Davutoğlu Turizm Eylem Planı'nı açıkladı

Davutoğlu Turizm Eylem Planı'nı açıkladı

Davutoğlu Turizm Eylem Planı'nı açıkladı Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde 2016 Turizm Eylem Planı'nı açıkladı."Türkiye'nin turizmine zarar vereceklerini düşünenler, hayata, özgürlüğe dokunabileceklerini düşünüyorlarsa yanılıyorlar" diyen Davutoğlu,...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde 2016 Turizm Eylem Planı'nı açıkladı.

"Türkiye'nin turizmine zarar vereceklerini düşünenler, hayata, özgürlüğe dokunabileceklerini düşünüyorlarsa yanılıyorlar" diyen Davutoğlu, Turizm Eylem Planı'nın dokuz maddeden oluştuğunu duyurdu. Davutoğlu, Rus turistlerle ilgili bir soru üzerine ise "Turistlerin alışkanlıkları bir anda oluşmuyor, bir anda da değişmez. Siyasi kararlarla bu alışkanlıklar değişmez. Biz Rus turistlerin bir yolunu bulup ülkemize akacaklarını düşünüyoruz" dedi.

9 maddelik Turizm Eylem Planı'nı açıklayan Davutoğlu, açıklanan paket ile Turizm sektörüne doğrudan 255 milyon TL destek verileceğini ve 288 milyon TL olan ödemelerin de erteleneceğini belirtti. Davutoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Hükümetimiz, turizm sektörünü bir çözüm ortağı olarak görmekte, sektörün herhangi bir zarar görmemesi için büyük bir hassasiyet sergilemektedir. Bu çerçevede bugün açıkladığımız eylem paketiyle sektörümüze doğrudan 255 milyon Türk lirası bir destek, hibe desteği sağlıyoruz ayrıca sektörün 288 milyon Türk liralık ödemelerini de erteliyoruz ve üç yıla yayılmış şekilde ödeme kolaylığı getiriyoruz."

İŞTE 9 MADDELİK TURİZM EYLEM PAKETİ

1) Tüm dünyadan Türkiye'ye turist getirecek acentelere destek

2) Turist getireceklere kredi desteği sağlanacak

3) BDDK tarafından yeniden yapılandırma desteği

4) Turizm tesisleri Ekonomi Bakanlığı'nın teşviklerinden faydalanacaktır

5) Deniz turizmi tesisleri ihracatçı kapsamına alınacak

6) Çevreye duyarlı konaklama tesisi belgeli işletmelere su, atık su, katı atık bedellerine en düşük tarife

7) Bakanlık belgeli konaklama tesisleri ecri misil bedellerinin ertelenmesi ve takip eden 3 seneye yayılması

8) Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan tahsisli konaklama tesislerinden alınan kira bedellerinin 2016 bedellerinin ertelenmesi ve üç eşit takside yayılması

9) Bakanlık tahsisli konaklama tesislerinin toplam ciro üzerinden alınan pay bedellerinin ertelenmesi ve 3 eşit takside yayılması

Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

Kimse, etrafımızdaki ateş çemberi dolayısıyla içe kapanacağımızı, kendi içimizde devinim yaşayacağımızı düşünmesin ve beklemesin, içe kapanmayacağız, dünyaya daha çok açılacak, dünyayla daha çok bütünleşeceğiz.

Evet terör kalleşçe saldırılarını sürdürüyor, evet ciğerimize ateş düşüyor ama Türkiye büyük bir devlet, milletimiz büyük bir millettir. Ne badireler atlattık, elbette bunu da atlatacağız. Terörle mücadeledeki kararlılığımız sürüyor. İçeride ya da dışarıda farketmez, hak edene hak ettiği cevabı veriyoruz, vermeye devam edeceğiz.

Gücümüzün ve potansiyelimizin farkındayız. Türkiye'ye karşı yürütülen kirli kampanyayı dikkatle izliyoruz. Türkiye'yi küçük düşürmeye çalışan, Türkiye'nin zarar görmesinden kendileri için medet uman bölücü, yıkıcı ve paralel örgütler muratlarına eremeyeceklerdir. Türkiye'nin imajını, uluslararası toplum nezdindeki algısını negatif yönde değiştirmek isteyenler tarih ve millet önünde mahçup olacaklardır.

Yurt dışında her gün belli mihraklarca doğrudan Türkiye'ye ve Türkiye'nin turizmine dönük açık bir kara propaganda yürütülmektedir. Maalesef içeride de onların değirmenine su taşıyan çevrelerin olduğunu dehşetle izliyoruz. Muhalefet etmek herkes için demokratik haktır ancak hükümete, AK Parti'ye muhalefet edeceğim diye, başka ülkelerin mikrofonlarında, ekranlarında ülkemizi kötülemek kabul edilebilir bir durum değildir.

Seyahat firmalarına uçuş başına destek verilecek. Tüm ülkelerden turist getiren A grubu seyahat acentelerine uçuş başı 6 bin dolar destek veriyoruz. 

Buradan bütün dünyaya, Türkiye'de ağırlamayı arzu ettiğimiz bütün insanlara seslenmek istiyorum; Türkiye evinizdir. Bu güzel ve güvenli ülkeye gönül rahatlığıyla gelebilir, tatilinizi geçirebilir, bu ülkenin derin tarihinden, güzel doğasından istifade edebilirsiniz. Bugüne kadar yaşadığınız efsanevi misafirperverliğimizle yine sizi misafir etmeye hazırız.

"Davutoğlu Turizm Eylem Planı'nı açıkladı" haberi, 22 Şubat 2016 tarihinde yazılmıştır. 22 Şubat 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Davutoğlu Turizm Eylem Planı'nı açıkladı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Davutoğlu Turizm Eylem Planı'nı açıkladı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  2. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  3. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  4. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  5. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  6. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  7. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  8. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  9. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  10. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  11. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  12. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
  13. 15:04 Perde Arkasında Gizlenen Cinayet: 'Anneme Taciz Etti, Öldürdüm'!
  14. 15:00 Wasco'da Korkunç Olay: İnşaat İşçileri Bacak Çiğneyen Adamla Karşılaştı!
  15. 14:55 İsrail Kısıtlamalarına Rağmen Mescid-i Aksa’da Cuma Namazı Kılındı
  16. 14:51 Lamborghini'nin Yenilenen Logosu: Güçlü, Zarif, Cesur
  17. 14:43 Yapay Zeka: İş Dünyasında Devrim, Akademide Yenilik
  18. 14:39 Kosova'nın Kuzey Mitroviça Bölgesinde Türkçe Resmi Dil Oldu!
  19. 14:37 Babacan'dan Erdoğan'a maaşı çağrısı: "Milyonlarca emekliyi aldatmaktan vazgeçin!"
  20. 14:34 Osayi-Samuel Trabzonspor Fenerbahçe Maç’ı İçin "Şiddet Maçı Bıraktırmalıydı”dedi
Ekonomi Haberleri