Dar alanda kısa paslaşmalara Davutoğlu yorumu: Eskiden beri iyi paslaşırız

Dar alanda kısa paslaşmalara Davutoğlu yorumu: Eskiden beri iyi paslaşırız

Dar alanda kısa paslaşmalara Davutoğlu yorum... Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şanlıurfa'da yapılan yayında Habertürk'te yandaş gazeeciler Yıldıray Oğur ve Ceren Kenar'ın sunduğu programda seçilmiş gençlerin sorularını yanıtladı."MESSİ'Yİ BANA BENZETİRLER SANMIŞTIM"Davutoğlu,...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şanlıurfa'da yapılan yayında Habertürk'te yandaş gazeeciler Yıldıray Oğur ve Ceren Kenar'ın sunduğu programda seçilmiş gençlerin sorularını yanıtladı.

"MESSİ'Yİ BANA BENZETİRLER SANMIŞTIM"

Davutoğlu, Yıldıray Oğur'un Beşiktaş Vodafone Arena Stadı'nın açılışında Erdoğan'la yaptıkları paslaşmayı sorması ve kendisinin Messi'ye benzetildiğini söylemesi üzerine "Ben de Messi'yi bana benzetirler diye düşünmüştüm" dedi.

Davutoğlu orta alandaki paslaşmada bir kez göğsünde kontrol ettiği topu bir kez de ıska geçmişti.

ESKİDEN BERİ İYİ PASLAŞIRIZ

Davutoğlu, Erdoğan'ın kendisine attığı sert pası ustaca kontrol ettiğini söyleyerek futbolla ilgisi olup olmadığını sorması üzerine "Lise yıllarımda iyi futbol oynardım. Şimdi de zaman zaman oynarım. En son seçim gezilerinde Trabzon'da futbol oynamıştım ve 4 gol atmıştım" dedi.

Davutoğlu, Erdoğan'la oaslaşması içinse "Biz cumhurbaşkanımızla eskiden beri iyi paslaşırız" dedi.

SOSYAL MEDYA YASAKLARI

İletişimin geliştiği dönemde iletişim engellenemez. Dünyanın her yerinde terör olaylarından sonra yasaklar gelir. Paris saldırısından sonra kötü bir görüntü gördünüz mü? Biz de bazen bu durumlarda tedbirler alıyoruz. Teröristlerin emellerine ulaşamamalarını da isteriz. O görüntülerin yayılması, o anda teröristlerin amaçlarına ulaşmaları için araç haline dönüşebiliyor. Yasin Börü'nün katledildiği kanlı eylemler silsilesinde sosyal medya üzerinden eylemlerin planlandığı oluyor. "

MESLEK SEÇİMİ

Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ni yazdım. Sonunda ilk tercihime girdim. Hiç pişman değilim. Arzu ettiğim işi yaptım. Aşkla seversen o meslek seni iyi bir yere götürür.

Türkiye sadece geçen yıl 1 milyon kişiye iş imkanı bulduk. Çok genç bir nüfusumuz var. Koşarak nüfusumuza iş yetiştirmeye çalışıyoruz. Aziz Sancar örneği. Eğer aşk ile severseniz iş sizi bulur, sizi işi bulursunuz.

MERKEZ BANKASI'NA YENİ BAŞKAN

Merkez Bankası ehliyet ve liyakatın öne çıktığı bir kurumdur. Hükümetlerle Merkez Bankası'nın yakın çalışması ekonominin ilerlemesi için önemli. Erdem Başçı'nın çok önemli katkıları oldu. Süreklilik önemli. Bu anlamda çok güvediğimiz bir arkadaşımız Çetinkaya geldi.

KİMLİK BİLGİLERİNİN SIZDIRILMASI

Bakanlar Kurulu'nda çok detaylı ele aldık. Bir vilayetimizde ana muhalefet partilerimizdeki kişilere bu bilgiler veriliyor. Onlar da yapmaması gereken şekilde partiye veriyor. Bu yolla bunlar çıkıyor. Bu devletin herhangi bir mekanizmasından çıkmış değil. YSK'daki bilgiler dışarı çıkmış.

KILIÇDAROĞLU'NUN SÖZLERİ

İnsanlar dillerini buna alıştırmamalılar. Deyimler sözlüğüne bakmakla olmaz. Karaman'daki olay hakkında 'Bunu yapanlar alçaklardan alçaktır' dedim. Kılıçdaroğlu, sanki bizden tepki gelmemiş gibi, o çocuklara kendi öz çocuğu gibi bakan kadının hukukunu yok etmiştir.

DOKUNULMAZLIKLAR KALKACAK MI?

"AK Parti'de fire verilmeden imzalar toplandı."

ÇÖZÜM SÜRECİ AKIBETİ NE OLACAK?

Yüzyılın, uzun ve zorlu bir yüzyıl olduğunu hepimizin görmesi lazım. O zaman, Osmanlı Devleti'ni tasfiye eden sömürgeciler, Osmanlı Devleti'ni tasfiye ederken içindeki farklı grupları birbirine düşman ederek Osmanlı Devleti'ni parçaladılar. Ve biz son sığınağımız olarak hep beraber bir vatan içinde buluştuk. Bu vatan içindeki herkes bir ortak tarihi paylaşmak bağlamında bir ve eşittir. Ortak vatanı paylaşmak bağlamında da eşit vatandaştır. bu tasvirin yetersiz olduğunu düşünen bazı çevreler bu yüzyıl içinde birçok kez bu vatanı parçalamak, bu vatan içindeki insanları birbirine düşürmek, daha da küçük bir parçaya indirip Türkiye'yi zayıf ve tehlikesiz bir devlet haline dönüştürmek için büyük çaba sarf ettiler. Bazen bunu kendi başbakanımızı idam etmeye kadar götüren darbeciler üzerinden, bazen PKK gibi terör örgütleri üzerinden bu devletin milletle buluşmasını engellemeye çalıştılar. Biz 2002'den bu yana AK Parti hükümetleri olarak bütün vatandaşlarımızın dilini, örfünü, geleneğini hepimizin ortak değeri olarak gördük. Hiçbir vatandaşımızın etnik mezhebi dolayısıyla aşağılanmasına izin vermedik.
Bütün yasakları biz kaldırmaya ahdettik. Bu yasaklar insan doğasına aykırı. Her dil kutsaldır. Önemli olan o dillerle neyi söylediğiniz. Yunus Emre'nin güzel Türkçesi de Feqiye Teyran'ın güzel Kürtçesi de bizim için aynıdır. Birbirinden ayırmayız, koparmayız.

ŞİDDETE TERÖR TEŞVİK ETTİLER

Onun için çok geniş özgürlükler alanı açtık. Her şey Türkiye'de konuşulur hale geldi. Demokratik açılım dedik önce buna, sonra Milli Birlik ve Kardeşlik Dedik. Sonra Çözüm Süreci dedik. Hep aradığımız şey herkesin bu ülkeye kendini aynı ölçüde ait hissetmesi. Ben Konyalı olarak ne kadar ait hissediyorsam bir Diyarbakırlı olarak aynı ölçüde ait hissetmesi. Bunu da büyük ölçüde başardık. Çözüm süreci bütün bu başarıların üzerinde 2013'te başlatıldığında artık şiddet ve teröre dayalı mücadele dilinin tamamen terki, sadece siyaset diliyle ne kadar sorun varsa bunun tartışmasını başlatmak üzere başlatıldı.

Cumhurbaşkanımız iki emanet diyerek Olağanüstü Kongre'de bana hitaben, bir Çözüm Sürece, iki Paralel'le mücadele size devrettiğim iki önemli emanettir diyerek zikretti. Biz bu kadar iyi niyetli çalışmalar yürütürken Başbakan olduktan sonra ben hemen bir mekanizma kurup silahların bir an önce terki üzerine çalışma yaparken, hatırlarsanız 6-7 Ekim olaylarında Kurban Bayramı'nı millete zehir edecek şekilde silah, bomba, molotof kokteylleriyle şehirlerimizi yakıp yıktılar. İki zorlu seçim geçirmemizi fırsat bilerek, o ortamda herkesin oyunu rahat kullanabilmesi için ne kadar zorluk çektiğimizi biz biliriz. Silahlanma çağrısı yaptılar. Her yerde insanları şiddete teröre teşvik ettiler.

"DEAŞ, DHKP-C, PKK..."

7 Haziran'da tek parti hükümeti kuramayınca fırsat bu fırsattır diyip birçok terör örgütü aynı anda harekete geçti. Urfa'yı da bilerek seçtiler. Suruç saldırısı Urfa'da oldu. DEAŞ sol bir gruba karşı, MLKP'ye karşı yaptı. Aynı gün Adıyaman'da PKK bir askerimizi şehit etti. Ertesi gün DHKP-C İstanbul sokaklarında silahlı bir şekilde gösteri yapmaya kalkıştı. Şanlıurfa omurgadır, bu omurgayı kırdırmayacaksınız. Ceylanpınar'da iki polisimiz evde uyurken şehit edildi. 23 Temmuz'da DEAŞ bir askerimizi şehit etti. 3 günde DEAŞ, DHKP-C, PKK hepsi Türkiye'ye saldırmaya kalktı. Sandılar ki tereddüt gösteririz.

DAĞLAR TERÖRSTLERDEN TEMİZLENEN KADAR DEVAM

7 haziran akşamı ben milletimize bir söz vermiştim. Herkes üzgündü AK Parti olarak. Çoğunluğu alamadık diye. O akşam dedim ki, "Milletimize bir söz veriyorum. Ne olursa olsun bir an dahi hükümetimizi yönetimsiz, dirayetsiz bırakmayız. Ertesi gün güvenlik zirvesinde tek şey söyledim. Türkiye çok taraflı bir saldırı altındadır. Tek bir hedefimiz olabilir, bu saldırıyı yapanlara gereken dersi vermek. O gece Türk Hava Kuvvetleri bir taraftan DEAŞ mevkilerini diğer taraftan PKK mevzilerini bombaladı. O günden bugüne bu mücadele kararlı şekilde devam ediyor. Genç arkadaşlar size şunu söylüyorum, hiç merak etmeyin bu hain odaklar bütün şehirlerden silinene kadar, bütün ilçeler barikatlardan arındırılana kadar, bütün dağlar teröristlerden temizlenene kadar, bütün vadiler sizin piknik yapacağınız hale gelene kadar bu mücadelemiz devam edecek.

BAŞKANLIK SİSTEMİ TARTIŞMASI

Ben Başbakanım 'Başkanlık sistemine geçersek ben ne olurum' diyemem. Bundan Allah'a sığınırım. Hesabi olanlar değil, hasbi olanlar kazanır. Anayasanın ruhu kısıtlayıcı olmamalı. Anayasanın ruhu Parlamenter sistemde de olur, Başkanlık sisteminde de. Benimle Cumhurbaşkanı'nın düşüncesi bir olmasa çok sıkıntı çıkardı. Şimdi ben bunu bilmeme rağmen Başkanlık olmaz desem ruhumu kaybetmiş olurum. Benim için önemli olan çarpık 12 Eylül anayasasını değiştirmek. Tek ilgilendiğim şey 81 vilayetimizde güvenlik sorunu var mı, huzur var mı?

"Dar alanda kısa paslaşmalara Davutoğlu yorumu: Eskiden beri iyi paslaşırız" haberi, 11 Nisan 2016 tarihinde yazılmıştır. 11 Nisan 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Dar alanda kısa paslaşmalara Davutoğlu yorumu: Eskiden beri iyi paslaşırız haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Dar alanda kısa paslaşmalara Davutoğlu yorumu: Eskiden beri iyi paslaşırız 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  2. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  3. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  4. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  5. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  6. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  7. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  8. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
  9. 15:18 Yerel seçimlerde kolaylık: THY'den ücretsiz iade ve değişiklik hakkı
  10. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  11. 15:17 İstanbul'dan milyarder sürprizi: Zenginler listesinde beklenmedik isimler!
  12. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
  13. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  14. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  15. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  16. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  17. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  18. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  19. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  20. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
Politika Haberleri