Darbe raporunda AKP hilesi

Darbe raporunda AKP hilesi

Darbe raporunda AKP hilesi TBMM Başkanı İsmail Kahraman; Darbe Komisyonu raporunda AKP ile FETÖ arasındaki ilişkilerin sıralandığı CHP’nin ek şerhinin yer almadan basıldığını kabul etti. CHP’li komisyon üyelerinin görüştüğü Kahraman’ın, raporda...

TBMM Başkanı İsmail Kahraman; Darbe Komisyonu raporunda AKP ile FETÖ arasındaki ilişkilerin sıralandığı CHP’nin ek şerhinin yer almadan basıldığını kabul etti. CHP’li komisyon üyelerinin görüştüğü Kahraman’ın, raporda CHP’nin sunduğu ek şerhin yer almadığını kabul ettiği, ek şerhin basılmaması inisiyatifinin komisyon başkanlığında olduğunu, kendisinin bir şey yapamayacağını söylediği öğrenildi.

Cumhuriyet’ten Mahmut Lıcalı’nın haberine göre CHP’li Zeynel Emre, bu durumun Meclis tarihinde bir ilk olduğunu belirterek, “Bizim yazdığımız kısmı çıkarıp atmışlar. Kendileri bize yazılı süre vermişti. Meclis tarihinde bir ilk oluyor'' değerlendirmesinde bulundu. TBMM Darbe Komisyonu’nun kamuoyuna açıklanan taslak raporunda olmamasına karşın sonradan eklenen bölümlerde CHP ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ağır bir dille suçlayan ifadeler yer almıştı. Bunun üzerine CHP’li komisyon üyeleri TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile görüşmüş ve rapora ek şerh sunulması konusunda CHP’ye ek süre verilmişti.

AKP-FETÖ İLİŞKİSİ SIRALANMIŞTI
CHP’nin 71 sayfadan oluşan ve “AKP - FETÖ Kardeşliği'' başlığıyla sunduğu ek şerhte; AKP ile FETÖ arasında yıllar itibarıyla gerçekleşen ilişkiler bir bir belgeleriyle sıralanırken FETÖ lideri Fethullah Gülen ile AKP yöneticilerinin fotoğrafları, Gülen hakkında AKP sözcülerinin açıklamaları, gazete kupürleri, AKP’lilerin terör örgütü lideri Fethullah Gülen’i öven görüntülerine ilişkin internette yer alan videolara ilişkin bağlantı adresleri yer almıştı. Yeni yasama yılının başlamasıyla, kulislerde Darbe Komisyonu raporunun basım aşamasında olduğu ve AKP içinde büyük rahatsızlık yaratan CHP’nin ek şerhinin ise rapordan çıkarıldığı ifade ediliyordu. Darbe Komisyonu’nun CHP’li üyeleri Sezgin Tanrıkulu, Aykut Erdoğdu, Aytun Çıray ve Zeynel Emre dün TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile makamında bu konuda bir görüşme gerçekleştirdi. Edinilen bilgiye göre yaklaşık 30 dakika süren görüşmede CHP’li üyeler gazetemiz Cumhuriyet’in kamuoyuna duyurduğu “CHP’nin ek şerhinin raporda basılmadığı'' yönündeki haberi anımsatarak, bu durumun doğru olup olmadığını sordu. TBMM Başkanı Kahraman’ın CHP’li komisyon üyelerine basım aşamasında olan raporda CHP’nin ek şerhinin yer almadığını kabul etttiği, ek şerhin basılmamasının inisiyatifini komisyon başkanlığının aldığı, kendisinin bu konuda bir şey yapamayacağını söylediği belirtildi.

''MECLİS TARİHİNDE BİR İLK’
CHP’li üyeler görüşmenin ardından TBMM’de bulunan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile de bir araya geldi. Görüşmenin ardından açıklama yapan CHP’li Zeynel Emre, “Bizim yazdığımız kısmı çıkarıp atmışlar. Kendileri bize yazılı süre vermişti. Meclis tarihinde bir ilk oluyor. İlk defa muhalefetin görüşü bir raporda yer bulmamış olacak'' değerlendirmesini yaptı.

f1-033.jpg


 

"Darbe raporunda AKP hilesi" haberi, 11 Ekim 2017 tarihinde yazılmıştır. 11 Ekim 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Darbe raporunda AKP hilesi haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Darbe raporunda AKP hilesi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
  2. 08:03 İsmail Saymaz: İmamoğlu, AK Parti’nin anketinde 5.3 puan önde
  3. 08:01 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den yağış ve toz uyarısı
  4. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  5. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  6. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  7. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  8. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  9. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  10. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  11. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  12. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  13. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  14. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  15. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  16. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  17. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  18. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  19. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  20. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
Gündem Haberleri