'Daha çok video var, seçimden önce...'

'Daha çok video var, seçimden önce...'

'Daha çok video var, seçimden önce...' CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın kasetinin internete düşmesinin ardından eski Askeri Yargıtay Üyesi Haluk Zeybel Askeri Yargıtay’da yaptığı konuşmada “Daha çok kaset var, seçimden önce yayınlanacak'' dedi. Bu sözlerden...

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın kasetinin internete düşmesinin ardından eski Askeri Yargıtay Üyesi Haluk Zeybel Askeri Yargıtay’da yaptığı konuşmada “Daha çok kaset var, seçimden önce yayınlanacak'' dedi. Bu sözlerden kısa bir süre sonra MHP’li milletvekilleriyle ilgili özel kasetler yayınlanmaya başladı.

Yeni Şafak’tan Cihat Arpacık’ın haberine göre, FETÖ’nün ele geçirmeye çalıştığı en stratejik kurumlardan biri olan Askeri Yargıtay’da yaşananlar gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. 15 Temmuz gecesi ele geçirilen Sıkıyönetim Direktifi’nde Askeri Yargıtay Başkanlığı’na ataması yapılacağı anlaşılan eski Askeri Yargıtay Üyesi Haluk Zeybel’in, Deniz Baykal ve MHP’li yöneticilerin mahrem görüntülerinin yayınlandığı kasetlerden haberdar olduğu ortaya çıktı. İddianın sahibi Askeri Yargıtay 1. Daire Üyesi Hulusi Gül oldu.

GÜL ANLATTI

Gül’ün savcılık ifadesinde, “Askeri Yargıtay’a sızmayı başaran FETÖ militanları Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk gibi kumpas soruşturmaların yapıldığı süreçte bu soruşturmaları hiç dillerinden düşürmüyor ve Başkanlıkta gündeme getiriyordu. O dönem Tetkik Hakim olan Gül’e göre “FETÖ mensubu üyeler sürekli bu davalarla ilgili basında çıkan haberleri ve bilgileri ve sevinçle konuşuyorlardı'' dedi.

“DAHA ÇOK VİDEO VAR''

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’la ilgili internette yayınlanan video kaydının ardından Zeybel’in “Daha pek çok video varmış, seçime yakın bunlarda ortaya çıkacakmış'' dediğini aktaran Gül, “Daha sonra seçime yakın MHP yöneticileri ve milletvekilleri hakkında da video kasetleri yayınlanmaya başladı'' ifadelerini kullandı. 2014 yılının Mart ayında Askeri Yargıtay üyesi seçilerek göreve başlayan Gül, “Üyeliğim süresinde yapılan üye seçimlerinde FETÖ mensubu veya onların desteklediklerini bildiğim adayları diğer üyelere de söyleyerek onların listeye girmelerini ve seçilmelerini engellemeye çalışıyordum'' dedi. FETÖ’nün Askeri Yargıtay’ı tümden teslim etmek istediği Haluk Zeybel, 15 Temmuz’un ardından TSK’dan ihraç edildi ve cezaevine gönderildi.

TEHLİKELİ GÖRDÜKLERİNİ DİNLEDİLER

Tanık olarak verdiği ifadede Askeri Yargıtay’da yasadışı dinlemelerle ilgili bilgiler de veren Hulusi Gül şöyle konuştu: “Bu görevlerim sırasında zaman zaman AYİM Üyesi Kenan Albay kendisiyle yaptığım görüşmelerde bana, öğrencilik yıllarından veya görevim sırasında bildiğim FETÖ mensubu askeri hâkim ve savcıları soruyordu, ben de bildiklerimi ve tahmin ettiklerimi kendisine bildiriyordum. O da bu kişilerin önemli görevlere gelmelerini, üye seçilmelerini engellemeye çalışıyordu. Ben üye seçildikten kısa bir süre sonra aynı dairede görev yapan Haluk Zeybel kendi odasında konuşurken bana ''Sen Kenan Albaya gidip hakim ve savcıların profilleri hakkında bilgi mi veriyorsun? Öyleyse artık benim seninle işim bitti’ demişti. O tarihlerde Kenan Albayın odasının dinleniyor olabileceği konuşuluyordu ve bundan şüpheleniyorduk'' dedi.

"'Daha çok video var, seçimden önce...'" haberi, 24 Haziran 2017 tarihinde yazılmıştır. 24 Haziran 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan 'Daha çok video var, seçimden önce...' haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Daha çok video var, seçimden önce...' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:23 Sağlıklı ve Lezzetli: Yoğurtlu Brokoli Salatası Tarifi!
  2. 17:18 Nijerya'daki Hapishane Tahrip Oldu: Kaçaklar Yakalanıyor, Halk Uyarılıyor
  3. 17:09 Almanya'da Pandemi Döneminde Sağlık Harcamaları Yüzde 20 Arttı
  4. 17:05 Macron: Avrupa'nın Güçlenme Mücadelesi Geride Kalıyor, Ölüm Riskiyle Karşı Karşıya
  5. 17:00 İstanbul'da Hafta Sonu Güneşli Hava Bekleniyor
  6. 16:56 Meta'nın WhatsApp İle İlgili İddiaları: İsrail'in Hedef Belirleme Sisteminde Rolü mü Var?
  7. 16:52 Gazze'de Son 24 Saatte İsrail Saldırılarında 43 Filistinli Hayatını Kaybetti
  8. 16:45 Antalya'da Çöl Tozu Taşınımı: Görüş Mesafesi Azaldı
  9. 16:41 Kaspersky'den Telegram Kullanıcılarına Toncoin Dolandırıcılığı Uyarısı
  10. 16:36 Dunsborough'da 160 Balina Karaya Vurdu: 26 Hayvan Kurtarılamadı
  11. 16:10 Ekonomik Kriz Türkiye'de Çocuk İşçiliğini Artırıyor
  12. 16:08 Dikkat Edilmeli! Maske Takma Zorunluluğu Geri Dönebilir!
  13. 16:08 Sergen Yalçın İmzasını Attı! Yeni Takımı Resmen Açıklandı
  14. 16:08 Konut Piyasasında Son Dakika Gelişme! Fiyatlar Neden Düşüyor?
  15. 16:08 Yeşilçam'ın Efsanesi Kaza Geçirdi! Yoğun Bakıma Alındı
  16. 16:03 Karasu'da Köpeğin Ezilmesi Olayı: Sürücünün Düyarsızlığı Toplumsal Tepkiyle Karşılandı
  17. 16:00 Fenerbahçe - Beşiktaş Derbisinin Hakemi Belli Oldu: Volkan Bayarslan
  18. 15:52 Fenerbahçe Beko EuroLeague'de Monaco'yu Uzatmada Geçerek Seride 1-0 Öne Geçti
  19. 15:51 Belarus Lideri: Rusya-Ukrayna Barışı İçin İstanbul Anlaşması Önemli
  20. 15:45 Enerji Dönüşümünde Batarya Teknolojilerinin Yükselişi: IEA Raporu
Gündem Haberleri