Cumhuriyet Davası’nda ara karar günü

Cumhuriyet Davası’nda ara karar günü

Cumhuriyet Davası’nda ara karar günü Miray Mert / ABC Haber MerkeziCumhuriyet Gazetesi yönetici, yazar ve çalışanlarının FETÖ, PKK ve DHPK-C adına üye olmamakla birlikte suç işledikleri iddiasıyla yargılandıkları davanın beşinci gününe girildi. Bugün ara karar...

Miray Mert / ABC Haber Merkezi

Cumhuriyet Gazetesi yönetici, yazar ve çalışanlarının FETÖ, PKK ve DHPK-C adına üye olmamakla birlikte suç işledikleri iddiasıyla yargılandıkları davanın beşinci gününe girildi. Bugün ara karar açıklanacak. Sanıkların tahliye edilebileceği belirtiliyor.


Cumhuriyet Gazetesi davasında savcı Musa Kart dahil beş kişi için tahliye talebinde bulundu.


Merdan Yanardağ konuştu: ABC Gazetesi ve Tele1 TV Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Cumhuriyet Davası’nın beşinci gününde Çağlayan Adliyesi önünde bir basın açıklaması yaptı. Merdan Yanardağ, Cumhuriyet Davası’nın 12 Eylül 2010 Referandumu ile yolları döşenen mezhepçi faşizan bir kadronun Türkiye’nin ilerici ve aydınlanmacı birikimini tasfiyeye yönelik bir siyasi davası olduğunu söyledi. Yanardağ, Cumhuriyetçilerin özgürlüğünün sağlanamaması durumunda daha ağır davaların geleceğini vurguladı.


Merdan Yanardağ: Cumhuriyetçilerin özgürlüğünü... paylaşan: abcgazetesi


Cemal Canpolat: CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, yaptığı basın açıklamasında Cumhuriyet Gazetesi Davası'nın delilsiz bir dava olduğunu ve bu davanın çöktüğünü belirtti.


Cemal Canpolat: Cumhuriyet Davası çökmüştür! paylaşan: abcgazetesi


Barış Yarkadaş: CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, ara kararın beklendiği Cumhuriyet Davası’nın beşinci gününde ABC’ye konuştu. Barış Yarkadaş, Cumhuriyet Gazetesi Davası’nın gazeteciliğe ve Türkiye’nin aydınlanmacı ve ilerici kesimlerine yönelik bir gözdağı davası olduğunu fakat Cumhuriyet’in ve cumhuriyet fikrinin yıkılmayacağını vurguladı.
Barış Yarkadaş ABC paylaşan: abcgazetesi


cumhuriyetokuma.png

Yurttaşlar ve milletvekilleri, Cumhuriyet'e destek olmak için Adliye bahçesinde Cumhuriyet gazetesi okudu


12.54-Avukat Can Atalay: Ahmet Şık gözaltına alındığı gün Sabah'ta Nazif Karaman'ın haberinde 'Ahmet Şık'a şu soru sorulacak' diye yazıyor ve savcı o soruyu soruyor. Ahmet Şık da "Siz mi soruyorsunuz, Nazif Karaman mı soruyor?" diye soruyor bunun üzerine. 2015 yılı haberleri için neden iki sene bekleniyor? Başsavcılık görevini ihmal mı etmiş yoksa açık ve yakın bir tehlike yok mu? 


12.53-Avukat Can Atalay: Savcı bize sorgu bittikten sonra söyle bir haber var cevap vermek ister misiniz dedi. Ahmet Şık:Siz mi soruyorsunuz Nazif Karaman mı?


12.50-Avukat Can Atalay:Tipik bir Ahmet Şık sorgusu oldu ve tutukluluğa sevkten farklı bir gerekçe gösterildi .


12.47-Avukat Can Atalay: İfade Terörle Mücücadele Şubesi'nde Savcı tarafından alındı.Yasak sorgu yöntemidir.Tutanakta imzası olmayan sivil biri ifadeyi takip etti. Twitler meselesi en acı ve eğlenceli olanı.Aynı konuda Anadolu Adliyesi'nde 7 Kasım'da ifade verdik çıktık. Şikayetçi Antep'ten gazeteci.


12.45-Savcı bu soruya, "Kağıt işleri uzun sürüyor" cevabı verdi.   


12.44-Avukat Can Atalay:Savcı önce 301 den başlamaya heves etti...Avukat Tora Pekin ise bu sırada, "Önce 301 den başlayamazsınız izin aldınız mı" sorusunu yöneltti.  


12.40-Avukat Can Atalay: Ahmet Şık, tutuklanana kadar el konulan bir eşya yok. Neden bunları anlatıyorum. Ahmet Şık'ın bu davaya dahil edilmesinin nedeni bir tweet.


12.36-Ahmet Şık müdafi Avukat Can Atalay: Dosyaya ilk bakışta herhangi bir yargıcın Ahmet Şık ile ilgili tahliye kararı vermesi gerekirdi... 


12.34-Verilen aranın ardınndan avukat Tora Pekin söz aldı. Pekin: Musa Kart'ın çizdiği karikatürlerin karşıtı şeylerle nasıl suçlanabildiğini biz kelimelerle anlatmaya çalışıyoruz.


12.25 - Duruşmaya ara verildi.


12.15 - Avukat Uğur Yetimoğlu: Okur kitlesi ve dünya görüşünü değiştirmekten bahsediliyor ama bununla ne kast edildiği belli değil. Savcıların, Cumhuriyet'in kurucu değerlerini koruma gayreti göstermeleri gözlerimizi yaşartıyor.


11.57 - Hikmet Çetinkaya'nın avukatlarından Av. Burak Oder: 'Bylock'lu telefondan aranmış olmanın delil olduğunu anlatmayacağım, nasıl bir algı yaratılmak istendiğini anlatacağım. Delil diye karşımıza konulanlar, kendi vukuu dışında bir vakıayı anlatma kabiliyetine sahip değiller. Müvekkilime sms atılmış. Eğer sms ile örgüt yaratılacaksa bayramlarda bir sürü sms atılıyor. Hikmet Çetinkaya iddianameye göre 'Bylock'cu bir polis memuru ile görüşmüş. Numarayı aradık karakol çıktı. Çetinkaya, davada yardım ettiği iddia edilen örgütlerden aldığı tehditler nedeniyle koruma altındadır, o nedenle polisi aramıştır. Hikmet Çetinkaya'yı arayan numaralardan biri 0850 li numara. Bu bile iddianameye girmiş.


11.55 - Hikmet Çetinkaya'nın avukatlarından Kaan Karcıoğlu: Savcılık ciddi bir soruşturma yapmış olsaydı takipsizlik kararı verilecek ve adliye iş yükünden de kurtulmuş olacaktı. Müvekkilimiz 15 Temmuz'dan önce yazdığı yazılarda tehlike konusunda uyarıcı olmuştur. 


11.50 - Bülent Utku vekili Av. Ayhan Erdoğan: Tahliye talebi konusunda dün söylediklerimiz yeterlidir. Başkaca bir şey demiyoruz.


11.45 - Kadri Gürsel'in avukatlarından Vecihi Tokuç: Kadri Gürsel'in sınıf arkadaşıyım. Vereceğiniz karar kamu vicdanını rahatlatsın. Yargılanan gazeteci yok sözü kamu vicdanını rahatsız ediyor. Bu salonda gazeteciler, gazetecilik faaliyetleri nedeniyle yargılanıyor.


11.15 - Avukat Köksal Bayraktar: Basın hürdür, sansür edilemez. Basın da düşünce özgürlüğüne sahiptir. Anayasa'da var. Yeni basın kanunu sansür edilemez'i kaldırdı. Ama ben bugün mahkemenin de basın hürdür dediğini biliyorum. İnsanın düşüncesi sınırlanamaz. Düşünce özgürlüğü var ise basın özgürlüğü vardır, ikisi birbirinden ayrılamaz. Ben bugün bu davada basının hür olması gerektiğinin iddia makamınca da ortaya konmasını diliyorum. Basın Kanunu'nda yayın danışmanı yok dediniz. Yeni Basın Karunu 11. madde eser sahibi sorumludur diyor. Ama iktidar mutlaka birilerini cezalandırmak istediği için sorumlu müdür yanına yayın müdürü vb. de eklemiş. Kadri Gürsel'in gazetedeki statüsü Basın Kanunu çerçevesinde belirlenmiştir ve serbest bir statüdür, sorumluluğu yoktur. 'Nerede bizim silahlarımız, top, tüfeğimiz?' İddianamedeki suçlamalar bunu düşündürüyor. Basın bayramı 114 yıldan bu yana kutlanıyor. Bu dava, bu bayramın kutlanması için sebep olsun. Basın bu suçları işlemeye elverişli değldir. Çetin Özek "İşlenmek istenen suça elverşli cebir şiddet gerekir" der. Ellerinde silah yok. Müvekkilim IPI üyesidir. IPI'ya 120 ülke üyedir. 1500 gazeteci temsil ediliyor ve bu insanları temsil eden kişilerin arasına Kadri Gürsel seçildi. Av. Köksal Bayraktar sözlerini tahliye talebi ile bitirdi.


11.10 - Av. İlkan Koyuncu: Biz buraya Norveç'ten gelmedik. Bugün buradan adalet fışkırsın demiyoruz, bunun olmayacağını biliyoruz ama hiç değilse bir kırıntı bekliyoruz. Ancak hukuksuzluktan da ölüyoruz. 9 aydır tutukluyuz. Cemaat örgüttür diyen Kadri Gürsel sanık, Fethullah Gülen'in kitaplarını okudum diyen tanık. 9 aydır tutuklu olan biziz.


11. 05 - Av. İlkan Koyuncu: Kadri Gürsel 2016 Mayıs'inda Cumhuriyet'te yazı yazmaya başladı. Sadece 12 Temmuz'da bir yazı yazdı. Ne 'FETÖ', ne darbe geçiyordu. Müvekilimi arayanlardan biri Nazlı Ilıcak. Programına müvekkilimi konuk almış. Ilıcak'ın telefonu Turkuaz medyaya ve Sedat Albayrak adına kayıtlı. Onların ifadesi neden alınmamış?

Kadri Gürsel'e dair bylock suçlamalarına dair: Muvekkilim sadece aranmış, sms atılmış.


11.00 - Kadri Gürsel vekili Av. İlkan Koyuncu: İddianamede somut suçlama yok. Önce kendimizi suçlayıp sonra savunacağız. Müvekkil vakıfta hiçbir zaman görev almamıştır.Yenigün haber ajansında bir görevi yoktur. Basın kanunu kapsamında suç duyurusu da yok.


10.55 - Kadri Gürsel'in avukatı İlkan Koyuncu: İddianamede 2013 sonrasında bir takım usülsüzlükler olduğu iddia ediliyor. Müvekkilim 2013 öncesinde Milliyet gazetesinde çalışıyordu. Vakıf yönetiminde de hiç yer almamıştır. 


10.50 - Av. Ali Rıza Dizdar: "Bu dosyada kişilerin özgürlüğünün kısıtlanmasını gerektiren herhangi bir delil toplanmamıştır. Derhal beraat verilmeli" dedi. Mahkeme başkanı, derhal beraat koşullarının oluşmadığını, yargılamanın devamını gerektiren olgular olduğunu söyleyerek talebi reddetti.

"Cumhuriyet Davası’nda ara karar günü" haberi, 28 Temmuz 2017 tarihinde yazılmıştır. 28 Temmuz 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Cumhuriyet Davası’nda ara karar günü haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Cumhuriyet Davası’nda ara karar günü 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:44 Mevduat Süresi Dolmak Üzere! Avantajlı Faiz Oranlarından Faydalanmak İçin Son Şansınız!
  2. 13:44 Ebeveynler Dikkatli Olun! Bu Detaylar Çocuğunuzda Gizli Bir Sorun Olduğunun İşareti Olabilir!
  3. 13:44 Şok Haber: Ünlü Airfryer Markası da İflas Etti!
  4. 13:36 Mansur Yavaş, Almanya Cumhurbaşkanı İle Görüşme Sağladı!
  5. 12:44 Melek Mosso'dan Dikkat Çeken Açıklama Geldi!
  6. 12:34 Canlı yayında şok! O büyük kavga! 'Anca otur sen izle'
  7. 12:22 Oscar'lı Güzel Oyuncu 10 Kişiyle Öpüştü!
  8. 12:16 Erdoğan Kısa Çay Sohbetinde Özgür Özel ile görüştü!
  9. 12:12 Elektrikli Çağ Başladı: Mercedes Efsanesi G Serisi Artık Elektrikli!
  10. 12:11 O Şehrin Kapıları Ücrete Tabi! Artık Giriş Ücreti 174 TL
  11. 12:10 IMF yıl sonu dolar tahminini açıkladı: Tahmini öğrenince dudağınız uçuklayacak!
  12. 12:10 Teknoloji Devi Yerli Otomobil Firmasını Satın Alarak Sektöre Damgasını Vuruyor!
  13. 12:10 Evindeki Yılanla Yasak Aşk Yaşayan Kadının Korkunç Sonu!
  14. 12:09 Oğulcan Engin Sevgilisi İlayda Alişan'la ilgili paylaşım yaptı!
  15. 11:52 Portekizli genç yıldız Fenerbahçe'ye mı geliyor? Transfer rüzgarı!
  16. 11:47 Tüm Türkiye'ye Fırtına Uyarısı! Saatlik 80 Km Hızla Vuracak!
  17. 11:46 İflas haberleri ardı ardına gelmeye devam ediyor: Türkiye'nin iki dev şirketi iflas bayrağını çekti
  18. 11:40 DEM Parti: Kayyımlar sandığa gömüldü
  19. 11:39 Altınok'un Belediye Soygunu: 1.7 Milyar Borç ve Boşaltılan Kasa!
  20. 11:32 Mehmet Aslantuğ ve Arzum Onan'ın Müstakbel Gelini Can Aslantuğ Aşkına Paylaşım Yağmuru!!
Otomotiv Haberleri