi
  10. 13:30 İş Bankası'nın 100. Yıl Bonosu Yeşil Finansman halka arzında rekor talep gördü
  11. 13:27 Kahramanmaraş'ta 4 Yaşındaki Çocuk Vahşice Katledildi
  12. 13:20 İçişleri Bakanı: DEAŞ'a Yönelik Operasyonlarda 23 Şüpheli Yakalandı
  13. 13:14 Dolar ve Euro, Türk Lirası Karşısında Sabitleniyor: 25 Nisan 2024 Güncel Değerler
  14. 13:10 Altın Piyasası Dalgalı: 25 Nisan 2024 Güncel Fiyatlar!
  15. 13:06 Pedro Sánchez, Eşinin Yolsuzluk İddialarıyla İlgili Soruşturma Nedeniyle Görevini Askıya Aldı
  16. 13:00 Trafikte Emniyet Şeridi İhlali Artık Daha Pahalı: Ceza Miktarı Yüzde 58 Arttı!
  17. 12:57 Simit Fiyatlarına %10 KDV Yansıyacak: Vatandaşlar Zam Endişesi Yaşıyor
  18. 12:53 Panathinaikos, AEK Athens Karşısında Şampiyonluk Yolunda Büyük Darbe Aldı!
  19. 12:49 Sağlıklı Atıştırmalık: Diyet Poğaçası Tarifiyle Lezzetli Alternatif!
  20. 12:45 TikTok CEO'su Shou Zi Chew''İçiniz Rahat Olsun, Hiçbir Yere Gitmiyoruz''
ABC Kritik Haberleri