Davutoğlu: Meclis'teki tüm fezlekeleri görüşelim

Davutoğlu: Meclis'teki tüm fezlekeleri görüşelim

Davutoğlu: Meclis'teki tüm fezlekeleri görüş... Tayyip Erdoğan'ın HDP'li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılması çağrısının hemen ardından CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 'tüm dokunulmazlıkları kaldıralım' çağrısına Başbakan Davutoğlu'ndan sürpriz bir yanıt...

Tayyip Erdoğan'ın HDP'li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılması çağrısının hemen ardından CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 'tüm dokunulmazlıkları kaldıralım' çağrısına Başbakan Davutoğlu'ndan sürpriz bir yanıt geldi. Davutoğlu, Meclis'teki 506 fezleke dosyasının tamamının görüşülmesi ve dokunulmazlıkların kaldırılması çağrısı yaptı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonuna yaptığı ziyarette gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Davutoğlu, "Dokunulmazlıkların kaldırılması"na ilişkin bir soru üzerine şunları söyledi:

"Gelin dokunulmazlıkları hep beraber kaldıralım" diyerek, "Yani bugünkü çağrımız hiçbir parti ayrımı gözetmeden, şu anda Meclis'te dosya olarak bekleyen 506 dokunulmazlık fezlekesi var, hepsini birden kaldıralım. AK Parti'nin çekinecek hiçbir dosyası yoktur. Hiç çekinmiyoruz."

Davutoğlu, "Anayasaya bir geçici madde ekleyerek, şu anda Meclis'e intikal eden bütün fezlekelerle alakalı dokunulmazlıkları tek hamlede kaldıralım" dedi.

Başbakan Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İşte şimdi göreceğiz bakalım bu sahte meydan okumalar karşısında nasıl tavır takınacaklar? Ama bu fezlekelerle Meclis'i de meşgul etmemeleri lazım. Bir celsede, bir oturumda bitirir geçer gideriz. Cevaplarını akşama kadar bekliyorum. Brüksel'e giderken verecekleri cevaba göre de biz tutumumuzu belirleriz. Onlar ne cevap verirse versin biz onu Meclis'e götüreceğiz ve onların nasıl bir tutum takınacağını göreceğiz."

"En büyük tedbir devlet ile milletin aynı hedef etrafında kenetlenmesidir"

En büyük tedbirin devlet ile milletin aynı hedef etrafında kenetlenmesi olduğunu belirten Davutoğlu, "Milletin devletine, ülkesine güven duymasıdır. Devletin de milletiyle birlikte buna karşı durma iradesini sergilemesidir. Güvenlik bu anlamda özgürlüklerle birlikte pekişen bir husustur. Biz vatandaşlarımızın günlük hayatını etkilemeden, güvenlik tedbirlerini mümkün olan en geniş çapta almaya kararlıyız, almaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

"Teröristlerin taziyelerine gidenler hesabını verecekler"

Başbakan Davutoğlu, "Böyle bir ortamda hala bazı teröristlerin taziyelerine gidenler varsa hesaplarını verecekler. Dünyanın hiç bir yerinde bir teröristin taziyesine giden bir milletvekili olamaz, bunu savunan bir siyasi parti olamaz" ifadelerini kullandı. 

Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından notlar;

* Ülkeye bağlılık bilinci hepimiz için onur vesilesi. Bir kez daha saldırı sebebiyle zarar gören esnaflarımızın masraflarının karşılanacağını omuz omuza olduğumuzu söylüyoruz. 

* Sadece Ankara'da değil Doğu bölgemizde de aynı şekilde esnafımıza destek olmak boynumuzun borcudur.

* Silopi'de huzur operasyonuna müteakip ziyaret gerçekleştirdiğimiz Silopi'de esnafların nasıl toplumsal direği olduğunu gördüm. 

* Bu toplumun mayası hamuru esnaf kültürüyle yoğurulmuştur. Ülkenin doğusunda batısında kuzeyi ve güneyinde esnaf tek yürek, tek bilektir.

* Bu ziyarette hem sabah teröre karşı dayanışmamızı gösterdik. Hem de Palandöken ve arkadaşlarımızdan bilgi aldım. 

* Esnaflarımıza deva olma konusunda güçlü bir çabamız vardır. 10 Aralık seçim hükümetinden hemen sonra 3 aylık vaatlerimizin yüzde 85'ini gerçekleştirdik. 

* Esnafa 30 bin TL'lik faizsiz kredi talep oldu. Yüzde 85 kefalet ve 100 bin TL genç esnafa kredi veriyoruz. AVM'lerde esnafımıza yer tahsis zorunluluğu getirdik. 

* Emekli olduktan sonra çalışan esnafa bağkur kesintisini kaldırdık. 10 işçi çalıştıran esnafa sigorta prim indirimi verdik.

* Asgari ücret artışı sebebiyle sosyal güvenlik primlerindeki yükle ilgili konuyu arkadaşlara söyledim. Esnafımızı mutlu edecek bir rakam açıklayacağız. 

* Herhangi bir şekilde esnaf mağduriyetine izin vermeyeceğiz. Esnafın bir yerde yüzü gülüyorsa, millet mutludur. Biz esnafımızın yüzünü güldürmeye devam edeceğiz. 

* Her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Bütün esnaflarımıza hayırlı, bereketli işler temenni ediyorum. Doğu'daki esnaflarımıza teşekkür ediyorum ülkenin bütünlüğü yanında yer aldıkları için.

Ankara'daki terör saldırısı hakkında; 

* Bu tür terör saldırıları sonrasında doğal olarak psikolojik sonuç ortaya çıkması anlaşılabilir. Ankara ve İstanbul'da güvenlik tedbirleri alınmıştır. 

* Esnaflarımızı ziyaret ederken de göstermeye çalıştığımız şudur; ülkenin her yerinde kamu düzenini hakim kılmak için güvenlik birimlerimiz gece gündüz çalışıyor. 

* Ankara, İstanbul ve her yerde tüm güvenlik önlemleri alındı. Terör bizi yıldırmak istiyor, biz onlara yılmayacağız diyeceğiz. Biz onlara kaosa izin vermeyeceğiz diyeceğiz. 

* Toplumun güçlü sağlam direncine ihtiyacı var. Paris'te hala olağanüstü hal var ve uzatıldı. Bugün terör bir, iki ülkeye has bir olay değil. Terör küresel bir tehdit.

 * Her toplum bugün bu sınavlardan geçiyor. Korku psikolojisine karşı özgüven psikolojisi hakim kılalım. Külliyen psikolojik seferberlik gerçekleştirmeliyiz. 

Dokunulmazlıklarla ilgili; 

* Bu bir samimiyet testidir. Bu derece yoğun terör saldırısı söz konusuyken milletvekillerinin duyarlılığı ve kamu vicdanına yönelik tavır sergilemeleri lazım. 

* Vatandaşlarımızı katleden teröristin taziyesine gitmek gibi. Biz AKP olarak net tavır aldık. Sanki AK Parti çekiniyormuş gibi dokunulmazlıkların tümü kalksın dediler. Bazı milletvekillerinden infiale sebep veren tavırlar geliyor.

* Bu samimiyetsiz tavırları izledik. Özellikle Kılıçdaroğlu'na söylüyorum. Evet gelin dokunulmazlıkları hep beraber kaldıralım. Mecliste dosya olarak bekleyen 506 dokunulmazlık dosyası var. 

* Madem meydan okudunuz ben de hodri meydan diyorum. HDP'de yaptıkları davranışlar sebebiyle hesap versin, CHP'de versin, MHP'de versin, AK Parti her zaman hesap vermeye hazır.


* Burada da bir değerlendirme yaptık. Bununla ilgili anayasaya geçici madde ekleyerek dokunulmazlıkları tek hamlede kaldıralım. 

* 506 fezlekeyle ilgili bir maddeyle birlikte şu anda bekleyen tüm dosyaların dokunulmazlıkları kaldıralım. Böylece kimse siyasi söylem üzerinden oyalama girişimine kalkmaz. 

* Günlerdir teröre karşı omuz omuza derken ortak bir metne imza atmaktan kaçınan bir partiden bahsediyoruz.


* Bazı teröristlerin taziyelerine giden varsa hesaplarını verecekler. Dünyanın hiçbir yerinde terörist taziyesine giden milletvekili olamaz. 

* AK Parti dokunulmazlıkların kaldırılmasından çekiniyor diyorlar. Geciken adalet adalet değildir. Hadi hemen kaldıralım. Bir celsede anayasaya geçici maddeyle bütün dokunulmazlıkları kaldıralım. Biz millete hesap vermekten korkmayız. 

* Kılıçdaroğlu günlerdir benimle ilgili olanlarda kalksın diyor. Tamam seninle ilgili de bizimle ilgili de olanlar kalksın. Bu çağrıma cevap bekliyorum. 

* CHP için söylüyorum. Meydan okudu, bu sahte bir meydan okumadır. Ben gerçekten okuyorum; hodri meydan. Gerçekten kalksın. 

* 1 Mayıs'a kadar bizim vize muhafiyeti geçirmemiz lazım. Meclisi bu fezlekelerle meşgul edilmesine izin vermeyiz.

"Davutoğlu: Meclis'teki tüm fezlekeleri görüşelim" haberi, 17 Mart 2016 tarihinde yazılmıştır. 17 Mart 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Davutoğlu: Meclis'teki tüm fezlekeleri görüşelim haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Davutoğlu: Meclis'teki tüm fezlekeleri görüşelim 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
  2. 15:00 Wasco'da Korkunç Olay: İnşaat İşçileri Bacak Çiğneyen Adamla Karşılaştı!
  3. 14:55 İsrail Kısıtlamalarına Rağmen Mescid-i Aksa’da Cuma Namazı Kılındı
  4. 14:51 Lamborghini'nin Yenilenen Logosu: Güçlü, Zarif, Cesur
  5. 14:43 Yapay Zeka: İş Dünyasında Devrim, Akademide Yenilik
  6. 14:39 Kosova'nın Kuzey Mitroviça Bölgesinde Türkçe Resmi Dil Oldu!
  7. 14:37 Babacan'dan Erdoğan'a maaşı çağrısı: "Milyonlarca emekliyi aldatmaktan vazgeçin!"
  8. 14:34 Osayi-Samuel Trabzonspor Fenerbahçe Maç’ı İçin "Şiddet Maçı Bıraktırmalıydı”dedi
  9. 14:30 Maryland'deki Köprü Faciası: 60 Milyon Dolarlık Kurtarma Çabaları Devam Ediyor
  10. 14:26 Bayraktar: Üretici ve Market Arasındaki Fiyat Farklarına Dikkat Çekiyor
  11. 14:18 Premier Lig'den Radikal Karar: Top Toplayıcı Çocuklar Artık Oyunculara Top Vermeyecek!
  12. 14:14 Goldman Sachs: İstanbul Seçimleri Türk Lirası Üzerinde Olumlu Etki Yaratabilir
  13. 14:06 Yeniden Refah Partisi'ne TGRT'ten Engel: İstanbul Adayları Programa Alınmadı
  14. 14:01 Tacikistan'dan Rusya'daki Konser Salonu Saldırısıyla İlgili 9 Şüpheli Gözaltına Alındı
  15. 13:57 Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri Şehitler İçin Vefa Hareketinde
  16. 13:54 Özel Okul Ücretleri Dudak Uçuklatıyor! 1 Milyon Liraya Ulaştı!
  17. 13:52 İEKKK Toplantısında Tunç Soyer'e Veda: "Yola Devam Ediyorum"
  18. 13:50 CHP'den İYİ Parti'ye Sert Tepki: "Kölelik İddialarına Karşı Duruş"
  19. 13:48 Bursa'da Metrobüs Projesi İçin Ön Sipariş Verildi: Mustafa Bozbey'in İncelemeleri
  20. 13:45 Çalışma Bakanı Işıkhan: "31 Mart'ta Yeni Bir Dönem Başlayacak"
Politika Haberleri