''Darbeyi tebliğ etti' denilen Mehmet Dişli, ilk savunmasında Hulusi Akar'a yanıt verdi

''Darbeyi tebliğ etti' denilen Mehmet Dişli, ilk savunmasında Hulusi Akar'a yanıt verdi

''Darbeyi tebliğ etti' denilen Mehmet Dişli,... Darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı Stratejik Dönüşüm Dairesi Başkanı olan tümgeneral Mehmet Dişli, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Darbe girişimi bastırıldıktan sonra Akar’la birlikte başbakanlığa...

Darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı Stratejik Dönüşüm Dairesi Başkanı olan tümgeneral Mehmet Dişli, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. 

Darbe girişimi bastırıldıktan sonra Akar’la birlikte başbakanlığa gelen Dişli, Genelkurmay Başkanı'nın kendisini yanlış anladığını savundu.

Ankara 17’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafında Sincan Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi’ndeki mahkeme salonunda görülen duruşmada 15 Temmuz gecesi Genelkurmay başkanlığındaki faaliyetlerle ilgili aralarında ’Yurtta Sulh Konseyi’ üyelerinin de bulunduğu 221 sanık yargılanıyor.

Dişli, Akar’ı odasında derdest eden ekibin içinde yer almakla ve kendisine darbe girişimini tebliğ etmekle suçlanıyordu. Dişli’nin Akar’a, “Komutanım operasyon başlıyor, herkesi alacağız. Taburlar, tugaylar yola çıktı. Biraz sonra göreceksiniz'' dediği öne sürülmüştü.

'ÖNCESİNDE LOJMANDAYDIM'
Bugün savunma yapan Dişli, ''FETÖ’ üyesi olduğunu reddederek, şunları söyledi: 

"Benim üye olduğum tek örgüt TSK’dır. Aksine çok uzun süredir bu örgütün hedefindeydim. Darbenin fiilen başlamasından beş dakika sonrada karargahtan ayrılıp lojmanıma gitmiştim. Hulusi Akar’ın müsait olduğu ve beni beklediği saat 20.35’te evden ayrılarak 20.45’de karargaha geri geldim. Ardından Hulusi Akar’ın bulunduğu kata çıktım. TSK’nın yeniden yapılandırılmasıyla  ilgili çalışmamı cumhurbaşkanına arz etmeden önce Genelkurmay başkanına bilgi sunmam ve görüşlerini almam gerekiyordu. Karargaha bu amaçla gitmiştim."

'CİDDİYE ALMADI'
Bu sırada silahla rehin alınarak bir odaya sokulduğunu anlatan Dişli şunları anlattı: 

"Önüme bir boş kağıt ve kalem bıraktılar. TSK’nın yönetime el koyduğunu, Yurtta Sulh Konseyi’nin kurulduğunu, bildirinin yakında okunacağını, karşı çıkanları etkisiz hale getireceklerini, komutanın onlarla birlikte olmasını istediklerini söylediler ve ''Sizi tanır, size güvenir yoksa ikinizi de paketleyerek götüreceğiz’ dediler. Bu talepleri kartlara not ettikten sonra beni komutanın odasına soktular. Kartlara yazılan notları komutana okudum ama önce ciddiye almadı."

'KOMUTAN, BEN VE BİRKAÇ ASKER BİNDİK'
Dişli, bu esnada karargahta yoğun olarak silah sesleri gelmeye başladığını kaydederek, dönemin Genelkurmay 2’inci başkanı orgeneral Yaşar Güler’in emir subayının vurulduğunu öğrendiklerini söyledi.

Gelişmelerin vahim bir hal aldığını ifade eden Dişli, “Bir süre sonra aniden içeriye giren bir ekip onu etkisiz hale getirmeye ve kelepçelemeye çalıştı. Silah ve uçak sesleri yoğunlaşınca komutanın emin bir yere alınmasını önerdim. Bir süre sonra da bir helikopterle komutan, ben ve birkaç asker bindik'' diye konuştu.

'O ANKİ DURUMU EN İYİ O BİLİYOR'
Sanık tümgeneral, Hulusi Akar’ın tanık olarak verdiği ifadede kendisini suçlamasını da, “Hulusi Akar yıllarca birlikte çalıştığım bir komutandır. O anki durumu en iyi kendisi bilmektedir. Yaşadığı travmatik ortam nedeniyle beni yanlış anlamış olabilir'' diye değerlendirdi.

"''Darbeyi tebliğ etti' denilen Mehmet Dişli, ilk savunmasında Hulusi Akar'a yanıt verdi" haberi, 30 Mayıs 2017 tarihinde yazılmıştır. 30 Mayıs 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan ''Darbeyi tebliğ etti' denilen Mehmet Dişli, ilk savunmasında Hulusi Akar'a yanıt verdi haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ''Darbeyi tebliğ etti' denilen Mehmet Dişli, ilk savunmasında Hulusi Akar'a yanıt verdi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:23 Çimentoya 10 günde yüzde 43 zam geldiğini belirten müteahhitler protestoya hazırlanıyor
  2. 10:18 MESEM gerçeği: 336 öğrenci çıraklık yaptırılırken iş kazası geçirdi
  3. 09:52 M5 Üsküdar-Samandıra metro hattında neler oluyor: Metro İstanbul'dan açıklama
  4. 09:47 AK Parti'den şehir şehir 31 Mart analizi: Detaylı rapor istendi
  5. 09:44 Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik'i Arto bile ayıramadı!
  6. 09:44 Gece yarısı yasağı geliyor: İtalya'da pizza ve dondurmaya karşı savaş açıldı
  7. 09:39 Yasemin Sakallıoğlu'nun doğum günü pastası eleştirildi: Açıklama geldi
  8. 09:35 Horner: Verstappen dominasyonu sonsuza kadar sürmeyecek
  9. 09:28 Ali Yerlikaya paylaştı: 16 ilde operasyon: 63 gözaltı
  10. 09:24 Yusuf Yazıcı'nın evine yine hırsız girdi
  11. 09:20 Arzu Çerkezoğlu: Özel sektörde çalışan her 100 işçinin 95’i sendikal haklarını kullanamıyor
  12. 09:09 CHP’li Oya Tekin’den Erdoğan’ın başdanışmanı Oktay Saral’a montajlı fotoğraf yanıtı
  13. 09:05 İzmir'de dehşet: Hastaneyi pompalı tüfekle bastı, 'Katliam yapacağım' dedi
  14. 08:55 Belediye kasası TÜGVA’ya açılmış: Vakıflara rant sağlanmış
  15. 08:51 Timur Soykan: Beşikten mezara vahşet
  16. 08:46 Renault iddialı: Yeni modeller satışları artıracak
  17. 08:41 Hülya Avşar'dan yıllar sonra Kaya Çilingiroğlu itirafı
  18. 08:38 Arif Pişkin “Gaddar”da Adnan Hoca’yı mı canlandıracak?
  19. 08:33 Bakan Bayraktar'dan net açıklama: Yaz saati uygulaması değişecek mi?
  20. 08:28 İstanbul Havalimanı’na "holding" ortak geldi
Gündem Haberleri