Cumhuriyet'ten Can Dündar açıklaması

Cumhuriyet'ten Can Dündar açıklaması

Cumhuriyet'ten Can Dündar açıklaması Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'ın "Yorucu bir maratonun ardından bir süre izin kullanacağım. Sonra? Mücadele kaldığı yerden devam edecek. Dostlar üzülmesin. Düşman sevinmesin" açıklaması ve 7 çalışan ile yöneticinin...

Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'ın "Yorucu bir maratonun ardından bir süre izin kullanacağım. Sonra? Mücadele kaldığı yerden devam edecek. Dostlar üzülmesin. Düşman sevinmesin" açıklaması ve 7 çalışan ile yöneticinin istifası sonrası Cumhuriyet'ten açıklama geldi.

Gazetede Genel Yayın Yönetmeni Yardımcılığı görevini yürüten Tahir Özyurtseven, Yazı İşleri Müdürü Baydu Can, yazı işlerinden Murat Kürşat Can Döker, Emine Özcan, emlak sayfası editörü Ceren Kumbasar, röportajlarıyla tanınan Selin Ongun ve dış haberler şefi Pınar Ersoy görevinden istifa etmişti.

Cumhuriyet İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay'ın yaptığı açıklama şöyle:

"Genel Yayın Yönetmenimiz Can Dündar, kendisine yönelik silahlı saldırı girişiminin hemen ardından son bir yıldır yaşadığı cezaevi, mahkumiyet, vb kaynaklı aşırı yorgunluğu da dikkate alarak yaz dönemi için 1,5-2 aylık bir izin ve tatil programını o dönemde yapmış ve yönetim kuruluyla bu durumu paylaşmıştı. Dolayısıyla, Can Dündar'ın izin ve tatil programında, başkaca anlamlar arayanlar, bu tatil ve izin kullanımı olayını "geçici olarak görevi bıraktı" gibi kuşku yaratan başlıklarla duyurmaktadır. Can Dündar Cumhuriyet gazetesi genel yayın yönetmenliği görevine devam etmektedir. Kendisi de gördüğü lüzum üzerine bu durumu gazetedeki çalışma arkadaşlarına duyurmuştur. Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Tahir Özyurtseven ve onun gazetemize kazandırdığı birkaç gazeteci bugün istifa ettiklerini bildirmişlerdir. İstifa nedenlerini bizzat kendilerinin söylemesi daha uygun olacağından, bu konuda şimdilik bir beyanda bulunmamız uygun olmayacaktır. İstifa eden gazeteci arkadaşlarımıza, gazetemize yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür ederiz. Cumhuriyet gazetesi, 92 yılı geride bırakmış ve sadece basın sektöründe değil, tüm sektörler bazında Türkiye'deki en köklü kurumlardan biridir. Bağımsızlığından, özgünlüğünden, eşsizliğinden,haberciliğinden ve ilkeli duruşundan dolayı sürekli hedefte olan ve başta siyasi iktidar olmak üzere birçok çevrenin rahatsız olduğu Cumhuriyet gazetesi, aynı çevreleri rahatsız etmeye devam edecektir. Cumhuriyet gazetesi, tek tek bireylerin çok üstünde bir kurumsal varlığa, geleneğe ve geleceğe sahiptir. Cumhuriyet'te herkes geçici, kurum ve yayıncılık kalıcıdır. Bu bilince sahip emekçileriyle beraber ilkeli, tutarlı, dürüst, nesnel ve gerçeğe uygun haberciliğine devam edecektir. Cumhuriyet ailesine son bir yıl içerisinde katılan birkaç arkadaşımızın kendi istekleriyle ayrılma kararı vermiş olmalarını saygıyla karşılıyoruz. Cumhuriyet'te birkaç kişinin istifasını, sanki kriz varmış gibi sunmak ve bundan bir yarar elde etmek isteyenler, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da avuçlarını yalayacaktır. Maksatlı dedikodu ve yalanlara fırsat vermemek amacıyla bu açıklamanın yapılmasına gerek görülmüştür. Saygıyla duyurulur."

Can Dündar: Mücadele devam edecek

Can Dündar da sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından konuyla ilgili şu açıklama yaptı:

"Yorucu bir maratonun ardından bir süre izin kullanacağım. Sonra? Mücadele kaldığı yerden devam edecek. Dostlar üzülmesin. Düşman sevinmesin"

ww.jpg

"Cumhuriyet'ten Can Dündar açıklaması" haberi, 07 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 07 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Cumhuriyet'ten Can Dündar açıklaması haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Cumhuriyet'ten Can Dündar açıklaması 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:30 Akaryakıt Fiyatlarında Büyük İndirim: Motorine 1.17 TL'lik Düşüş!
  2. 11:22 Çorlu tren faciası davasında karar çıktı
  3. 11:18 Hamas'ın üst düzey yetkilisi silah bırakma koşulunu açıkladı
  4. 10:53 Son seçim anketinden AK Parti ve YRP'ye kötü haber: CHP’nin yükselişi sürüyor
  5. 10:49 Filozof Atakan yıllar sonra ortaya çıktı
  6. 10:43 Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan’ın dudak uçuklatan maaşı: 801 bin lira
  7. 10:39 Sosyal medyadan duyurdu: İYİ Parti'de üst düzey istifa
  8. 10:32 Mehmet Yakup Yılmaz: Erdoğan'ın MHP'yi yok sayabileceğini düşünmüyorum
  9. 10:25 Barış Terkoğlu yazdı: Uğur Dündar’ın babalık davası
  10. 10:22 İsmail Kartal: 5'te 5 yapabilirsek, hedefimize ulaşma şansımız olabilir
  11. 10:18 Hatay'da afetzedelerin sorunları büyüyor: Hava tozlu, konteynerler böcekli
  12. 09:51 ‘Yakışıklılığınızın dezavantajını Gupse Özay görüyordur’ sorusuna Barış Arduç'tan jet yanıt
  13. 09:47 11 Hükümet Konağı ihalesi yapıldı: Toplam bedeli 1 milyar 189 milyon
  14. 09:40 Karar yazarı Mustafa Karaalioğlu: Yeni anayasa bir vizyon ister fakat ortada bundan eser yok
  15. 09:34 ATV'nin sevilen dizisi için apar topar final kararı
  16. 09:30 Alman basını: Nico Hulkenberg Audi ile anlaştı, resmi açıklama yakın
  17. 09:24 Yeni anayasa için havuz kurulacak: Süreci Numan Kurtulmuş yönetecek
  18. 09:16 Pazarcık'ın yeni belediye başkanı anlattı: Son mesai saatinde 4.5 milyonluk fatura kesildi
  19. 09:13 Fatih Terim isyan etti: Böyle bir hakem masraf edip Fransa'dan mı getirilir
  20. 09:06 İstanbul boğazındaki ünlü mekanda tecavüz skandalı
Otomotiv Haberleri