Darbeyi önceden bilen Dugin: Türkiye'de ABD ajanları cirit atıyor!

Darbeyi önceden bilen Dugin: Türkiye'de ABD ajanları cirit atıyor!

Darbeyi önceden bilen Dugin: Türkiye'de ABD ... Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Danışmanı Alexander Dugin, TBMM'de kurulan Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’nda dinlenmeden önce Aydınlık'tan Damla İnce'ye konuştu.Bugün Türkiye’ye gelecek olan Dugin, 15 Temmuz...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Danışmanı Alexander Dugin, TBMM'de kurulan Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’nda dinlenmeden önce Aydınlık'tan Damla İnce'ye konuştu.

Bugün Türkiye’ye gelecek olan Dugin, 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında daha büyük bir gücün olduğunu belirterek "Erdoğan’ı indirmeye, Türkiye’de iç savaş çıkarmaya çalışan FETÖ’nün arkasında çok büyük bir oyuncu, çok ciddi bir jeopolitik güç vardı"dedi.  

ABD'NİN SAVAŞ İLANI

Türkiye’deki darbe girişimi soruşturmasına neden Rusya’nın katılmasının istendiği ile ilgili ise Dugin şunları söyledi: "Bu sadece Türkiye’nin iç meselesi değildi, sadece bir siyasi güç diğerini alt etmeye çalışmadı. Darbe girişiminin arkasında jeopolitik bir ajanda vardı.  Çünkü FETÖ’nün merkezi ABD’de bulunuyor ve arkasında CIA ajanları var. Bu darbe girişimi ABD’nin Erdoğan’a  rejimine yaptığı bir savaş ilanıydı. Fetullah Gülen’in iadesi talep edildiğinde de bu konu iyice netleşti, çünkü iade talebi reddedildi. Bu nedenle bu darbe girişiminin Amerika’nın Erdoğan ve Türkiye’ye yönelik bir girişimi olduğu artık çok açıktır."

NATO ÜYESİ OLAN TÜRKİYE’DE AMERİKAN AJANLARI CİRİT ATIYOR

Darbe girişinin arkasındaki bağlantıların sadece Türkiye istihbaratı tarafından çözülemeyeceğini iddia eden Alexander Dugin şunları söyledi:

"ABD bir nedenden ötürü Erdoğan’dan memnun değildi ve onu kendi kuklası ile değiştirmek istiyordu. Bu kukla, ABD’nin Ortadoğu politikalarını Erdoğan’ın yapmadığı biçimde takip edecekti. Bu durumda jeopolitik bir darbe girişimi ile uğraşıyoruz demektir. Bu da diğer büyük jeopolitik güç olan Rusya’nın davet edilmesini gerektiriyor. Darbe girişiminin arkasındaki gerçek stratejiyi ve paradigmayı örneğin sadece Türk istihbaratına dayanarak çözemeyiz. Çünkü bir NATO üyesi olan Türkiye’de Amerikan ajanları cirit atıyor. Türkiye, NATO kampında olarak, ABD’nin tarafında olarak, bu darbecilerin arkasındaki güçleri araştırmak için doğru yolları bulamaz. Ankara, bu darbe girişiminin gerçek ve en yakın sebepleri konusunda adaleti sunabilecek olan diğer büyük jeopolitik güce ihtiyaç duyuyor. "

GÖREVİNİ TAMAMLAMIŞ ABD ÖRGÜTÜ

"FETÖ’nün geleceği hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusuna ise Dugin şu yanıtı verdi:

"Bence örgüt Rusya’da, Türkiye’de ve diğer ülkelerde ateş altında. Ben Amerikalıların bunu gelecekte ciddi olarak kullanacağını düşünmüyorum. FETÖ,  görevini çoktan tamamlamış olan çok önemli bir Amerikancı terör örgütüydü. Erdoğan’ı indirmeye çalıştılar ve başarısız oldular. 

YENİ ÖRGÜTLER YARATIR

Ben bu örgütün artık sahiplerinin işe yaramayacağını düşünüyorum. Bence örgüt çözülecek, ABD de bu örgütün yerine başka bir şey yaratacak. ABD tamamen liberal veya Amerikancı olmayan bir örgütü de kullanabildiğini gösterdi. Çıkarlarına hizmet eden politik, jeopolitik veya sosyal bir güç yaratmak için İslami,  gelenekçi veya dini bir hareketi de kullanabilirler. Bu nedenle tarikatın dağılacağını düşünüyorum, ama nihai çözüm bu değil. ABD Taliban veya El Kaide’yi kullanmıştı, bir süre sonra da bunlara yatırım yapmayı bıraktılar. Bu örgütler aşağı yukarı bağımsız hale gelmekle birlikte terör örgütü olmaya ve etraflarındaki her şeyi yıkmaya da devam ettiler. Fakat bence FETÖ Türkiye’de tamamen yasaklandığı için hiçbir geleceği yok. Türkiye’nin desteği olmadan var olması, ilerlemesi mümkün değil. ABD’nin desteği de gelecekte var olabilmesini sağlamak için yeterli değil. 

DARBEYİ ÖNCEDEN BİLMİŞTİ

14 Temmuz’da Avrasya Yerel Yönetimler Birliği’nin özel davetlisi olarak Türkiye’ye gelen Dugin'in darbeden bir gün önce bazı devlet yetkilileriyle yaptığı toplantıda "Sizin ordunun içerisinde bir hareketlilik söz konusu" dediği belirtilmişti. Dugin, 15 Temmuz günü ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile görüşmüştü.

"Darbeyi önceden bilen Dugin: Türkiye'de ABD ajanları cirit atıyor!" haberi, 26 Ekim 2016 tarihinde yazılmıştır. 26 Ekim 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Darbeyi önceden bilen Dugin: Türkiye'de ABD ajanları cirit atıyor! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Darbeyi önceden bilen Dugin: Türkiye'de ABD ajanları cirit atıyor! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  2. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  3. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  4. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  5. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  6. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  7. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  8. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
  9. 00:21 ABD üniversitelerindeki Filistin gösterileri, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun endişesini uyandırdı
  10. 00:18 Fenerbahçe Beko'dan; Final Four'a Dev Adım Atıldı!
  11. 00:17 Mehmet Yılmaz değerlendirdi: "Erdoğan’ın MHP’yi itekleme gücü yok!"
  12. 00:14 Batman'da, DEM Parti'nin il binasında arama gerçekleştirildi
  13. 00:03 Özgür Özel'in Steinmeier Görüşmesi Detayları Tek Tek Ortaya Çıktı!
  14. 23:56 Ali Koç'tan Ahmet Ketenci'ye sitem geldi!
  15. 23:44 Estetik Yaptıran Selen Görgüzel Beğeni Yağmuruna Tutuldu!
  16. 23:39 BM, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu
  17. 23:34 Valilik, iki gün boyunca Kuzey Afrika'dan toz taşınacağını bildirdi: Halkı uyardı
  18. 23:26 Koç Ailesi'ne büyük bir darbe geldi: Bir haftada 150 milyon dolarlık bir değer kaybı yaşadılar
  19. 23:19 Yeliz Yeşilmen'den Hadise'ye Tam Destek!
  20. 23:13 Seda Sayan ve Çağlar Ökten'in yeni aşk yuvası! Yuva değil saray!
Gündem Haberleri