"Cumhurbaşkanının İnsan Hak ve Özgürlüklerine saldırıları kabul edilemez"

"Cumhurbaşkanının İnsan Hak ve Özgürlüklerin... Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Zekiye Bacaksız, 'Hiçbir Müslüman doğum kontrolü yapamaz" diyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın sözlerine yazılı bir açıklama ile tepki göstedi.İşte o açıklama:Recep Tayyip Erdoğan gerek...

Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Zekiye Bacaksız, 'Hiçbir Müslüman doğum kontrolü yapamaz" diyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın sözlerine yazılı bir açıklama ile tepki göstedi.

İşte o açıklama:

Recep Tayyip Erdoğan gerek başbakanlık gerekse son görevi olan Cumhurbaşkanlığı görevlerinde ''kürtaj cinayettir, kadın erkek eşit olamaz, en az üç çocuk, kadın mı kız mı’’ gibi kadın bedeni üzerinden insan hak ve özgürlüklerini yok sayan açıklamalarda bulunmuş son dönemde ise bu açıklamalarına " Müslüman aile doğum kontrolü yapmaz " diyerek bir yenisini eklemiştir.
 
Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına göre; devlet düzeninin ve hukuk kurallarının, akla ve bilime dayandırılması esastır.
 
Cumhurbaşkanı, pazartesi günü kamuoyunun da yakından bildiği gibi “Nüfus planlamasıymış, doğum kontrolüymüş, hiçbir Müslüman aile böyle bir anlayışın içinde olamaz. Rabbim ne diyorsa, sevgili Peygamber ne diyorsa biz o yolda gideceğiz’’demiştir.
 
Cumhurbaşkanı yaptığı bu açıklama ile, koruyucu sağlık hizmet sunmakla görevli olan ve sahada aktif olarak "bilimsel doğum kontrol yöntemlerini" halka anlatmakla görevli olan sağlık çalışanlarını, halkın hedefi haline getirmiştir. Zira, doğum kontrolü uygulayanların,  Müslüman olmadığını, Allah’ın ve peygamberin yolundan ayrılanlar olarak gördüğünü açıkça ilan etmiş ve kişileri hedef göstermiştir.
 
Laik Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı, halkın dini duygularını kullanarak sömürü yapmakta,anayasal görevler sınırlarının dışına çıkmakta, Cumhuriyet ilk eleri, insan hakları ve laiklik ile çatışan bir kimlik taşıdığını açıkça ortaya koymaktan geri durmamaktadır.
 
Anayasa’nın 41. maddesinde, aile planlamasının öğretimi ve uygulanması devletin görevi olarak tanımlanmaktadır. Temel sağlık hizmetlerinden olan aile planlaması; ailelerin istedikleri sayıda, istedikleri zamanda ve sağlıklı aralıklarla, bakabilecekleri kadar çocuk sahibi olmaları olarak tanımlanmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti’nde bireylerin aile planlaması hizmetlerinden en geniş şekilde yararlanması sağlanarak anne ve bebek ölümlerinin azaltılması ve sağlıklı bir toplum oluşması hedeflenmiştir.
 
Uluslararası Aile Planlaması Derneği (IPPF) tarafından yayımlanan ve Sağlık Bakanlığı’nca ulusal düzeyde benimsenen bildirgeye göre ise üreme hakları çerçevesinde kadının;  yaşama, özgürlük, eşitlik, mahremiyet, düşünce özgürlüğü, bilgilenme ve eğitim, evlenme ve aile kurma konularında seçim yapma, çocuk sahibi olup olmamaya karar verme, sağlık bakımı alma ve sağlığın korunması, bilimsel gelişmelerden yararlanma hakları olarak yasal çerçevede ele alınmaktadır. Bu hakların temel insan hakları arasında yer aldığı unutulmamalıdır.
 
Cumhurbaşkanı, anayasaya bağlılık yeminini ve anayasayı, ayrıca evrensel insan haklarını görmezden gelmekte, çağdışı söylemleri ile karanlık yarınlara adım atma kararlılığını da sergilemektedir.

Kadını çocuk doğurma makinesine çevirmek isteyen, çalışma yaşamından dışlayan, koruyucu sağlık hizmetlerini sunmakla görevli olan tüm sağlık çalışanlarını, halkın dini duygularını kullanmak suretiyle karşı karşıya getiren hastalıklı anlayışı reddediyoruz.
 
Genel Sağlık-İş, Türkiye’yi çağdaş medeniyetler yolundan alıkoyan, Ortadoğu'nun karanlık zihniyetine teslim eden ve sağlık çalışanlarını zor durumda bırakan zihniyete karşı her türlü demokratik ve hukuksal mücadele yollarına başvurma kararlılığındadır.

""Cumhurbaşkanının İnsan Hak ve Özgürlüklerine saldırıları kabul edilemez"" haberi, 02 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 02 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan "Cumhurbaşkanının İnsan Hak ve Özgürlüklerine saldırıları kabul edilemez" haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. "Cumhurbaşkanının İnsan Hak ve Özgürlüklerine saldırıları kabul edilemez" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  2. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  3. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  4. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  5. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  6. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  7. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  8. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
  9. 00:21 ABD üniversitelerindeki Filistin gösterileri, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun endişesini uyandırdı
  10. 00:18 Fenerbahçe Beko'dan; Final Four'a Dev Adım Atıldı!
  11. 00:17 Mehmet Yılmaz değerlendirdi: "Erdoğan’ın MHP’yi itekleme gücü yok!"
  12. 00:14 Batman'da, DEM Parti'nin il binasında arama gerçekleştirildi
  13. 00:03 Özgür Özel'in Steinmeier Görüşmesi Detayları Tek Tek Ortaya Çıktı!
  14. 23:56 Ali Koç'tan Ahmet Ketenci'ye sitem geldi!
  15. 23:44 Estetik Yaptıran Selen Görgüzel Beğeni Yağmuruna Tutuldu!
  16. 23:39 BM, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu
  17. 23:34 Valilik, iki gün boyunca Kuzey Afrika'dan toz taşınacağını bildirdi: Halkı uyardı
  18. 23:26 Koç Ailesi'ne büyük bir darbe geldi: Bir haftada 150 milyon dolarlık bir değer kaybı yaşadılar
  19. 23:19 Yeliz Yeşilmen'den Hadise'ye Tam Destek!
  20. 23:13 Seda Sayan ve Çağlar Ökten'in yeni aşk yuvası! Yuva değil saray!
Gündem Haberleri