'Davutoğlu ağzını toparlasın'

'Davutoğlu ağzını toparlasın'

'Davutoğlu ağzını toparlasın' CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, Sivas'a gelerek gündemi değerlendirdi. Sivas İl Başkanlığı, Nesrin Karababa eğitim salonunda partililer ile bir araya gelen Aksünger, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.'YASALARIN...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, Sivas'a gelerek gündemi değerlendirdi. Sivas İl Başkanlığı, Nesrin Karababa eğitim salonunda partililer ile bir araya gelen Aksünger, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

'YASALARIN MİLLİSİ, YERLİSİ DİYE BİR ŞEY OLMAZ'
Milli ve yerli tartışmalarına değinen CHP Genel Başkan Yardımcısı Aksünger; "Son dönemlerde dünya ile bağımız ciddi bir şekilde kopuyor. Bu çağda yasaların millisi, yerlisi diye bir şey olmaz. Çıkıyorlar kürsülere 'milli olacak, yerli olacak' diyorlar. Evet, futbolda milli takımın olur ama yasanın olmaz" dedi.

'HADDİNİ BİL, ONA GÖRE KONUŞ'
Son günlerde gündemde yer alan kadın tacizleri, kadın cinayetleri ve çocuk tacizleri ile ilgili konuşan Aksünger, AKP'lilerin tepki gösterdiği Genel Başkanları Kılıçdaroğlu'nun sözlerini savundu. Aksünger şöyle dedi: 

"Memlekette, dezenformasyon dediğimiz konunun artık son yaşanan olaylarla çürümeye gittiğini hepimiz de gördük. Bu kadın tacizleri, kadın cinayetleri, çocuklara tacizler bugün bu ülkenin son 50 yılda görmediği kadar arttı. Suç oranları arttı ve uyuşturucu kullanım oranları inanılmaz noktaya geldi. Eğer siz 3 yaşındaki çocuklara tecavüze yeltenenleri ve tecavüz edenleri insan müsvettesi demeyip, bu ülkenin ana muhalefet partisinin genel başkanına bu cüreti gösterebiliyorsanız, ben size müsvette bile demem. Davutoğlu, ağzını toparlaması lazım öncelikle. Eğer siz bunları kınamıyorsanız, bunları yapanları hayvan olarak tanımlamıyorsanız, o zaman ben bu başbakana zaten genel başkanımızın dediği gibi kendisinin de itiraf ettiği gibi tiyatro başbakanı derim. Burada şunu anlamaları lazım, meseleyi bu noktaya çekip, bu yaşanan dramatik olayları kimse unutturamaz, hiç kimse kusura bakmasın. Bence bu ülkede bu çocuk tacizleri konusu ve kadına şiddet görünenin 10 katı veya 20 katıdır. Çünkü, bizim toplumumuz daha kapalı bir toplumdur. Namus ve ahlak anlayışından kaynaklanan bir konudur. Hatta baktığımız zaman daha kundaktaki çocukları taciz edenler ortaya çıkmış, 3 yaşındaki çocuklara tecavüzler ortaya çıkmış ve sen bunlara hayvan demiyorsun ve bunları kınamıyorsun, çıkıp kürsülerde bu işi unutturmak için hep beraber bir koro halinde 'Şöyle demiş, böyle demiş, şunu demiş, bunu demiş' ilk önce sen bunu yapanlara hayvan de önce. Bu düşünceye sahip olanlara da hayvan de, ondan sonra konuşalım. Ondan sonra haddini bil, ona göre konuş. Senin hitap ettiğin kişi bu memleketi kuran partinin genel başkanı. Ana muhalefet partisinin genel başkanıdır."

'VATANDAŞLIK VERİLERİ PAZARLANIYORDU'
Vatandaşların kimlik bilgilerinin internete düşmesi olayına da değinin Aksünger şöyle dedi: "50 milyon kişinin verisinin internete düşme olayı var bir kaç gündür. Bunlar sanki yeniymiş gibi konuşuyorlar, bunlar. Her konuda olduğu gibi, sanki bu ülkeyi bunlar yönetmiyormuş, başkası yönetiyormuş gibi konuşuyorlar. Aslında bunları konuşarak aciz olduklarını gösteriyorlar. 'Biz bu ülkeyi yönetemiyoruz' diyorlar. 2004 ile 2009 arasında seçmen verilerini bırakın, vatandaşlık verilerinin hepsi, mailler ve mesajlar yöntemiyle pazarlanıyordu zaten. Avukatlar bunu iyi bilirler. 2009'dan sonra avukatlara o mailler gelmiyordu neden mi? Çünkü UYAP projesi devreye girdi, avukatlar bunların müşterisi olamadı. Bu veriler 2009 öncesi veriler. Bakan Binali Yıldırım 'Bunların önemi yok, daha önceden bunlar daha eski konu zaten' dedi. Ama Adalet bakanı başka bir açıklama yaptı. 27 Temmuz 2010 yılında bir operasyon yapıldı bu ülkede. 7 ilde büyük bir operasyon yapıldıktan sonra, onlarca kişi gözaltına alındı. Yüzlerce kişi sorgulandı ve sonunda da 12 kişi de hüküm giydi. Şimdi soruyorum; bu savcı iddianameyi neyden düzenledi? Bu kişisel veriler konusundaydı bu. Vatandaşlık, TC kimlik numaraları ve vatandaşların verilerini satan kişiler olarak tutuklandı bunlar. Operasyon bunun üzerine dayalıydı. Adalet bakanı haddi olmayan açıklamalar yapacağına bunun cevabını versin. Bu savcının iddianamesi neydi? Hâkim neye dayanaraktan bunlara ceza verdi? Bunları kim yaptı neden açıklamıyorsunuz?."

'BİZ HER ŞEYİN FARKINDAYIZ'
Son olarak Rıza Zarrab konusuna da değinen Aksünger, "Cumhurbaşkanı ABD'ye gitti geldi. Hatırlatayım, Mayıs 2013'te MİT o dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir rapor yazarak, 'bu Rıza Zarrab tehlikeli bir adam, bunun uluslararası yaptığı işler şaibeli. Dünyanın birçok yerinde aranma ihtimali var. Suça yatkın biri ve Türk vatandaşlığına geçmek istiyor' diye yazı yazdı mı yazmadı mı? Siz Rıza Zarrab'ın oraya tesadüf eseri mi gittiğine inanıyorsunuz. Biz her şeyin farkındayız. Her şeyi de çok iyi biliyoruz" ifadelerini kullandı.

"'Davutoğlu ağzını toparlasın'" haberi, 09 Nisan 2016 tarihinde yazılmıştır. 09 Nisan 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan 'Davutoğlu ağzını toparlasın' haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Davutoğlu ağzını toparlasın' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:53 Gazze'deki Şifa Hastanesi Baskını: 200'den Fazla Filistinli Öldü
  2. 19:48 Enerji Bakanı: Nisan Ayında Elektrik ve Doğalgaz Fiyatlarında Değişiklik Olmayacak
  3. 19:46 Pratik ve Doğal Çözümlerle Pas Lekelerinden Kurtulun!
  4. 18:17 Işın Karaca’nın Eski Eşi Sedat Doğan'dan Şok Haber! Tanzanya’da Mahsur!
  5. 18:10 İnci taneleri yine bomba gibi! Azem ters köşe yapacak gibi!
  6. 18:00 Icardi, gol sıralamasında tarihi bir geri sayıma mı gidiyor?
  7. 17:52 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Endeksi Mart Ayında Yükseldi
  8. 17:48 İzmir'de Zeki Müren'e Özel Heykel: Sanatın Mirası Sonsuza Kadar Yaşayacak
  9. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
  10. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
  11. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
  12. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
  13. 17:29 Peygamber Efendimiz’in Mukaddes Emanetlerinin Restorasyonu: Şişli’de Bir Mirasın Geleceğe Taşınışı
  14. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
  15. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  16. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  17. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  18. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  19. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  20. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
Politika Haberleri